Salate

Salatele nu trebuie să reprezinte o masă după care să vă fie din nou foame la scurt timp după consumul acestora. Tot ce trebuie să faceți este să luați în considerare ceea ce adăugați în ele. Dacă doriți ca o salată să vă înlocuiască prânzul sau cina, simplul amestec de legume nu va face acest lucru. Este necesar să se introducă proteine, carbohidrați și grăsimi. Astfel, puteți crea cu ușurință o salată hrănitoare, care nu numai că are un gust excelent, dar care și ține la distanță foamea.

Cu toate acestea, în cazul în care salata este destinată ca garnitură la felul principal, tot ce trebuie să faceți este să combinați ingrediente care se completează reciproc, creând o experiență culinară unică. Acestea fiind spuse, nu ezitați să pregătiți și o salată dulce cu fructe. Pentru aceasta, vă recomandăm să adăugați ingrediente precum brânza quark pentru a-l face un deliciu mai echilibrat din punct de vedere nutrițional.

Cum se prepară cea mai bună salată?

Baza oricărei salate este alcătuită din legume, eventual fructe. În acest caz, nu este nevoie să rămâneți la elementele de bază, puteți experimenta combinând diferite tipuri. În acest fel, veți avea parte întotdeauna de o nouă experiență culinară pentru papilele voastre gustative. Odată ce aveți baza pregătită, concentrați-vă pe adaosul de proteine. Pentru o salată dulce, ingredientele precum quarkul, iaurtul sau budinca proteică funcționează foarte bine. În cazul unei variante sărate, puteți folosi ton, pui, ouă sau tofu, tempeh sau seitan pentru vegani. De asemenea, este esențial să adăugați o sursă de carbohidrați, în special în salatele sărate. Opțiuni precum cușcuș, bulgur, quinoa, paste, cartofi, orez sau alte cereale vor funcționa de minune. În cele din urmă, adăugați o sursă de grăsimi sănătoase, cum ar fi nucile, unturile din nuci sau diferite uleiuri.

Un exemplu minunat este salata de ton, salata Coleslaw, salata de sfeclă roșie, salata Caesar, salata grecească și, desigur, salata de cartofi.

Afișați mai multe Afișați mai puțin

Rețetă fitness: Salată Nicoise

Nicoise se numără printre delicioasele salate care sunt sățioase. Conține carbohidrați complecși, proteine și, desigur, multe legume. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați măsline și sos cu miere și muștar pentru a crea preparatul perfect.

Citeste mai mult >