Vitamine

Vitamine - acestea sunt necesare organismului pentru realizarea în condiții optime a unor procese metabolice esențiale și pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Rolul acestor suplimente nutritive este de a completa deficiențele de vitamine și minerale care apar din cauza unei alimentații neechilibrate, din cauza stresului sau a epuizării fizice. Beneficiul imens este că acestea sunt dozate exact, astfel încât nu se întâmplă să se ia mai mult sau mai puțin decât doza zilnică recomandată. În această categorie veți găsi multivitamine - vitamine complexe, vitamina C, vitamina D, multiminerale, minerale, ZMA și ZMB, precum și acizi grași omega.

Vitamine

Vitaminele sunt necesare organismului pentru realizarea în condiții optime a unor procese metabolice esențiale, dar și pentru susținerea sistemului imunitar și a stării de sănătate în general. Hipovitaminoza semnifică lipsa de vitamine din organism, care poate avea urmări neplăcute, cum ar fi boli cardiace grave sau chiar deces. În schimb, hipervitaminoza se referă la o depozitarea a vitaminelor în corp în cantități anormal de mari, nu este benefică organismului și acest lucru este aproape imposibil de realizat.

Vitaminele sunt grupate în două categorii principale:

 • Vitaminele hidrosolubile - B și C
 • Vitaminele liposolubile - A, D, E, K
     

Cele mai cunoscute vitamine hidrosolubile

 

Vitamina C

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic este probabil cea mai cunoscută dintre toate vitaminele. Printre beneficiile sale se numără protejarea țesutului corporal, protejarea organismului împotriva deficiențelor imunitare, reglarea metabolismului aminoacizilor, eliminarea colesterolului și multe altele. Folosind vitamina C sub forma unui supliment nutrițional, organismul primește doza zilnică necesară și astfel nu se poate ajunge la supradozaj. Deficitul de vitamina C se manifestă adesea prin sângerări gingivale, căderea părului, insomnie sau scăderea performanței. Mai multe informații utile despre vitamina C le puteți găsi în articolul Vitamina C: Tot ce trebuie să știți despre ea până nu este prea târziu.                                                                     

            

Vitamina B

Vitamina B este un complex de mai multe vitamine, care este alcătuit din vitamina B1 până la B17. Aceste vitamine acționează împreună, în scopul stimulării sistemului imunitar și a reducerii stresului. În plus, ele facilitează activitatea fizică, previn eczemele și stimulează memoria și capacitatea de concentrare. Toate B-urile se regăsesc în complexul B, care mai conține în plus acidul folic, colina sau inozitol. Deficitul de vitamina B poate provoca probleme de piele, probleme digestive și insomnie.

           

Vitamina B1, cunoscută și sub numele de tiamină, a fost prima vitamina descoperită din grupa B-urilor. Cu cât aportul de carbohidrați este mai mare, cu atât mai mult este nevoie de suplimentarea cu vitamina B1, deoarece această vitamină transformă carbohidrații în energie. Organismul uman poate prelucra doar 30 mg din această vitamină, ca atare, ea trebuie suplimentată sporadic. Deficitul de vitamina B1 poate provoca îmbolnăvirea sistemului nervos, această boală fiind numită beri-beri.

       

Vitamina B2, cunoscută și sub numele de riboflavină, este considerată o vitamină a creșterii. Are un rol determinant în procesul de fixare a fierului în hemoglobină. La lumină se degradează. Cercetările științifice au demonstrat faptul că deficitul său crește susceptibilitatea la anemie.

          

Vitamina B3 este cea mai stabilă din grupa vitaminelor B. Această vitamină este cunoscută și sub numele de niacină sau acidul nicotinic. Deficiența vitaminei B3 apare rareori, dar poate perturba zeci de procese în organismul uman, cum ar fi anemia sau poate duce la instalarea unei boli care se numește pelagra. Vitamina B3 este, de asemenea, utilizată și în industria cosmetică.

           

Vitamina B6, la fel ca vitamina B2, se poate degrada la lumină. Este cunoscută și sub numele de piridoxină. Ajută la protejarea celulelor împotriva mutațiilor genetice și contribuie la metabolizarea aminoacizilor. Utilizarea de anticoncepționale, consumul de alcool sau fumatul poate reduce eficiența vitaminei B6.

         

Vitamina B9, cunoscută și sub numele de acid folic, este foarte importantă pentru femeile gravide, această vitamină are un rol decisiv în dezvoltarea sistemului nervos și osos al fătului. Deficitul vitaminei B9 poate provoca chiar avortul sau nașterea prematură a unui copil. Organismul poate utiliza această vitamină doar împreună cu vitamina B12.

             

Vitamina B12 a fost descoperită ca ultima din grupa vitaminelor B. Este cunoscută și sub numele de cianocobalamină. Pentru organism este de neînlocuit în formarea de celule roșii în sânge. În cazul unui consum mai mare de alcool trebuie ținut cont și suplimentat mai mult, deoarece alcoolul îngreunează absorbția vitaminei B12.

         

Cele mai cunoscute vitamine liposolubile

Vitamina E face parte din categoria vitaminelor liposolubile. Este cunoscută și sub denumirea de tocoferol. Organismul uman nu este capabil să sintetizeze singur aceasta vitamină, ca atare ea trebuie obținută din alimentație sau din suplimente nutritive. Vitamina E, este un antioxidant natural, fiind foarte esențială pentru sănătatea omului, deoarece întărește pereții vaselor de sânge și are un efect benefic asupra stabilității celulelor roșii. Această vitamină o regăsim în mai multe alimente ceea ce ajută împotriva deficienței. Foarte des este adăugată in produsele cosmetice.

      

Vitamina D cunoscută și sub denumirea de calciferol. O regăsim în doar câteva alimente, dar poate fi obținută și prin expunerea la lumina solară din razele UV. Vitamina D ajută la o mai bună absorbție a calciului și magneziului în oase,susținând astfel rezistența acestora. De asemenea, sprijină tratarea inflamațiilor articulațiilor și acționează împotriva osteoporozei. Pentru a afla mai multe despre vitamina D, citiți articolul nostru - Vitamina D și tot ce trebuie să știți despre ea.

      

 

Multivitamine și complexe de multivitamine

Multivitaminele și complexele de vitamine susțin întărirea sistemului imunitar și ajută la echilibrarea carențelor nutriționale care apar din cauza stresului excesiv sau activității fizice intense. Marele avantaj al multivitaminelor și complexelor de vitamine constă în faptul că acestea conțin o cantitate precisă din mai multe tipuri de vitamine.

           

Vitamine pentru femei

Complexele de vitamine sunt special concepute pentru femei și conțin cel mai adesea vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B9, C și E, beta-caroten, magneziu, calciu, fier, vitamina D, K, zinc, iod și aminoacizi grași. Aceste substanțe sunt necesare în corpul femeii pentru a menține sau îmbunătăți aspectul fizic și pentru a accelera arderea grăsimilor în timp ce întăresc imunitatea. Atunci când alegeți vitaminele potrivite pentru femei, este necesar să țineți cont și de vârsta acesteia. Femeile la menopauză trebuie să suplimenteze alte tipuri de vitamine față de o femeie gravidă, care nu ar trebui să neglijeze aportul de vitamine B6 și B12.

 

Vitamine pentru bărbați

Bărbații neglijează adesea consumul de vitamine și minerale. Ca atare și pentru bărbați a fost conceput un complex special care conține cel mai adesea vitamina A, D, E, complex de B-uri, magneziu, colină, biotină, acizi grași omega-3. Acestea se concentrează adesea pe consolidarea creșterii masei musculare și creșterea fertilității.

       

Minerale

Mineralele reprezintă aproximativ 4% din greutatea corpului uman. Mineralele sunt substanțe anorganice necesare organismului pentru a funcționa corespunzător. Deficitul lor poate cauza anemie, obezitate sau diabet. Mineralele sunt împărțite în două grupe principale: microelemente și macroelemente.

      

Microelemente minerale

Microelementele numite și oligoelemente sunt substanțe utile funcționării optime a organismului, care există în organism în cantități mai mici. Aici regăsim:

Fierul este un mineral oligoelement de care organismul nostru are nevoie. Cel mai important rol al fierului este reprezentat de capacitate hemoglobinei de a purta oxigenul de la plămâni în restul corpului. Fierul susține sistemul imunitar și joacă un rol importat în procesul diviziunii celulare. Fierul influențează foarte mult procesele metabolice care asigură producerea de energie. Fierul este necesar organismului pentru producerea hemoglobinei și a celulelor roșii.

     

Zincul reprezintă un oligoelement mineral care se regăsește în mușchi, oase, piele, ochi, pancreas, rinichi și în prostată la bărbați. Zincul menține un sistem imunitar funcțional, susține vindecarea rănilor și cicatricilor și este, de asemenea, util în tratarea problemelor legate de acnee și piele. Simptomele principale ale deficienței fierului pot fi atribuite vindecării grele a rănilor, problemelor de piele, predispoziției la răceală, înrăutățirea vederii sau adaptarea vederii la întuneric.

     

Seleniul este un antioxidant și are grijă ca organismul uman să crească și să se dezvolte normal. Ajută la funcționarea corectă a glandei tiroide sau a ficatului, menține o vedere bună, părul și pielea sănătoasă. Deficitul său poate duce la slăbiciunea musculară, oboseală, slăbirea sistemului imunitar sau la o apariție mai frecventă a bolilor de inimă.

     

Iodul se găsește în organism într-o cantitate de aproximativ 20 până la 50 mg, din care 25% în glanda tiroidă. Iodul este esențial pentru buna funcționare a glandei tiroide și, de asemenea, contribuie la producerea de tiroxină. Corpul uman poate prelua 100% din iod, deoarece este foarte bine absorbit. Lipsa iodului în organism poate provoca mărirea glandei tiroide.

       

Cuprul promovează formarea pigmentului și îmbunătățește coagularea sângelui. El întărește vasele de sânge, tendoanele, nervii și oasele. Are un efect benefic asupra absorbției fierului și ajută la formarea hemoglobinei. Este cunoscut pentru efectele sale anti-alergice, deoarece reduce nivelul de histamină. În cazul deficienței de cupru apare oboseala și căderea părului.

       

Manganul este implicat în procesarea colesterolului, aminoacizilor, carbohidraților sau a unor vitamine pentru a ajuta la absorbția mai bună a acestuia. Este deosebit de important pentru creșterea sănătoasă și dezvoltarea osoasă. Cu toate acestea, are un efect pozitiv asupra dinților sau cartilajelor. Manganul este cel mai frecvent întâlnit în fructele de mare, în nuci sau în semințe.

           

Cromul este utilizat pentru reducerea colesterolul în organism, pentru a trata tulburarea bipolară, schizofrenia sau depresia. De asemenea, este benefic pentru creșterea energiei sau îmbunătățirea performanțelor sportive.

        

Fluorul este necesar la formarea smalțului dentar, dinților și oaselor. Fluorul afectează în sens pozitiv creșterea mușchilor, a pielii, a părului sau a țesuturilor conjunctive. Principala sursă de fluor este apa potabilă, dar îl găsim și în lapte sau pește.

      

Macroelemente minerale

Sunt elemente de natura anorganică pe care organismul uman trebuie să le ia în cantități mai mari. Aici regăsim:

Magneziul contribuie la buna funcționare a metabolismului, este important pentru crearea de energie și ajută la reducerea oboselii. De asemenea, promovează contracția musculară și contribuie la mineralizarea oaselor. Protejează organismul împotriva depresiei și promovează buna funcționare a sistemului endocrin. Deficitul său se manifestă în principal prin dureri de cap, migrene și creșterea tensiunii arteriale.

      

Calciul este unul dintre cele mai importante minerale din organism, care este indispensabil pentru asigurarea solidității osoase și a dinților. Acest mineral este indispensabil pentru formarea celulelor, transmiterea impulsurilor musculare și coagularea sângelui. Un aport regulat de calciu ar trebui să vizeze în principal persoanele care suferă de intoleranță la lactoză și vegani.

       

Sodiul permite transmiterea impulsurilor nervoase și reglează iritabilitatea mușchilor. Neutralizează digestia în intestinul subțire și contribuie la formarea acidului clorhidric (HCl) în mucoasa stomacului. Sodiul îl regăsim de exemplu în sarea de bucătărie.

             

Potasiul formează până la 86% din celulele din organism. Este important în procesele biochimice, iar consumul potasiului trebuie mărit, în special în absența aportului de lichide.                                                                                                                                                     
 
 
 
 
 
Afișați mai multe

Produse 1-30 din 130

Pagina
per pagină
Set Ascending Direction
Categorii
 • Multivitamine (39)
 • Vitamina A (6)
 • Vitamine din grupul B (33)
 • Vitamina C (20)
 • Vitamina D (23)
 • Vitamina E (4)
 • Alte vitamine (7)
Producător
 1. GymBeam (45)
 2. NOW Foods (35)
 3. OstroVit (11)
 4. The Protein Works (6)
 5. Universal Nutrition (5)
 6. Reflex Nutrition (4)
 7. Purasana (3)
 8. ActivLab (3)
 9. VanaVita (3)
 10. BeastPink (3)
 11. GYMQUEEN (2)
 12. PRO!BRANDS (2)
 13. Swanson (2)
 14. Ölmühle Solling (1)
 15. Amix (1)
 16. Goldfield (1)
 17. Optimum Nutrition (1)
 18. PVL (1)
 19. Bodylab24 (1)
Aromă
 1. fără aromă (15)
 2. portocală (8)
 3. cireșe & fructe de pădure (2)
 4. măr verde (2)
 5. lămâie (2)
 6. caisă (1)
 7. mango-maracuja (1)
 8. mix de fructe (1)
 9. orange lemon cherry (1)
 10. căpșuni (1)
 11. aronia (1)
 12. starfruit papaya cherry (1)
Gramaj (g)
 1. 1000 g (1)
 2. 250 g (1)
 3. 312 g (1)
 4. 342 g (1)
 5. 360 g (1)
 6. 500 g (1)
 7. 227 g (1)
 8. 12 g (1)
 9. 600 x 12 g (1)
Volum (ml)
 1. 30 ml (2)
 2. 100 ml (1)
 3. 59 ml (1)
 4. 118 ml (1)
 5. 237 ml (1)
Tablete
 1. 90 tab. (16)
 2. 120 tab. (8)
 3. 20 tab. (7)
 4. 60 tab. (6)
 5. 100 tab. (6)
 6. 30 pachete (3)
 7. 30 tab. (3)
 8. 12 x 20 tab (3)
 9. 180 tab. (2)
 10. 200 tab. (1)
 11. 240 tab. (1)
 12. 250 tab. (1)
 13. 44 pachete (1)
 14. 28 x 20 tab (1)
 15. 48 x 30 tab (1)
 16. 24 x 90 tab (1)
 17. 24 x 180 tab (1)
Capsule
 1. 60 caps. (23)
 2. 120 caps. (15)
 3. 100 caps. (14)
 4. 90 caps. (13)
 5. 250 caps. (3)
 6. 180 caps. (2)
 7. 240 caps. (2)
 8. 360 caps. (1)
 9. 24 x 60 caps (1)
Formă
 1. Capsule (66)
 2. Tablete (39)
 3. effervescent tablet (7)
 4. Pudră (6)
 5. Lichidă (6)
 6. chewable tablet (6)
Amestec
 1. Mix (75)
 2. Pur (55)
Etichetele produselor
 1. Vegan (63)
 2. BIO (5)
 3. New (3)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (92)
Vegan (73)
Fără gluten (124)
Fără lactoză (120)
BIO (6)
Fără OMG (102)
Fără îndulcitori artificiali (77)
Fără ambalaj din plastic (8)
Fără aspartam (125)
 1. Multivitamine Vitality complex - GymBeam
  Multivitamine Vitality complex - GymBeam
  93%
  93 % (266)
  39,90Lei
 2. Animal Pak - Universal Nutrition
  Animal Pak - Universal Nutrition
  97%
  97 % (45)
  186,90Lei
 3. Vitamina C 1000 mg - GymBeam
  Vitamina C 1000 mg - GymBeam
  94%
  94 % (124)
  12,90Lei
 4. Mutivitamin Men‘s Essentials - GymBeam
  Multivitamine Men‘s Essentials - GymBeam
  98%
  98 % (26)
  58,90Lei
 5. Vitamina D3 2000 IU - GymBeam
  Vitamina D3 2000 IU - GymBeam
  98%
  98 % (117)
  14,90Lei
 6. ZMB6 - GymBeam
  ZMB6 - GymBeam
  90%
  90 % (56)
  19,90Lei
 7. Animal Pak Powder - Universal Nutrition
  Animal Pak Powder - Universal Nutrition
  94%
  94 % (15)
  230,90Lei
 8. Vitamin D3+K1+K2 Forte - GymBeam
  Vitamina D3+K1+K2 Forte - GymBeam
  98%
  98 % (31)
  65,90Lei
 9. Yummies Multivitamin - GymBeam
  Yummies Multivitamine - GymBeam
  99%
  99 % (112)
  28,90Lei
 10. Multivitamín Vita Pink - BeastPink
  Multivitamine Vita Pink - BeastPink
  98%
  98 % (101)
  60,90Lei
 11. Vitality Complex Drink - GymBeam
  Vitality Complex Drink - GymBeam
  83%
  83 % (46)
  67,90Lei
 12. Multivitamine Opti Women - Optimum Nutrition
  Opti-Women - Optimum Nutrition
  87%
  87 % (6)
  69,90Lei
 13. Essentials VitaPack - GymBeam
  Essentials VitaPack - GymBeam
  97%
  97 % (9)
  89,90Lei
 14. Vitamin C + zinc - GymBeam
  Vitamina C + Zinc - GymBeam
  100%
  100 % (14)
  28,90Lei
 15. Vitamina C 1000 mg - NOW Foods
  Vitamina C 1000 mg - NOW Foods
  100%
  100 % (4)
  48,90Lei
 16. Calciu + Vitamina D3 - GymBeam
  Calciu + Vitamina D3 - GymBeam
  20%
  20 % (1)
  34,90Lei
 17. Vitamina E (Tocoferol) - GymBeam
  Vitamina E (Tocoferol) - GymBeam
  98%
  98 % (10)
  23,90Lei
 18. Vitamina B12 - GymBeam
  Vitamina B12 - GymBeam
  96%
  96 % (12)
  18,90Lei
 19. Vitamina D3 1000IU - GymBeam
  Vitamina D3 1000IU - GymBeam
  99%
  99 % (32)
  14,90Lei
 20. Vitamin C 500 g - GymBeam
  Vitamina C Powder - GymBeam
  97%
  97 % (51)
  28,90Lei
 21. Vitamina C 1000 mg - GymBeam - 20 tab
  Vitamina C 1000 mg - GymBeam - 20 tab
  100%
  100 % (56)
  9,90Lei
 22. Magnesium chelate + B6 - GymBeam
  Magnesium chelate + B6 - GymBeam
  96%
  96 % (73)
  9,90Lei
 23. Vitamina C + D3 1000 IU - GymBeam
  Vitamina C + D3 1000 IU - GymBeam
  100%
  100 % (7)
  26,90Lei
 24. Tribu ZMA 90 tab Amix
  Tribu ZMA 90 tab - Amix
  100%
  100 % (4)
  103,90Lei
 25. Vit&Min FORTE 90 tab - OstroVit
  Vit&Min FORTE 90 tab - OstroVit
  76%
  76 % (10)
  31,90Lei
 26. Curcumină + Vitamina E - GymBeam
  Curcumină + Vitamina E - GymBeam
  87%
  87 % (10)
  38,90Lei
 27. Vitamina C Lipozomală - GymBeam
  Vitamina C Lipozomală - GymBeam
  93%
  93 % (6)
  73,90Lei
 28. D-Biotină (Vitamina B7) - GymBeam
  D-Biotină (Vitamina B7) - GymBeam
  100%
  100 % (7)
  24,90Lei
 29. ZMA - ActivLab
  ZMA - ActivLab
  84%
  84 % (6)
  54,90Lei
 30. Vitamina K2 (Menachinonă) - GymBeam
  Vitamina K2 (Menachinonă) - GymBeam
  100%
  100 % (1)
  43,90Lei

Produse 1-30 din 130