Ciuperci

Ciuperci - este o categorie de produse care acoperă în principal extracte din așa-numitele ciuperci medicinale. Acestea se numără printre alimentele funcționale, deoarece sunt capabile să afecteze pozitiv procesele biologice care au loc în corp. Acest lucru se datorează în principal conținutului lor de antioxidanți, polizaharide și alți compuși bioactivi. Prin urmare, dacă nu vă place să consumați direct ciupercile, puteți beneficia cu ușurință de efectele acestora datorită suplimentelor nutritive. Acestea conțin, de obicei, o concentrație mai mare de substanțe benefice, deoarece sunt lipsite de apă și alte componente. Suplimentele nutritive în cauză vin cel mai adesea sub formă de tablete, capsule sau pulberi care pot fi adăugate în alimente sau băuturi.

 Afișați mai multe

Cele mai populare ciuperci medicinale:

Reishi

Reishinumită adesea „ciuperca nemuririi”, este cunoscută și sub numele de lingzhi. Pe lângă apă, proteine, carbohidrați și grăsimi, conține o serie de compuși bioactivi, inclusiv terpenoide, steroizi, fenoli și nucleotide. Acest lucru o face populară în rândul persoanelor care caută o modalitate de a stabiliza nivelul zahărului din sânge sau de a susține rezistența generală a organismului. Se recomandă să luați aproximativ 5,2 g de extract de reishi zilnic.

 

Shiitake

Shiitake, numită și ciuperca neagră, excelează în principal prin conținutul său ridicat de fibre. Cu toate acestea, conține și terpenoide, steroli și lipide, care se mândresc cu multe efecte benefice. Este astfel o alegere populară pentru cei care doresc să susțină buna funcționare a sistemului imunitar, să optimizeze nivelul colesterolului din sânge sau să reducă oboseala și epuizarea. Nu există recomandări generale privind extractul de ciuperci shiitake. Unele surse afirmă un aport de 1000-2000 mg pe zi.

 

Chaga

Chaga este o ciupercă parazită cunoscută și sub denumirea de polipor de clincher. Conține polifenoli, triterpenoide și polizaharide, dar se mândrește și cu o cantitate destul de bună de antioxidanți care au efecte benefice asupra organismului nostru. În plus, este adesea asociată cu efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sânge și asupra sănătății inimii, dar este la fel de populară în rândul persoanelor care doresc să-și susțină imunitatea. Cu toate acestea, aportul optim de ciupercă Chaga nu a fost încă stabilit. Prin urmare, este ideal să urmați întotdeauna recomandările producătorului cu privire la acest supliment nutritiv.

 

Coama leului

Coama leului este o ciupercă care poartă și numele de ciupercă cap de maimuță. Este populară în primul rând pentru conținutul său de polizaharide beta-glucani, care au o serie de efecte benefice asupra corpului uman. Această ciupercă conține și alți compuși benefici, cum ar fi erinacine și hericenone, care sunt populare datorită posibilelor lor efecte neuroprotectoare. În plus, conține o gamă întreagă de antioxidanți. Cu toate acestea, această ciupercă este legată în principal de un efect pozitiv asupra funcțiilor cognitive, cum ar fi memoria sau atenția. Prin urmare, se clasează printre nootropice și este folosită ca un înlocuitor popular pentru cafea. Acestea fiind spuse, este la fel de căutată de persoanele care se confruntă cu probleme cu sănătatea mintală, a inimii sau a tractului digestiv. Coama leului nu are o doză zilnică recomandată, dar există un studiu care a cercetat cantitatea de 3000 mg, ceea ce echivalează cu un extract de 96% din această ciupercă. Acest lucru s-a dovedit a fi eficient.

 

Cordyceps

Cordyceps este cunoscută și sub numele de ciuperca omidă. Conține nucleozide, polizaharide, steroli, proteine, aminoacizi și, de asemenea, polipeptide. Printre alți compuși bioactivi, include cordicepină, ergosterol, manitol și adenozină. Datorită acestui fapt, se mândrește cu numeroase efecte benefice asupra corpului uman. Este deosebit de populară printre persoanele care doresc să promoveze sănătatea inimii, bunăstarea fizică, imunitatea sau să-și îmbunătățească performanța. În același mod, oamenii o folosesc ca alternativă la analgezice. Doza optimă de Cordyceps nu este stabilită. Acestea fiind spuse, mai multe studii au fost conduse adesea cu o cantitate cuprinsă între 1000-3000 mg pe zi.

 

Maitake

Maitake este o ciupercă poliporă, pe care s-ar putea să o cunoașteți și sub numele de găină de pădure. Are un conținut ridicat de apă și include, de asemenea, beta-glucani și aminoacizi bioactivi. La fel ca unele dintre ciupercile menționate mai sus, se clasează printre adaptogeni, așa că oamenii o folosesc pentru a-și susține rezistența generală la stres și factori externi. În mod similar, este folosită de persoanele care doresc să optimizeze nivelul zahărului din sânge și al colesterolului sau care doresc să reducă oboseala. Doza zilnică recomandată a acestei ciuperci nu a fost încă stabilită clar. Cu toate acestea, conform unor surse, adulții iau de obicei între 1-1,5 g de extract concentrat pe zi.

       

Coadă de curcan

Coada de curcan este o ciupercă cunoscută și sub numele său binominal Coriolus versicolor. Se mândrește cu aminoacizi precum leucina, izoleucina, metionina, tirozina, glutamina si asparaginaCu toate acestea, conține și antioxidanți precum fenoli și flavonoide. Acest lucru îi permite să protejeze celulele împotriva stresului oxidativ și să susțină imunitatea. În plus, conține polizaharide care funcționează ca prebiotice, susținând astfel și sănătatea tractului digestiv. Ciuperca coadă de curcan nu are o doză zilnică recomandată stabilită. Prin urmare, cel mai bine este să urmați instrucțiunile producătorului.

 

Păstrăv de fag

Păstrăvul de fag este o ciupercă comestibilă foarte populară și comună, cunoscută și sub numele de hiratake. Conține compuși bioactivi precum polizaharide, peptide, proteine, terpenoide, esteri ai acizilor grași și polifenoli. În plus, conține și antioxidanți benefici. Această ciupercă este cel mai adesea asociată cu un efect benefic asupra nivelului de colesterol „rău” și a stresului oxidativ, dar este excelentă și pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, oamenii apelează la ea pentru a reduce oboseala și epuizarea. Acestea fiind spuse, porția zilnică optimă a acestei ciuperci nu este clar stabilită. Dacă decideți să o includeți în alimentație sub formă de suplimente nutritive, respectați întotdeauna recomandările producătorului, care se găsesc pe ambalaj. Și nu în ultimul rând, această ciupercă va servi drept ingredient minunat pentru prepararea diverselor rețete delicioase.

 

Ciuperca de zăpadă

Ciuperca de zăpadă, cunoscută și sub numele de ciuperca albă de jeleu, este populară datorită conținutului său interesant de polizaharide, proteine, fibre, vitamine, antioxidanți și minerale care joacă un rol vital în corpul uman. Desigur, nu ar fi pe această listă dacă nu ar conține niște compuși bioactivi. Datorită acestora, este capabilă să contribuie la reducerea stresului oxidativ. De asemenea, este asociată cu efecte neuroprotectoare și anti-îmbătrânire. În mod similar, este alegerea potrivită pentru persoanele care doresc să-și susțină funcțiile cognitive. Nu este clar stabilit cât de mult din extractul acestei ciuperci ar trebui să luați pe zi. Prin urmare, respectați întotdeauna recomandările producătorului, care se găsesc pe ambalaj.

 

Suplimentele nutritive care conțin extracte din acestea și din alte ciuperci pot fi astfel considerate o modalitate excelentă de a furniza organismului nutrienți. Acest lucru poate ajuta la susținerea funcționării corecte a tuturor proceselor vitale, precum și la sănătatea și vitalitatea generală. Puteți alege între tablete, capsule sau pulberi. La urma urmei, depinde de voi dacă optați pentru suplimente care conțin un extract dintr-o singură ciupercă sau alegeți o soluție complexă cu extracte multiple din diferite ciuperci.

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre efectele ciupercilor medicinale, ar trebui să consultați cu siguranță articolul nostru: Care sunt efectele ciupercilor Reishi, ciupercilor de stridii și ale altor ciuperci medicinale?

 Afișați mai puțin

12 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (9)
 2. VanaVita (1)
 3. VemoHerb (1)
 4. NOW Foods (1)
Gramaj (g)
 1. 1430 g (3)
 2. 100 g (1)
Culoare
 1. shadow (7)
 2. violet (5)
Capsule
 1. 90 caps. (9)
 2. 100 caps. (1)
 3. 60 caps. (1)
Formă
 1. Capsule (9)
 2. Pudră (1)
Amestec
 1. Pur (8)
 2. Mix (4)
Categoria legală a produsului
Etichetele produselor
 1. Vegan (11)
 2. BIO (2)
 3. 41% (1)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (11)
Vegan (11)
Fără gluten (12)
Fără lactoză (12)
BIO (2)
Fără OMG (12)
Fără îndulcitori artificiali (11)
Fără ambalaj din plastic (1)
Fără aspartam (11)
 1. Hericium (Lion's Mane) extract
 - GymBeam
  Hericium (Lion‘s Mane) extract - GymBeam
  80%
  80 % (12)
  49,90Lei
 2. Extract de ciuperci BIO Mushroom Complex - VanaVita
  Extract de ciuperci BIO Mushroom Complex - VanaVita
  100%
  100 % (8)
  74,90Lei
 3. Cordyceps - GymBeam
  Cordyceps - GymBeam
  92%
  92 % (12)
  48,90Lei
 4. Reishi - Gymbeam
  Reishi - Gymbeam
  100%
  100 % (2)
  39,90Lei
 5. Extract de ciupercă Chaga - GymBeam
  Extract de ciupercă Chaga - GymBeam
  100%
  100 % (2)
  39,90Lei
 6. Shiitake - GymBeam
  Shiitake - GymBeam
  0%
  0% (0)
  54,90Lei
 7. Maitake - GymBeam
  Maitake - GymBeam
  0%
  0% (0)
  49,90Lei
 8. Hericium - VemoHerb
  Hericium - VemoHerb
  0%
  0% (0)
  83,90Lei
 9. Snow mushroom - GymBeam
 10. NOW Foods Rei-Shi Mushrooms 270 mg
  Rei-Shi Mushrooms 270 mg - NOW Foods
  100%
  100 % (1)
  51,90Lei
 11. Oyster mushroom
  Păstrăv de fag - GymBeam
  0%
  0% (0)
  39,90Lei
 12. BIO Reishi pulbere - GymBeam
  Stoc epuizat
  BIO Reishi pulbere - GymBeam
  100%
  100 % (2)

12 Produse