Lecitină

Lecitină Este o categorie de suplimente alimentare care conțin lecitină. Această substanță naturală se obține cel mai des din soia sau floarea soarelui. De asemenea, se găsește de obicei în organismul nostru, unde este una dintre principalele componente ale membranei celulare. În plus, se găsește și în creier și are legătură cu efectele benefice asupra funcțiilor creierului. Astfel, este căutată în special de persoanele care doresc să susțină memoria, gândirea sau concentrarea. 

 Afișați mai multe

Care sunt efectele lecitinei?

Efectele benefice ale lecitinei sunt în primul rând rezultatul conținutului său de fosfolipide, și anume fosfatidilcolină și fosfatidilserină. Fosfatidilcolina este folosită pentru a produce colină în organism, care este precursorul unui neurotransmițător numit acetilcolină. Acesta acționează ca purtător de semnale către mușchi pentru a-i face să se miște. În plus, are efect asupra dilatării vaselor de sânge și de obicei este legată de efectele benefice asupra învățării și funcționării normale a memoriei. Dar, nivelul său poate scădea în mod natural odată cu vârsta, lucru care de regulă are efect negativ asupra funcțiilor creierului și asupra coordonării mișcărilor. De aceea, este esențial ca formarea de acetilcolină să nu fie întreruptă deloc, lucru care poate fi remediat cu un aport suficient de fosfatidilcolină.

Fosfatidilserina, care se află în mod natural în creier, are un efect asemănător și este esențială și pentru menținerea funcționării normale a creierului. Această substanță este foarte căutată de persoanele care doresc să încetinească efectele negative ale îmbătrânirii.

Cum se administrează lecitina?

De cele mai multe ori lecitina se poate găsi sub formă de capsule practice și se administrează în doze zilnice de 500 – 2000 mg, preferabil în timpul mesei.

 Afișați mai puțin

2 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (1)
 2. NOW Foods (1)
Aromă
 1. fără aromă (1)
Culoare
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Capsule
 1. 100 caps. (1)
 2. 120 caps. (1)
Formă
 1. Capsule (2)
Amestec
 1. Mix (1)
 2. Pur (1)
Categoria legală a produsului
Preț
Filtrează după
Vegetarian (2)
Vegan (2)
Fără gluten (1)
Fără lactoză (1)
BIO (2)
Fără OMG (2)
Fără îndulcitori artificiali (1)
Fără ambalaj din plastic (2)
Fără aspartam (2)
 1. Lecitină - GymBeam
  Lecitină - GymBeam
  98%
  98 % (26)
  29,90Lei
 2. Slnečnicový Lecitín 1200mg - NOW foods
  Lecitină din floarea soarelui 1200mg - NOW Foods
  100%
  100 % (3)
  39,90Lei

2 Produse