Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Unturi din diferite nuci

Unturi din diferite nuci

Unturi din diferite nuci

Unturile din diferite nuci cum ar fi untul de arahide, de caju sau untul de migdale sunt sortimente de unt de înaltă calitate, cu un echilibru nutrițional, adecvate pentru sportivi și iubitori ai stilului de viață sănătos. Avantajul lor este un gust delicios, textura excelentă datorită zdrobirii boabelor de alune, și în plus, sunt sănătoase. Sunt bogate în proteine, fibre, antioxidanți, vitamine(precum vitamina E), minerale(magneziu, zinc), grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3, care reduc colesterolul și reglează tensiunea arterială.

vezi mai mult

UNTUL ÎN FUNCȚIE DE SPECIA NUCILOR

Sortimentele de unt din diferite nuci, în funcție de tipul de alune, din care sunt produse, pot fi împărțite în unt de caju, unt de migdale, unt de alune, unt de pin și cel mai popular, untul de arahide. În plus puteți găsi un mix de unt din mai multe tipuri de nuci. Cu toate că majoritatea nucilor au aceleași caracteristici, totuși fiecare conține ceva diferit și aprovizionează corpul cu substanțe ce promovează sănătatea, în diferite proporții.

 

Unt de caju

Alunele de caju, din care este produs untul de caju, sunt o sursă excelentă de vitamine, proteine și grăsimi sănătoase. În comparație cu alte nuci, alunele caju conțin cea mai mică cantitate de grăsimi, 80% dintre ele fiind formate din acizi grași nesaturați. Prezența abundentă a acizilor grași mononesaturați, a căror cantitate este aproximativ aceeași ca și în uleiul de măsline, poate reduce nivelul de trigliceride din sânge. Pe de altă parte, untul de caju este o sursă importantă de cupru. La urma urmei, chiar și o doză obișnuită de unt de caju poate oferi organismului întreaga doză zilnică recomandată de cupru.

 

Pentru a obține aroma distinctă și textura specifică, de unt de caju, înainte de amestecare, toate alunele caju se prăjesc. Untul de caju, astfel preparat poate fi utilizat ca un produs tartinabil sănătos și gustos pe orice pâine sau clătite. Utilizarea de unt de caju în bucătărie este foarte largă - îl puteți folosi ca o parte din băuturile proteice, ca materie primă în diferite feluri de mâncare dulci și sărate preparate pe o tigaie sau wok. Untul de caju ajută  la pierderea și menținerea greutății corporale optime datorită cantității mari de grăsimi ce conferă sațietate și astfel veți mănca mult mai puțin. Acest lucru este confirmat prin studii științifice, potrivit cărora consumul de alune de caju reduce semnificativ riscul de obezitate. Alunele caju sunt o sursă bună de vitamina K, fără de care oasele dvs. ar suferi fracturi frecvente sau osteoporoză.

 

Avantajele untului de caju:

●       valoare energetică ridicată (628kcal/100g)
●       reduce riscul calculilor biliari
●       alunele caju conțin antioxidanți ce reduc riscul de cancer al ficatului și al tractului digestiv
●       mineralele, precum potasiu și magneziu, previn demineralizarea oaselor
●       utilizare largă

 

Unt de arahide

Delicatesă cunoscută mai mult din filmele americane, de-a lungul timpului a devenit un aliment preferat și în țara noastră. În unele magazine, untul de arahide poate fi găsit și sub denumirea de terci de arahide sau cremă de arahide. Untul de arahide are un gust specific, dulce-sărat, și chiar dacă arahidele nu aparțin de categoria nucilor, răspândirea de arahide, totuși ne amintește de gustul de nuci prăjite.

 

Există mai multe tipuri de cremă de arahide. Untul de arahide cu aromă sărată, nu conține zahăr adăugat, astfel că, în ceea ce privește efectul asupra organismului uman acest unt de arahide este cel mai sănătos. Untul de arahide dulce, la rândul său, conține puțin zahăr și gustul lui poate fi mai prietenos pentru unele persoane. Desigur, cel mai sănătos este unt de arahide 100%, fără aditivi și cu 100% conținut de arahide măcinate.

 

Avantajele untului de arahide:

●       alternativă sănătoasă la untul din lapte
●       conține grăsimi nesăturate sănătoase
●       un conținut ridicat de energie (602kcal/100g)
●       conținut ridicat de minerale și vitamine
●       utilizare largă

 

Unt de migdale

Migdalele sunt, datorită efectului său pozitiv asupra sănătății, denumite și regina nucilor. Untul produs din migdale este plin de proteine, carbohidrați, grăsimi și în plus, conține potasiu, magneziu și o cantitate semnificativă de vitamine. Untul de migdale este un aliment cu gust delicios și are un procent ridicat de vitamina E, care încetinește îmbătrânirea și previne boala Alzheimer prin caracteristicile sale antioxidante. Cantitatea ridicată de grăsimi polinesaturate îndeplinește funcția de prevenire a bolilor cardiovasculare și asigură o activitate sănătoasă a inimii și a nivelului de colesterol. Datorită proporției mari de proteine, untul de migdale este o completare excelentă la dieta bogată în calorii pentru toți sportivii activi. De funcționarea și de creșterea sănătoasă a mușchilor are grijă untul de migdale datorită prezenței sale bogate de magneziu.

 

Dacă e să comparăm untul de migdale cu untul de arahide, printre principalele plusuri ale produsului de migdale este că: numărul de acizi grași este de 2 ori mai redus și are o cantitate mai mică de omega-6. În plus, untul de migdale este materia primă când vine vorba de fibre. Untul de migdale poate fi consumat întins pe pâine sau amestecat în proteine, în diferite rețete a gustărilor dulci sau folosit la smoothie-uri și clătite. Cea mai rapidă gustare este să serviți untul de migdale cu banane și ciocolată, o combinație căreia au cedat chiar și cei mai "pretențioși".

 

Avantajele untului de migdale:

●       cantitate ridicată de grăsimi și proteine sănătoase; contine 650kcal/100g
●       proporție mare de vitamina E și magneziu
●       protejează împotriva bolilor sistemului cardiovascular
●       sprijină funcția sănătoasă a inimii
●       utilizare largă

 

Unt de alune de pădure

Probabil cel mai cunoscut unt de alune este nougat sau Nutella - crema de ciocolată cu alune, care însă nu are multe în comun cu stilul de viață sănătos. Untul de alune asigură organismului o mulțime de fibre, este bogat în vitamine și minerale. Unicitatea untului de alune constă în conținutul bogat de acid folic, una dintre vitaminele care asigură conversia aminoacizilor in proteine. Pe scurt, acidul folic (vitamina B9) sprijină crearea, restabilirea și funcția sănătoasă a celulelor în organism.

 

Untul de alune cu conținutul de 100% din alune de pădure, poate fi o prevenire foarte eficientă împotriva multor boli ale civilizației moderne, cum ar fi cancerul sau bolile cardiovasculare. Toate acestea, datorită proporției echilibrate de grăsimi săturate și nesăturate care reduc nivelul de colesterol din sânge. Untul din alune promovează digestia, detoxifierea colonului și asigură golirea regulată.

 

Untul de alune are combinația de gust dulce și acrișor, un compromis interesant care face consumul de unt de alune mai preferat. Puteți să-l folosiți și în bucătărie, în multe rețete sărate sau dulci, sau pur și simplu îl consumați cu o felie de pâine integrală.

 

La alegerea untului de alune de pădure, cel mai important lucru este compoziția sa, pentru că majoritatea produselor din alune, din lanțurile de magazine nu conțin 100% alune de pădure. Puteți găsi în ele o proporție mare de îndulcitori suplimentari, zahăr, ulei de rapiță și sare.

 

Avantajele untului de alune:

●       conținutul ridicat de acid folic
●       facilitează digestia
●       scade nivelul de colesterol
●       îndeplinește funcția de prevenire a bolilor cardiovasculare
●       utilizare largă

 

Untul de alune cu mai multe tipuri de nuci

Pe piață există sortimente de unt, care conțin un mix din diferite tipuri de nuci. Cea mai frecventă și mai populară combinație este amestecul de arahide, caju și migdale într-o concentrație de 100%. Acest unt de arahide conține rezumatul al celor mai bune caracteristici ale acestor fructe cu coajă cu o mulțime de proteine, glucide, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.

 

Avantajele mixului de unt:

●       amestecul mai multor tipuri de alune
●       utilizare largă

 

UNTUL ÎN FUNCȚIE DE CONSISTENȚĂ

Unt de alune varianta Smooth

Sortimentele de unt de alune identificate ca smooth au consistența fină și cremoasă. Alune sau arahidele măcinate sub formă de cremă sunt mai ușor de întins și în afară de gustul delicios, care se topește în gură, nu simțiți nimic în plus. Unt de arahide și de alune cremos poate fi consumat cu pâine, sau îl puteți folosi ca ingredient ușor solubil în prăjituri, băuturi, ca parte a înghețatei de casă și alte alimente.

 

Unt de alune varianta Crunchy

O alternativă destul de răspândită la crema fină de alune este cea crunchy, care este îmbogățită cu bucăți de arahide sau de alune nemăcinate. Și acest unt cu bucăți mici de alune poate fi răspândit pe pâine sau îl puteți folosi acasă la o varietate de dulciuri sănătoase și bogate în proteine și rețete de fitness.

 

Unt cu proteine

Majoritatea magazinelor de suplimente alimentare, au inclus în ofertă unt de alune și unt de arahide îmbogățit cu proteine. Partea principală a proteinei din unt de arahide este compusă din zer. Proteine din zer promovează creșterea masei musculare și sunt împărțite în două tipuri de bază:

 

● unt de alune, care este îmbogățit cu proteine sub formă de concentrat de zer, conține o cantitate mai mare de grăsimi și lactoză. Concentrația de proteine din concentratul de zer este între 70-85%

● dacă alegeți untul îmbogățit cu zer izolat, puteți fi sigur că acest unt de alune conține proteine de înaltă calitate, cu proporția mai mică de grăsimi și lactoză, și o proporție mai mare de proteine (90-98%)

 

Untul cu adaos de proteine din izolat de zer poate fi consumat în timpul fazei de creștere musculară, dar și în timpul dietei. Modul de consumare nu este diferit de cel a sortimentelor de unt din alune 100%, astfel poate fi consumat în același mod - fie întins pe pâine, sau în băuturi proteice și alimente.

 

Avantajele untului de proteine:

●       conținutul ridicat de proteine
●       diferite arome
●       o gustare sănătoasă fără consecințe negative

 

UNT AROMATIZAT

Unele sortimente de unt din nuci sunt îmbogatite cu diferite arome. Dacă preferati aroma de ciocolată, căpșuni, cacao, caramel sau cocos împreuna cu o doza de proteine din zer, atunci sortimentul acesta cu siguranță va fi preferatul dvs.

 

Unt de alune cu ciocolată și cremă de ciocolată

Cremele de ciocolată sunt probabil, cea mai preferată opțiune în segmentul sortimentelor de unt de alune aromatizate. Nu e de mirare, ciocolata ne însoțește încă din copilărie, chiar dacă știm ce calități negative aduce consumul ei excesiv, nu-i putem rezista nici la o vârstă înaintată. Și cei mai mari sportivi îi cedează, chiar dacă sunt persoane diferite, cu o doză ridicată de determinare și stăpanire de sine. Chiar si pentru ei, crema de ciocolată este sortimentul favorit, sănătos și 100% din nuci, ceea ce își pot permite fără a fi însoțiți de remușcări.

 

Unt de alune cu căpșuni

Untul de nuci sănătos nu trebuie să fie doar cu gust de ciocolată. Unele magazine, în afara cremelor de ciocolată oferă și unt de alune cu gust de căpșuni. Il puteți amesteca in smoothie-uri sănătoase și nutritive, iaurturi sau diferite mâncăruri, cum ar fi clătitele.

 

Unt de alune crocant

Nu este Nutella obișnuită, dar are gust asemănător. Untul crocant, cu conținut de alune sănătoase și nutritive, este destinat celor care au găsit determinarea de a-și îmbunătăți obiceiurile lor alimentare, dar în același timp nu vor să se despartă de gustul delicios de nougat. Toate sortimentele de unt de alune aromatizate pot fi consumate cu pâine, ca un spread pe clătite sau ingrediente în bunătățile de "dieta".

 

Avantajele sortimentelor de unt aromatizat:

●       diferite arome
●       pentru unii gustul desăvârșit
●       o gustare sănătoasă fără consecințe negative
●       utilizare largă

 

SORTIMENTE DE UNT CONFORM PROPORȚIEI DE NUCI

Unt de alune 100%

Pasta tartinabilă cu un conținut de alune sau arahide de 100% este garanția consumării de unt de arahide curat și sănătos. Dintre toate pastele tartinabile, sortimentele de unt cu concentrația de 100% de alune sunt cele mai sănătoase și oferă organismului o cantitate maximă de vitamine, proteine și minerale. Nu conțin nici un fel de aditivi, cum ar fi sare, zahăr, ulei de palmier sau bucăți de fructe.

 

Sortimente de unt cu aditivi

Unele sortimente de unt de arahide, pentru a vea un gust mai bun, consistență sau termenul de expirare mai prelungat, sunt completate cu diferitele substanțe. Persoanele care nu pot înlătura din meniul lor gusturile dulci, preferă creme de ciocolată, Nutella, sau o altă alternativă aromatizată. Pe piață există sortimente de unt de alune care conțin bucăți de fructe. Astfel de paste tartinabile pot conține o proporție mai mare de zahăr și de multe ori și aditivi cum ar fi sare sau zahăr de palmier.

ascundeți descrierea
Set Ascending Direction
per pagină
Preț de la - până la
Shopping Options
Producător
Afișați mai puțin
Gramaj (g)
Volum (ml)
Tablete
Culoare
Aromă
Capsule
Material
Form
Dimensiune
Method of protein processing
Protein source
Artificial sweetener free
Plastic Packaging Free
Aspartame Free
Distributor
 1. Unt de arahide 100% - GymBeam
  Evaluarea:
  91% (386)
  Preţ special   13,90 Lei
 2. Unt de arahide Nuts & Whey 1000 g - GymBeam
  Evaluarea:
  92% (145)
  Preţ special   49,90 Lei
 3. Unt de fistic - GymBeam
  Evaluarea:
  99% (55)
  Preţ special   36,90 Lei
 4. 100% Unt de migdale - GymBeam
  Evaluarea:
  83% (46)
  Preţ special   32,00 Lei
 5. Hazelnut Spread - GymBeam
  Evaluarea:
  90% (113)
  Preţ special   29,90 Lei
 6. Unt de arahide cu cocos - GymBeam
  Evaluarea:
  96% (54)
  Preţ special   21,90 Lei
 7. Proteinella - HealthyCo
  Evaluarea:
  98% (69)
  Preţ special   20,90 Lei
 8. Unt de caju - GymBeam
  Evaluarea:
  100% (51)
  Preţ special   32,00 Lei
 9. Unt de arahide pudră 190 g - GymBeam
  Evaluarea:
  89% (34)
  Preţ special   33,90 Lei
 10. Proteinella Duo swirl - Bodylab
  Evaluarea:
  88% (8)
  Preţ special   39,90 Lei
 11. Proteinella Salted Caramel - Bodylab
  Evaluarea:
  100% (9)
  Stoc epuizat
Set Ascending Direction
per pagină
View as Grid Lista

13 Produse