Alte forme de creatină

Alte forme de creatină - această categorie conține diferite tipuri noi de creatină, cum este Creatină ph-X, Crea-Genic, Creatină Ethyl Ester, Creatinfosfat și altele, al căror scop este de a crește masa musculară, puterea și performanța din timpul antrenamentului. După ce piața a fost saturată de creatină monohidrat, care nu se potrivește tuturor, au apărut noile forme revoluționare de creatină. Diferă unele de celelate prin capacitatea de absorbție și rata de penetrare prin pereții celulelor organismului. Majoritatea dintre ele nu solicită faza de încărcare, nu produc discomfort gastro-intestinal sau aşa-numita "balonare datorită creatinei”.

Creatina Ethyl Ester (CEE)

Creatina Ethyl Ester, al doilea cel mai popular tip de creatină, este în propria sa esență monohidrat de creatină, îmbogățit cu o compoziție cu denumire ester. A apărut datorită faptului că unor sprotivi nu le convine absorbția monohidratului de creatină, care chiar dacă crește masa musculară și puterea, se poate absorbi ineficace. Doar esterificarea mărește capacitatea lui de penetrare prin pereții celulelor, ceea ce crește efectul, dar și absorbția. 

Asta înseamnă că, se reduce doza zilnică necesară, îmbunătățind în același timp absorbția și se elimină „balonarea din creatină“ tipică. La acest tip de creatină nu este necesară faza de saturare, sau utilizarea de dextroză și alte zaharuri pentru depozitarea de grăsimi, ceea ce reprezintă un avantaj suplimentar.

Beneficiile sale:

- are o absorbție crescută
- este foarte eficient
- nu produce balonare și nici alte efecte adverse ca și monohidratul
- nu solicită faza de saturare

 

Creatina Ph-X

Această creatină aparține tipurilor mai noi de cretină și la fel ca și tipul precedent nici aceasta nu solicită faza de saturare. Absorbția ei este de câteva ori mai mare ca și absorbția monohidratului clasic iar prin tractul digestiv trece fără schimbări. Se absoarbe rapid in circuitul sanguin și nu se transformă în creatinină, ceea ce corpul utilizează 100% doar pentru mușchi. Din moment ce nu cauzează indigestie și retenție de apă, este popular nu numai printre bărbați, ci și în rândul femeilor.

Beneficiile sale:

- are o absorbție mai bună decât monohidratul de creatină
- este utilizat 100% și nu se transformă în creatinină
- nu reține apa
- nu produce indigestie și nici balonare
- ideal penru bărbați și femei

 

Creatina fosfat

Cum se vede și din denumire, acest tip de creatină apare prin combinarea moleculelor de fosfat și creatină. Mulți sportivi îl caută, deoarece, după cuvintele lor, este sursa cea mai ideală de adenozin trifosfat și un furnizor major de energie musculară. Este folosit pentru a crește masa musculară și nu reține apa. Dimpotrivă, crește rezistența, este ușor de digerat și în conformitate cu mulți chiar mai eficient decât monohidratul. Creatina fosfat nu este necesar să se ia în doze mari, sunt suficiente și mai mici.

Beneficiile sale:

- este ușor de digerat și de absorbit
- nu leagă apa
- nu sunt necesare doze mari

 

Cre-alcalina

Cre-alcalina este rezultatul anilor de studiu și se remarcă prin faptul că la contactul cu apa nu se transpormă în creatinină, deci într-o substanță cu efecte adverse, cum sunt crampele și greața. După studii, creatina clasică are pH mai mic de 7.0 și de aceea se transformă în creatinină, iar Cre-Alcalin are pH mai mare de 12, ceea ce face ca această formă să fie mai stabilă și nu se transformă în creatinină. Are o utilitate mai mare, oferind mai rapid creșterea masei musculare și a rezistenței,  neutralizează acidul lactic, ajută la regenerare și pentru a obține performanțe mai bune.

Beneficiile sale:

- nu se transformă în creatinină
- are o utilitate de 100%
- garantează efecte imediate, imediat după prima administrare
- nu solicită faza de saturare, deci este mai puțin costisitor
- este de 10 ori mai rapid decât creatina obișnuită
- nu cauzează probleme digestive și nici balonare

 

Creatina Malat

În comparație cu monohidratul de creatină, se dizolvă mai bine în apă, este mai efectiv în ciclul ATP, adică în disponibilitatea energiei musculare și previne indigestia. Plusul lui mare este că nu reține apa și datorită acestui fapt se ajunge la o hidratare mai bună și creștere a volumului în celulele musculare și nu în stomac, ceea ce elimină de asemenea balonarea din creatină.

Beneficiile sale:

- se dizolvă și se absoarbe mai bine 
- nu cauzează indigestie și balonare
- mărește volumul celulelor
- accentuează regenerarea și reduce oboseala în timpul antrenamentului
- nu reține apa

 

Piruvat de creatină

Acest tip de creatină este o combinație de creatină și piruvat, compoziție relativ nouă și ajută la formarea masei musculare, volumului și puterii. În afară de asta, crește disponibilitatea energiei musculare și ajută la reducerea depozitelor de grăsime. Combinația acestor două componente asigură efecte sinergice și eficacitatea acestora crește cu până la cinci ori.

Beneficiile sale:

- crește disponibilitatea energiei musculare
- crește nivelul general de creatină in organism
- nu necesită doze mari
- este eficient în arderea grăsimilor
- nu produce balonare

 

Creatina magneziu-chelat

Magneziu creatin chelat, de asemenea, cunoscut sub numele de Creatină MagnaPower este o formă ultra nouă, care are brevetul gigantului Albion Laboratories. La acest tip a fost confirmată creșterea performanței, puterea musculară mai bună și mai scurtă perioada de regenerare. Creatina magneziu-chelat de asemenea crește cantitatea de creatină absorbită în țesutul muscular, protejează creatina de ciclizare, asigură o cantitate mai mare de formă activă. Nu solicită faza de saturare, nu reține apa și nu produce balonare.

Beneficiile sale:

- este absorbit direct în celula musculară
- nu solicită faza de saturare
- este de ajuns o doză mică, până la cu 5 ori mai mică decât la monohidrat
- este efectiv și fără o cantitate mare de glucide
- nu reține apa
- nu produce balonare

 

Crea-Genic

Crea-Genic este o altă nouă formă brevetată de creatină cu sistemul de transport, datorită căruia este mai stabil în stomac și în sânge. Este mai bine absorbită și perfect stabilă în tractul gastro-intestinal, nu se modifică în creatinină ineficientă. În celule ajunge cu o mare viteză, asigurând astfel o mai mare producție de ATP, energie musculară, îmbunătățește performanța mușchilor și accelerează regenerarea acestora. Rezultatele pozitive pot fi observate după primele zile de utilizare.

Beneficiile sale:

- este bine absorbabil
- este stabil în tractul digestiv
- nu se transformă în creatinină
- are efecte doar după câteva doze

 

Creatina HCL (Concentrat de creatină clorhidrat)

Cea mai modernă formă de creatină, denumită desori ,,creatina viitorului”. Acest lucru se datorează faptului că are o formulă revoluționară, care se remarcă direct printr-o absorbție extremă, conform studiilor științifice, până la 70% mai bine decât monohidratul de creatină.

Beneficiile sale:

- este deosebit de absorbabilă
- se dizolvă excelent, până la 59 ori mai bine decât alte forme
- are o dozare micro, unicată
- nu are efecte adverse, cum este balonarea, crampele sau reținerea de apă

 

Nitratul de creatină

Nitratul de creatină este de 10 ori mai solubil în apă decât monohidratul de creatină. Însă, încă nici un studiu nu a demonstrat că este mai eficient decât monohidratul de creatină. Beneficiul lui cel mai mare este că, ajută la creșterea nitraților, vasodilatației și maximizarea absorbției pentru pomparea mușchilor.

Beneficiile sale:

- perfect solubil în apă
- bine absorbabil
- îmbunătățește dilatarea vaselor sanguine

 

Tri-creatina citrat

Acest tip reprezenzintă întreagă generație nouă de suplimente de creatină. Cuprinde trei molecule de creatină atașate de o moleculă de citrat, ceea ce face să aibă o solubilitate de până la 10 ori mai mare comparativ cu monohidartul precum și biodisponibilitate. Pentru a aduce lucrurile chiar mai aproape, s-a dovedit științific că citratul de creatină în mușchi absoarbe cu până la 90% din creatină, în timp ce din monohidrat doar 40%. Acest lucru înseamnă că, chiar și la doze mai mici, este posibil să se obțină rezultate bune.

Beneficiile sale:

- perfect solubil în apă
- se absoarbe bine
- produce mai puține probleme digestive 

 

Afișați mai multe
Nu putem găsi produsele conform selectării.