Antrenamente si exerciții fizice

Exerciții și antrenamente este o categorie care vă va ajuta să vă proiectați planul de antrenament, fie că este vorba de antrenamente de acasă sau la sală. În aceste articole, veți găsi exerciții ce vizează grupuri individuale de mușchi, precum și întregul corp. Dacă învățați cum să faceți exerciții fizice într-un mod corect vă va fi mai ușor să vă atingeți obiectivele, fie că este vorba despre dezvoltarea masei musculare sau scăderea în greutate.

Cum să vă antrenați la sală?

Indiferent că sunteți începători sau avansați, probabil că vă interesează să știți cum să vă creați planul de antrenament sau ce greutăți să ridicați pentru dezvoltarea masei musculare, pentru dezvoltarea forței sau pentru pierderea în greutate. Atingerea obiectivelor voastre devine mai ușoară atunci când puteți evita cele mai frecvente greșeli de antrenament. Aici veți găsi sfaturi pentru exerciții care vizează mușchii fesieri, ai picioarelor, umerilor, spatelui, bicepșii, tricepșii, precum și mușchii abdominali sau ai trunchiului. Desigur, susținerea rezultatelor antrenamentului cu o alimentație sănătoasă și o regenerare corespunzătoare este esențială.

Cum să faceți exerciții cu greutatea corporală?

De asemenea, și exercițiile fizice cu greutatea corporală vă pot pune în formă. Aflați cum să vă lucrați eficient mușchii fesieri fără a folosi greutăți sau să introduceți diferite variații de plank și alte exerciții pentru abdomene în rutina voastră. Mai mult decât atât, dacă doriți să vă antrenați în aer liber, poate într-un parc de antrenament stradal, veți aprecia, de asemenea, puțină inspirație pentru exercițiile cu bara de tracțiuni atât pentru începători, cât și pentru cei avansați.

Ce echipament puteți folosi în timpul unui antrenament?

Rutina de antrenament poate fi îmbunătățită cu multe instrumente fitness interesante. V-ați antrenat vreodată cu o minge medicinală, o bandă elastică sau un disc pentru echilibru? În plus, mai aveți la dispoziție și coarda de sărit, care este un alt instrument fitness cunoscut, ideal pentru HIIT sau alte antrenamente cardio intense. Pe de altă parte, dacă sunteți mai interesați de antrenamentul de forță și căutați o modalitate de a ridica greutăți mai mari, curelele de ridicare  vă vor face această muncă mai ușoară.

Sunteți fan al sporturilor de rezistență sau doriți doar să vă recuperați?

Corpul uman va aprecia și un antrenament cardio. Prin urmare, este o idee excelentă să încercați ciclismul, alergarea sau înotul, care au numeroase beneficii pentru sănătate. Stretching-ul și mobilitatea sunt de asemenea esențiale, așa că este util să știți să practicați yoga sau să folosiți corect o rolă de spumă.

Cum să faceți față problemelor de sănătate?

Practicarea sportului este asociată cu accidentări și dureri ocazionale. Prin urmare, este important să știți ce să faceți atunci când suferiți o întindere musculară sau de cotul tenismenului. De asemenea, vă vom sfătui cum să preveniți durerile de spate sau cum să faceți exerciții atunci când vă dor genunchii  sau când aceștia trosnesc.

Afișați mai multe Afișați mai puțin

Cum să faceți genuflexiuni și fandări? Tehnica adecvată și cele mai bune 15 variante

Genuflexiunile si fandările ajută la construirea unor picioare puternice si a unor fesieri rotunzi. Prin urmare, aproape toată lumea va beneficia de pe urma efectuării lor. În articolul nostru de astăzi, veți învăța cum să efectuați corect genuflexiuni cu haltera sau cu kettlebell-ul, precum și cum să faceți fandări cu gantera.

Citeste mai mult >