Unturi din nuci

Unturi din nuci - în această categorie veți găsi sortimente de unturi de înaltă calitate și echilibrate nutrițional, precum untul de arahide, de caju sau untul de migdale, care sunt adecvate pentru sportivi și pentru iubitorii unui stil de viață sănătos. Avantajul lor este gustul delicios și textura excelentă, care se datorează zdrobirii boabelor de alune și în plus, sunt sănătoase. Sunt bogate în proteine, fibre, antioxidanți, vitamine (precum vitamina E), minerale (magneziu, zinc), grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3, care reduc nivelul colesterolului și reglează tensiunea arterială.

UNTUL ÎN FUNCȚIE DE SPECIA NUCILOR

Sortimentele de unt din diferite nuci, în funcție de tipul de alune din care sunt produse, pot fi împărțite în unt de caju, unt de migdale, unt de alune, unt de pin și cel mai popular, untul de arahide. În plus puteți găsi un mix de unt din mai multe tipuri de nuci. Cu toate că majoritatea nucilor au aceleași caracteristici, totuși fiecare conține ceva diferit și aprovizionează corpul cu substanțe ce promovează sănătatea, în diferite proporții.

                                                                                                                       

Unt de caju

Alunele de caju, din care este produs untul de caju, sunt o sursă excelentă de vitamine, proteine și grăsimi sănătoase. În comparație cu alte nuci, alunele caju conțin cea mai mică cantitate de grăsimi, 80% fiind formate din acizi grași nesaturați. Prezența abundentă a acizilor grași mononesaturați, a căror cantitate este aproximativ aceeași ca și în uleiul de măsline, poate reduce nivelul trigliceridelor din sânge. Pe de altă parte, untul de caju este o sursă importantă de cupru. La urma urmei, chiar și o doză obișnuită de unt de caju poate oferi organismului doza zilnică recomandată de cupru.

                                                            

Pentru a obține aroma distinctă și textura specifică de unt de caju, înainte de amestecare, toate alunele caju se prăjesc. Untul de caju astfel preparat poate fi utilizat ca un produs tartinabil sănătos și gustos pe orice pâine sau clătite. Utilizarea untului de caju în bucătărie este foarte largă - îl puteți folosi în băuturile proteice, ca materie primă în diferite feluri de mâncare dulci sau sărate preparate în tigaie sau wok. Untul de caju ajută la pierderea și menținerea greutății corporale datorită cantității mari de grăsimi care oferă sațietate și astfel veți mânca mult mai puțin. Acest lucru este confirmat prin studii științifice, potrivit cărora consumul de alune de caju reduce semnificativ riscul de obezitate. Alunele caju sunt o sursă bună de vitamina K, fără de care oasele ar fi predispuse să sufere fracturi frecvente sau osteoporoză.

                                                                            

Avantajele untului de caju:

● valoare energetică ridicată (628kcal/100g)
● reduce riscul calculilor biliari
● alunele caju conțin antioxidanți ce reduc riscul de cancer al ficatului și al tractului digestiv
● mineralele, precum potasiu și magneziu, previn demineralizarea oaselor
● utilizare largă

                                             

Unt de arahide

Delicatesă cunoscută mai mult din filmele americane, de-a lungul timpului a devenit un aliment preferat și în țara noastră. În unele magazine, untul de arahide poate fi găsit și sub denumirea de terci de arahide sau cremă de arahide. Untul de arahide are un gust specific, dulce-sărat, și chiar dacă arahidele nu aparțin categoriei nucilor, acestea totuși ne amintesc de gustul nucilor prăjite.

                                                                                                

Există mai multe tipuri de creme de arahide. Untul de arahide cu aromă sărată, nu conține zahăr adăugat, astfel că, în ceea ce privește efectele asupra organismului uman, acest unt de arahide este cel mai sănătos. Untul de arahide dulce, la rândul său, conține puțin zahăr și gustul lui poate fi mai prietenos pentru unele persoane. Desigur, cel mai sănătos este untul de arahide 100%, fără aditivi și cu 100% conținut de arahide măcinate.

                                                                                       

Avantajele untului de arahide:

● alternativă sănătoasă la untul din lapte
● conține grăsimi nesaturate sănătoase
● un conținut ridicat de energie (602kcal/100g)
● conținut ridicat de minerale și vitamine
● utilizare largă

                                                

Unt de migdale

Migdalele datorită efectelor pozitive asupra sănătății au fost denumite regina nucilor. Untul produs din migdale este plin de proteine, carbohidrați, și grăsimi și în plus, conține potasiu, magneziu și o cantitate semnificativă de vitamine. Untul de migdale este un aliment cu un gust delicios și are un procent ridicat de vitamina E, care încetinește îmbătrânirea și previne boala Alzheimer prin caracteristicile sale antioxidante. Cantitatea ridicată de grăsimi polinesaturate îndeplinește funcția de prevenire a bolilor cardiovasculare și asigură o activitate sănătoasă a inimii și menține nivelul colesterolului. Datorită proporției mari de proteine, untul de migdale completează excelent aportul caloric pentru toți sportivii. De funcționarea și de creșterea sănătoasă a mușchilor are grijă untul de migdale datorită conținutului bogat de magneziu.

                                                   

Dacă e să comparăm untul de migdale cu untul de arahide, printre principalele plusuri ale untului de migdale se numără faptul că: numărul de acizi grași este de 2 ori mai redus și are o cantitate mai mică de omega-6. În plus, untul de migdale este o sursă excelentă de fibre. Untul de migdale poate fi consumat întins pe pâine sau într-un shake cu proteine, în diferite rețete, în gustărie dulci sau adăugat în smoothie-uri și clătite. Cea mai rapidă gustare este să serviți untul de migdale cu banane și ciocolată, o combinație căreia au cedat chiar și cei mai "pretențioși".

                                                                                                               

Avantajele untului de migdale:

● cantitate ridicată de grăsimi și proteine sănătoase; contine 650kcal/100g
● proporție mare de vitamina E și magneziu
● protejează împotriva bolilor sistemului cardiovascular
● sprijină funcțiile inimii
● utilizare largă

                                                                                             

Unt de alune de pădure

Probabil cel mai cunoscut unt de alune este nougat sau Nutella - crema de ciocolată cu alune, care nu are prea multe în comun cu stilul de viață sănătos. Untul de alune asigură organismului o mulțime de fibre și este bogat în vitamine și minerale. Unicitatea untului de alune constă în conținutul bogat de acid folic, care asigură conversia aminoacizilor in proteine. Pe scurt, acidul folic (vitamina B9) sprijină crearea, restabilirea și funcționarea sănătoasă a celulelor din organism.

                                                                                                                                      

Untul de alune 100% din alune de pădure, poate fi eficient în prevenirea multor boli ale civilizației moderne, cum ar fi cancerul sau bolile cardiovasculare. Toate acestea, datorită proporției echilibrate de grăsimi săturate și nesăturate, care reduc nivelul de colesterol din sânge. Untul din alune susține digestia și detoxifierea colonului.

                                                                                         

Untul de alune are un gust dulce și acrișor, un compromis interesant care face ce untul de alune să fie și mai bun. Puteți să-l folosiți și în bucătărie la preparaea rețetelor sărate sau dulci, sau pur și simplu să îl consumați cu o felie de pâine integrală.

                                                                                                                            

La alegerea untului de alune de pădure, cel mai important lucru este compoziția sa, pentru că majoritatea produselor din alune, din lanțurile de magazine nu conțin 100% alune de pădure. Puteți găsi în ele o proporție mare de îndulcitori, zahăr, ulei de rapiță și sare.

                                                                                                                                              

Avantajele untului de alune:

● conținutul ridicat de acid folic
● facilitează digestia
● scade nivelul de colesterol
● îndeplinește funcția de prevenire a bolilor cardiovasculare
● utilizare largă

                                                                                                          

Untul de alune cu mai multe tipuri de nuci

Pe piață există sortimente de unt, care conțin un mix din diferite tipuri de nuci. Cea mai frecventă și mai populară combinație este amestecul de arahide, caju și migdale într-o concentrație de 100%. Acest unt de arahide conține rezumatul celor mai bune caracteristici ale acestor fructe cu coajă cu o mulțime de proteine, glucide, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.

                                                               

Avantajele mixului de unt:

● amestecul mai multor tipuri de alune
● utilizare largă

                                                                                                

UNTUL ÎN FUNCȚIE DE CONSISTENȚĂ

Unt de alune varianta Smooth

Sortimentele de unt de alune identificate ca smooth au consistența fină și cremoasă. Alunele sau arahidele măcinate sub formă de cremă sunt mai ușor de întins și în afară de gustul delicios, care se topește în gură, nu simțiți nimic în plus. Untul de arahide și de alune cremos poate fi consumat cu pâine, sau îl puteți folosi ca ingredient ușor solubil în prăjituri, băuturi, înghețată de casă și alte alimente.

Unt de alune varianta Crunchy

O alternativă destul de răspândită la crema fină de alune este cea crunchy, care este îmbogățită cu bucăți de arahide sau de alune nemăcinate. Și acest unt cu bucăți mici de alune poate fi tartinabil sau îl puteți folosi la o varietate de dulciuri sănătoase și bogate în proteine sau la rețetele fitness. 

                                            

Unt cu proteine

Majoritatea magazinelor de suplimente alimentare, au inclus în ofertă unt de alune și unt de arahide cu proteine. Partea principală a proteinelor din untul de arahide este compusă din zer. Proteinele din zer susțin creșterea masei musculare și sunt împărțite în două tipuri de bază:

                                                                            

● unt de alune, care este îmbogățit cu proteine sub formă de concentrat din zer, conține o cantitate mai mare de grăsimi și lactoză. Concentrația de proteine din concentratul din zer este între 70-85%

● dacă alegeți untul îmbogățit cu zer izolat, puteți fi sigur că acest unt de conține proteine de înaltă calitate, cu o proporția mai mică de grăsimi și lactoză, și o proporție mai mare de proteine (90-98%)

                                                                                                                         

Untul cu adaos de proteine din izolat din zer poate fi consumat în timpul fazei de creștere musculară, dar și în timpul dietei. Modul de consumare nu este diferit de cel al sortimentelor de unt din alune 100%, astfel poate fi consumat în același mod - fie întins pe pâine, sau în băuturi proteice și alimente.

                                                                                                                                                                               

Avantajele untului cu proteine:

● conținut ridicat de proteine
● diferite arome
● o gustare sănătoasă fără consecințe negative

                                                                                                 

UNT AROMATIZAT

Unele sortimente de unturi din nuci sunt îmbogatite cu diferite arome. Dacă preferați aroma de ciocolată, căpșuni, cacao, caramel sau cocos împreuna cu o doza de proteine din zer, atunci sortimentul acesta cu siguranță va fi preferatul vostru.

                                                                                                                                                         

Unt de alune cu ciocolată și cremă de ciocolată

Cremele de ciocolată sunt probabil, cea mai preferată opțiune în segmentul sortimentelor de unturi aromatizate. Nu e de mirare, ciocolata ne însoțește încă din copilărie, chiar dacă știm că un consum excesiv nu este benefic, nu-i putem rezista nici la o vârstă înaintată. Și cei mai mari sportivi îi cedează, chiar dacă sunt persoane determinate și cu stăpanire de sine. Chiar si pentru ei, crema de ciocolată este sortimentul favorit, sănătos și 100% din nuci, ceea ce îi face să nu aibă remușcări.

                                                    

Unt de alune cu căpșuni

Untul din nuci sănătos nu trebuie să fie doar cu gust de ciocolată. Unele magazine, în afara cremelor de ciocolată oferă și unt de alune cu gust de căpșuni. Îl puteți amesteca în smoothie-uri sănătoase și nutritive, iaurturi sau în diferite mâncăruri, cum ar fi clătitele.

                                                                                                                                 

Unt de alune crocant

Nu este Nutella obișnuită, dar are un gust asemănător. Untul crocant din alune sănătoase și nutritive, este destinat celor care au găsit determinarea de a-și îmbunătăți obiceiurile lor alimentare, dar în același timp nu vor să se despartă de gustul delicios de nougat. Toate sortimentele de unt de alune aromatizate pot fi consumate pe pâine sau cu diferite preparate, precum clătitele.

                                                                                                                                                 

Avantajele sortimentelor de unt aromatizat:

● diferite arome
● gustul desăvârșit
● o gustare sănătoasă fără consecințe negative
● utilizare largă

                                                                                                                        

SORTIMENTE DE UNT CONFORM PROPORȚIEI DE NUCI

Unt de alune 100%

Pasta tartinabilă cu un conținut de alune sau arahide de 100% este garanția consumării unui unt de arahide curat și sănătos. Dintre toate pastele tartinabile, sortimentele de unt cu concentrația de 100% de alune sunt cele mai sănătoase și oferă organismului o cantitate semnificativă de vitamine, proteine și minerale. Nu conțin niciun fel de aditivi, cum ar fi sare, zahăr, ulei de palmier sau bucăți de fructe.

                                                                                                                                     

Sortimente de unt cu aditivi

Unele sortimente de unt de arahide, pentru a avea un gust mai bun, o consistență mai bună sau un termen de valabilitate mai mare, sunt completate cu diferite substanțe. Persoanele care nu pot înlătura din dieta lor gustările dulci, preferă cremele de ciocolată, Nutella, sau o altă alternativă aromatizată. Pe piață există sortimente de unturi de alune care conțin bucăți de fructe. Astfel de paste tartinabile pot conține o proporție mai mare de zahăr și de multe ori și aditivi, cum ar fi sare, zahăr sau ulei de palmier.

Afișați mai multe

Produse 1-30 din 36

Pagina
per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (14)
 2. DR. GOERG (8)
 3. VanaVita (3)
 4. The Protein Works (3)
 5. Mars (2)
 6. Reese's (1)
 7. HealthyCo (1)
 8. BeastPink (1)
 9. Xucker (1)
 10. Bodylab24 (1)
 11. Primavika (1)
Aromă
 1. fin (4)
 2. ciocolată albă (2)
 3. crocant (2)
 4. fără aromă (2)
 5. migdală (1)
 6. milky (1)
 7. white choc fudge rapids (1)
 8. salted caramel cookie (1)
 9. cookies and cream plunge (1)
 10. caramel biscuit choc tidal (1)
 11. brownie deep choc dive (1)
 12. biscuit hazelnut crunch abyss (1)
 13. căpșuni (1)
 14. ciocolată cu alune (1)
 15. caramel sărat (1)
 16. fistic (1)
 17. alune - cacao (1)
 18. alune (1)
 19. cocos - ciocolată albă (1)
 20. cocos (1)
 21. crunchy almond coconut (1)
Gramaj (g)
 1. 340 g (15)
 2. 200 g (9)
 3. 400 g (3)
 4. 225 g (2)
 5. 250 g (2)
 6. 12 x 200 g (1)
 7. 12 x 400 g (1)
 8. 300 g (1)
 9. 350 g (1)
 10. 500 g (1)
 11. 900 g (1)
 12. 990 g (1)
 13. 190 g (1)
Available for SDD
 1. No (5)
 2. Yes (3)
Formă
 1. Produse Alimentare (35)
 2. Pudră (1)
Amestec
 1. Mix (26)
 2. Pur (10)
Etichetele produselor
 1. Vegan (10)
 2. BIO (4)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (33)
Vegan (21)
Fără gluten (30)
Fără lactoză (22)
BIO (12)
Fără OMG (31)
Fără îndulcitori artificiali (27)
Fără ambalaj din plastic (8)
Fără aspartam (34)
 1. Unt de arahide 100% - GymBeam
  Unt de arahide 100% - GymBeam
  93%
  93% (903)
  16,90Lei
 2. Cremă proteică MoiMüv - GymBeam
  Cremă proteică MoiMüv - GymBeam
  97%
  97% (166)
  43,90Lei
 3. Proteinella - HealthyCo
  Proteinella - HealthyCo
  99%
  99% (163)
  26,90Lei
 4. GymBeam Powdered Peanut Butter
  Unt de arahide pudră 190 g - GymBeam
  95%
  95% (72)
  31,90Lei
 5. Pistachio Butter - GymBeam
  Unt de fistic - GymBeam
  98%
  98% (104)
  57,90Lei
 6. 100% Unt de migdale - GymBeam
  100% Unt de migdale - GymBeam
  87%
  87% (82)
  33,90Lei
 7. Peanut Butter - The Protein Works
  Unt de Arahide - The Protein Works
  93%
  93% (3)
  54,90Lei
 8. Unt de arahide cu nucă de cocos - GymBeam
  Unt de arahide cu nucă de cocos - GymBeam
  96%
  96% (99)
  18,90Lei
 9. Almond butter with coconut and white choco - GymBeam
  Unt de migdale cu nucă de cocos și ciocolată albă - GymBeam
  97%
  97% (213)
  33,90Lei
 10. Snickers Peanut Butter - Mars
  Unt de arahide Snickers - Mars
  80%
  80% (6)
  38,90Lei
 11. Unt de caju cu nucă de cocos, ciocolată albă și căpșuni - GymBeam
  Unt de caju cu nucă de cocos, ciocolată albă și căpșuni - GymBeam
  92%
  92% (56)
  41,90Lei
 12. Unt de caju - GymBeam
  Unt de caju - GymBeam
  99%
  99% (81)
  33,90Lei
 13. Hazelnut Spread - GymBeam
  Hazelnut Spread - GymBeam
  95%
  95% (149)
  31,90Lei
 14. Unt de arahide cu ciocolată albă și caramel - GymBeam
  Unt de arahide cu ciocolată albă și caramel - GymBeam
  100%
  100% (2)
  34,90Lei
 15. Unt din mix de nuci - GymBeam
 16. Unt de caju cu nucă de cocos, ciocolată albă și afine - GymBeam
  Unt de caju cu nucă de cocos, ciocolată albă și afine - GymBeam
  100%
  100% (27)
  41,90Lei
 17. Yum Yum Protein Spread - BeastPink
  Yum Yum Protein Spread - BeastPink
  94%
  94% (23)
  43,90Lei
 18. Cashew butter with chocolate and banana - GymBeam
  Unt de caju cu ciocolată și banane - GymBeam
  97%
  97% (35)
  39,90Lei
 19. Unt de arahide Loaded Nuts - The Protein Works
  Unt de arahide Loaded Nuts - The Protein Works
  98%
  98% (10)
  55,90Lei
 20. Nut Nougat cream - Xucker
  Cremă de alune cu nuga - Xucker
  88%
  88% (12)
  36,90Lei
 21. BIO Peanut butter - VanaVita
  BIO Unt de arahide - VanaVita
  100%
  100% (1)
  24,90Lei
 22. Premium BIO Cremă de ciocolată cu alune - DR. GOERG
  Premium BIO Cremă de ciocolată cu alune - DR. GOERG
  100%
  100% (3)
  34,90Lei
 23. Unt de arahide cremos - Reese ‘s
  Stoc epuizat
  Unt de arahide cremos - Reese ‘s
  100%
  100% (4)
 24. M&M´s Peanut Butter - Mars
  Unt de arahide M&M‘s - Mars
  60%
  60% (2)
  39,90Lei
 25. Premium BIO Cremă de cocos - DR. GOERG
  Premium BIO Cremă de cocos - DR. GOERG
  100%
  100% (2)
  27,90Lei
 26. BIO Unt de migdale - VanaVita
 27. PREMIUM BIO Unt de cocos și migdale - DR. GOERG
  PREMIUM BIO Unt de cocos și migdale - DR. GOERG
  100%
  100% (1)
  34,90Lei
 28. BIO Cremă tartinabilă de alune cu cacao - VanaVita
  BIO Cremă tartinabilă de alune cu cacao - VanaVita
  100%
  100% (5)
  48,90Lei
 29. Cremă proteică - The Protein Works
 30. Premium BIO Unt de arahide - DR. GOERG

Produse 1-30 din 36