Proteine din soia

Proteine din soia - reprezintă una dintre cele mai populare alternative de origine vegetală, datorită faptului că au un conținut de aminoacizi esențiali (EAA), foarte asemănător cu proteinele din zer, lucru care le face o alegere frecventă, în special printre vegani și vegetarieni. Dar, în comparație cu proteinele din zer, suplimentele pe bază de soia conțin de multe ori mai mult zahăr. Asta poate reprezenta un dezavantaj, în special dacă vă aflați la dietă înainte de competiție, când analizați atent fiecare gram de macronutrienți care ajung în organism. Asigurați-vă că citiți mereu cu atenție eticheta și câ alegeți suplimentele proteice care funcționează cel mai bine pentru voi și care răspund corect nevoilor voastre. 

Proteinele din soia sunt fabricate de obicei din fulgi albi obținuți prin cojirea și degresarea boabelor de soia. Fulgii sunt măcinați într-o făină fină care conține în jur de 50 – 54 % proteine. Folosind o serie de procese tehnologice, făina este apoi filtrată, eliminând compușii aromatici și zahărurile. Astfel, se obține un concentrat cu un conținut proteic de aproximativ 65% - 75%.  

În unele cazuri, acest concentrat mai poate fi procesat prin centrifugare, uscare și eliminare a fibrelor. Produsul rezultat în urma acestor procese este un izolat din soia care, teoretic, poate atinge un conținut proteic de 90%, dar în realitate, concentrația efectivă este de regulă de aproximativ 85%. Produsul reprezentativ al acestei categorii este Izolatul proteic din soia.

 Afișați mai multe

Cine beneficiază cel mai mult de pudra proteică din soia?

 • Oricine caută un produs proteic de origine vegetală cu un singur compus cu un spectru de aminoacizi favorabil care seamănă cel mai mult cu proteinele din zer
 • Sportivii și persoanele care doresc să-și dezvolte masa musculară
 • Oricine dorește să crească aportul proteic pentru a facilita pierderea în greutate
 • Vegetarienii, veganii și persoanele cu intoleranță la lactoză
 • Oricine dorește să-și dezvolte dieta cu o sursă proteică de origine vegetală.
 • Bucătarii care doresc să crească conținutul proteic al preparatelor folosind alternative de origine vegetală
 • Oricine dorește să crească doza de proteine din dieta obișnuită
 • Oricine dorește să achiziționeze un supliment proteic de origine vegetală mai accesibil

Care este doza recomandată de pudră proteică din soia?

De regulă, se recomandă o doză de 0.25 - 0.3 g pe kg de greutate corporală. Dacă nu vă doriți să scoateți calculatorul de fiecare dată, nu este nimic rău în administrarea a 20 - 40 g de produs. Aceasta corespunde unei cupe de 30g mai mult sau mai puțin pline. Limita superioară de 40 g de aport proteic va fi apreciată în special de sportivii care au avut un antrenament de forță full body, care duce la o cerere mai mare de proteine.

Totuși, când vorbim de sursele de proteine de origine vegetală, se recomandă o doză cu aproximativ 25% mai mare decât în cazul suplimentelor proteice de origine vegetală. Acest lucru se datorează faptului că proteinele de origine vegetală conțin de obicei mai puțină leucină și EAA. Ați putea dori să stimulați și digerabilitatea proteinelor de origine vegetală suplimentându-le cu probiotice

Cum se administrează pudra proteică din soia?

 • Metoda obișnuită de a folosi suplimentele proteice este să le amestecați cu apă sau lapte, creând un shake delicios care poate fi consumat oricând pe parcursul zilei.
 • De asemenea, are un gust excelent combinată cu ovăz sau alte tipuri de porridge, care va beneficia de proteinele adăugate. 
 • Suplimentul poate fi adăugat în aluat pentru a crea deserturi pline de proteine
 • Versiunile fără aromă sunt perfecte pentru a pregăti preparate savuroase, cum ar fi pizza proteică.
 • Un supliment proteic poate fi adăugat și în smoothie sau cafea, îmbogățind cu ușurință aceste băuturi cu proteinele necesare. 

Ați dori să aflați mai multe despre suplimentele proteice și cum să alegeți corect dintr-o gamă largă disponibilă? Dacă da, nu ratați articolul nostru Cum să alegeți proteinele potrivite pentru pierderea în greutate sau pentru dezvoltarea masei musculare. 

 Afișați mai puțin

2 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (1)
 2. The Protein Works (1)
Aromă
 1. ciocolată (1)
 2. fără aromă (1)
 3. vanilie (1)
 4. cremă de vanilie (1)
 5. ciocolată fină (1)
Gramaj (g)
 1. 1000 g (2)
Formă
 1. Pudră (2)
Amestec
 1. Mix (1)
 2. Pur (1)
Metoda de prelucrare a proteinelor
 1. Izolat (2)
Sursă proteică
 1. Soia (2)
Categoria legală a produsului
Etichetele produselor
 1. Vegan (2)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (2)
Vegan (2)
Fără gluten (2)
Fără lactoză (2)
BIO (2)
Fără OMG (2)
Fără îndulcitori artificiali (2)
Fără ambalaj din plastic (2)
Fără aspartam (2)
 1. Izolat proteic din soia - GymBeam
  Izolat proteic din soia - GymBeam
  82%
  82 % (331)
  67,90Lei
 2. Soy Protein 90 Isolate - The Protein Works
  Soy Protein 90 Isolate - The Protein Works
  80%
  80 % (43)
  76,90Lei

2 Produse