Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Gainere și Carbohidrați

Gainere și Carbohidrați

Gainere și Carbohidrați

Gainere și Carbohidrați - o categorie cu suplimente pe bază de carbohidrați care ajută la obținerea greutății corporale normale și care sunt ideale atât pentru sportivii amatori, cât și pentru cei profesioniști. Acestea asigură suplimentarea zilnică a carbohidraților și oferă corpului doza necesară de proteine. Rolul principal al gainerelor este de a furniza depozite de glicogen în mușchi pentru a susține performanța și rezistența organismului în timpul activității fizice intense Pentru sportivii activi, gainerul este foarte popular mai ales datorită valorii sale nutriționale echilibrate, care poate înlocui o masă pe zi. În plus, față de creșterea energiei, un alt avantaj al acestui produs este obținerea forței și îmbunătățirea performanței, acționând eficient asupra creșterii masei musculare.

vezi mai mult

Carbohidrații sunt de două feluri: carbohidrați lenți și carbohidrați rapizi. Carbohidrații lenți sunt suplimentele de carbohidrați care completează rezervele de glicogen din mușchi. Chiar dacă sunt absorbite mai încet, ele pot furniza eficient energie și, prin urmare, susțin creșterea masei musculare. Aici includem maltodextrină și xilitol. Carbohidrații rapizi sunt suplimentele pe bază de carbohidrați care se absorb rapid. Acest tip de carbohidrați sunt deosebit de populari în rândul sportivilor activi care au dificultăți în obținerea masei musculare. Printre carbohidrații rapizi includem, de exemplu: dextroza.

       

Cum să alegeți în mod corect un gainer

Atunci când alegeți un gainer trebuie să luați în considerare greutatea voastră corporală, precum și ce masă musculară vreți să obțineți. Gainerele se utilizează în general după antrenament sau ca o gustare înainte de masă, sau după masă, dar niciodată nu se administrează seara înainte de culcare. Acestea pot fi combinate cu creatină, proteine, anabolizanți, aminoacizi sau suplimente nutritive pentru articulații. Însă niciodată nu îl combinați cu arzătoarele de grăsimi. Așa cum am menționat deja, gainerul este un supliment nutrițional care ajută la creșterea masei musculare și a greutății corporale totale.

Pentru a alege un gainer în mod corect, este bine de știut care sunt valorile zilnice de calorii pe care vreți să le obțineți. În cazul în care vreți să adăugați mai multe proteine, este bine să alegeți gainere cu un conținut mai scăzut de carbohidrați. În schimb dacă întâmpinați probleme cu creșterea în greutate, atunci alegeți gainere cu un conținut mai scăzut de proteine.

         

Beneficiile oferite de gainere

 • Sprijină acumularea forței
 • Oferă aportul energetic suficient pentru creșterea țesutului muscular
 • Suplimentează activ depozitele de glicogen în mușchi
 • Ajută la regenerarea masei musculare după antrenamente intense
 • Limitează formarea țesutului adipos

          

Gainere în funcție de proporția de proteine

Gainerele până la 10% sunt gainere cu un conținut de 10% proteine. În afară de proteine, acestea vă oferă o cantitate mare de carbohidrați, minerale și vitamine. Completează foarte bine depozitele de glicogen care au fost eliminate din mușchi în timpul antrenamentelor intense. Acest tip de gainer este recomandat în special sportivilor care doresc să crească în greutatea corporală.

Gainerele între 11-30%, sunt gainere care au un conținut de proteine între 11 și 30%. Conținutul rămas constă în minerale, vitamine, carbohidrați complecși și carbohidrați simpli. Gainerele cu această proporție de proteine sunt potrivite pentru persoanele care nu iau în greutate, dar totodată nu au un metabolism rapid. Prin urmare, corpul obține necesarul de zahăr. În plus, carbohidrații simpli vă asigură energia rapid, iar carbohidrații complecși se vor elimina treptat.

Gainere între 31-40%, cu un asemenea conținut ridicat de proteine, acestea sunt considerate de cea mai bună calitate. În plus, față de conținutul ridicat de proteine, aceste gainere mai conțin aminoacizi, creatină, vitamine și minerale. Acest tip de gainer este destinat sportivilor care vor să obțină masă musculară, dar nu doresc creșterea greutății corporale.

               

Ce trebuie să știți atunci când vă alegeți un gainer: 

Conținutul de colesterol

Există pe piață gainere care conțin peste 180 mg de colesterol într-o porție. Această cantitate este foarte mare. În general, într-o porție conținutul de colesterol nu ar trebui să depășească 100 mg.

     

Conținutul de grăsimi saturate

În acest caz, dacă gainerul are un conținut ridicat de grăsimi saturate atunci vorbim de un produs de o calitate slabă. O porție ar trebui să conțină între 5 și 10 mg de grăsimi saturate. Astfel, dacă o porție conține 20 de grame grăsimi, din care 5 grame grăsimi saturate, atunci acesta este un gainer de calitate bună. În schimb, dacă conține 20 grame grăsimi, din care 17 grame grăsimi saturate, atunci este un produs de o calitate slabă care nu vă va oferi efectele așteptate.

        

Conținutul de proteine

Toate gainere de calitate sunt în general făcute din proteine din zer și conțin aproximativ 40-60 de grame de proteine într-o porție. Totuși, dacă căutați un produs de calitate ar trebui să urmăriți și modalitatea de procesare a acestuia. De asemenea, ar trebui să luați în calcul și raportul dintre proteine și carbohidrați. Pentru creșterea eficientă a greutății corporale, cel mai bun raport este 1: 2, adică la un 1 gram de proteine ar trebui să luați 2 grame de carbohidrați. În schimb, dacă conținutul de proteine este prea mare s-ar putea să luați caloriile chiar din produs.

         

Proteinele pot fi împărțite în funcție de modalitatea de procesare:

Proteina din zer și lapte în funcție de odalitatea de procesare:

 • Izolat de zer nativ - o sursă bună de proteine
 • CFM (microfiltrare încrucișată), proteine din zer microfiltrate sau ultrafiltrate, izolat sau concentrat de lapte. Reprezintă o sursă standard de proteine.
 • Concentrat de zer, schimb de ioni, zer pudră, lapte uscat - sursă ieftină de proteine

Clasificarea în funcție de calitatea cazeinei:

 • Cazeină micelară - o sursă bună
 • Cazeinat de calciu, cazeinat de sodiu - o sursă ieftină (denaturată chimic)

Clasificarea în funcție de calitatea proteinei din ou:

 • Izolat proteic din ou - sursă bună
 • Albuș de ou pudră - sursă ieftină deoarece are un conținut ridicat de sodiu

Clasificarea în funcție de calitatea proteinei vegetale

 • Izolat de proteine din mazăre, izolat de proteine din soia - calitate și sursă completă
 • Concentrat de soia - o sursă ieftină cu riscul de infestare cu aflatoxină

 

Conținutul de zahăr

Se întâmplă ca anumite gainere să aibă o cantitate ridicată de zahăr (uneori depășesc mai mult de 70 de grame), ceea ce poate duce la o creștere nedorită în greutate. Gainerele de cea mai bună calitate au un conținut de zahăr în jur de 30 de grame sau mai puțin de atât. Cu toate acestea, este important și ce zaharuri sunt implicate. Zaharuri de calitate sunt de exemplu: maltodextrina, palatinoza sau dextroza.

       

Conținutul de lactoză

Conținutul de lactoză digerabilă ar trebui să fie un alt factor pe care nu trebuie să îl ignorăm atunci când alegem un gainer. Dacă căutați cea mai bună calitate, vă recomandăm un conținut de lactoză de până la 5%. Conținutul de lactoză trebuie întotdeauna să fie menționat pe eticheta produsului. Dacă nu este trecut, atunci verificați conținutul de zaharuri simple pentru a putea deduce cantitatea de lactoză. În cazul în care aceste informații nu sunt menționate în tabelul valorilor nutriționale, este clar că acel produs nu este de calitate și nu vi-l recomandăm.

      

Gustul, prețul și calitatea

Nu în ultimul rând, ar trebui să ne uităm și la acești factori atunci când cumpărăm un gainer. Este important să vă placă gustul, deoarece îl veți consuma de câteva ori pe zi. Ca atare, este bine să citiți și recenziile despre produs. În ceea ce privește prețul și calitatea, trebuie să vă orientați spre calea de mijloc. Rețineți că investiția în suplimentele nutritive este o investiție pentru corpul vostru, deci aveți grijă atunci când le alegeți.

ascundeți descrierea
Shopping Options
Producător
Volum (ml)
Gramaj (g)
Aromă
Formă
Amestec
Metoda de prelucrare a proteinelor
Sursă proteică
Etichetele produselor
Preț
Preț de la - până la
Filtrează după
  • Vegetarian (37)
  • Vegan (15)
  • Fără gluten (20)
  • Fără lactoză (21)
  • BIO (1)
  • Fără OMG (27)
  • Fără îndulcitori artificiali (13)
  • Fără ambalaj din plastic (1)
  • Fără aspartam (45)
 1. Gainer Serious Mass - Optimum Nutrition
  Evaluarea:
  90% (61)
  Preţ special 153,90 Lei
 2. Proteine Anabolic Whey - GymBeam
  Evaluarea:
  95% (158)
  Preţ special 58,90 Lei
 3. Gainer Mutant Mass - PVL
  Evaluarea:
  81% (215)
  Preţ special 109,90 Lei
 4. FueGain - GymBeam
  Evaluarea:
  98% (9)
  Preţ special 136,90 Lei
 5. True Mass All-In-One Gainer - BSN
  Evaluarea:
  100% (4)
  Preţ special 241,90 Lei
 6. Gainer True Gain - GymBeam
  Evaluarea:
  100% (8)
  Preţ special 82,90 Lei
 7. Gold Standard Gainer - Optimum Nutrition
  Evaluarea:
  100% (3)
  Preţ special 149,90 Lei
 8. Vitargo Energy - GymBeam
  Evaluarea:
  93% (10)
  Preţ special 59,90 Lei
 9. Xylitol 1000 g - GymBeam
  Evaluarea:
  100% (23)
  Preţ special 44,90 Lei
 10. Anabolic Masster 2200 g - Amix
  Evaluarea:
  99% (17)
  Preţ special 165,70 Lei
 11. Gainer Mass Up - Activlab
  Evaluarea:
  80% (46)
  Preţ special 40,90 Lei
 12. Gainer 737 3000 g - Megabol
  Evaluarea:
  76% (159)
  Preţ special 59,90 Lei
 13. Critical Mass - Applied Nutrition
  Evaluarea:
  0% (0)
  Preţ special 145,90 Lei
 14. BIO Protein Superfood - Amazing Grass
  Evaluarea:
  100% (3)
  Preţ special 149,90 Lei
 15. Total Mass Matrix - The Protein Works
  Evaluarea:
  0% (0)
  Preţ special 121,90 Lei
 16. Dextroză 1000g - GymBeam
  Evaluarea:
  100% (17)
  Preţ special 13,90 Lei
 17. Proteine Breakfast 1000 g - ActivLab
  Evaluarea:
  89% (31)
  Preţ special 51,90 Lei
 18. Gainer Whey Mass Gain 3000 g - Megabol
  Evaluarea:
  73% (15)
  Preţ special 83,90 Lei
 19. Gainer True Mass 1200 4800 g - BSN
  Evaluarea:
  96% (10)
  Preţ special 235,90 Lei
 20. Carb X - Applied Nutrition
  Evaluarea:
  0% (0)
  Preţ special 131,90 Lei
 21. Weight Gainer - Bodylab24
  Evaluarea:
  60% (1)
  Preţ special 213,90 Lei
 22. Maltodextrină - GymBeam
  Evaluarea:
  90% (25)
  Preţ special 17,45 Lei
 23. ReCharge Gel - GymBeam
  Evaluarea:
  100% (20)
  Preţ special 6,90 Lei
 24. Instant Mass® Heavyweight - Reflex Nutrition
  Evaluarea:
  100% (3)
  Preţ special 115,90 Lei
 25. Cluster Bomb - Redcon1
  Evaluarea:
  0% (0)
  Preţ special 124,90 Lei
 26. Gainer CarboJet Basic - Amix
  Evaluarea:
  77% (13)
  Preţ special 82,00 Lei
 27. CarboMax - ActivLab
  Evaluarea:
  100% (6)
  Preţ special 25,90 Lei
 28. Carbosnack 50 g - Nutrend
  Evaluarea:
  100% (7)
  Preţ special 5,90 Lei
 29. Glycomaize - Optimum Nutrition
  Evaluarea:
  0% (0)
  Preţ special 114,90 Lei
Arată mai multe produse
Arată mai multe produse

Produse 1-30
din 45

Pagina