Cele mai sănătoase 10 semințe din lume

Cele mai sănătoase 10 semințe din lume

Avem parte de ele în toate dimensiunile, formele și culorile. Sămânța este o plantă în faza embrionară și originea nutriției. Conține concentrații ridicate de vitamine, minerale, proteine, uleiuri esențiale și enzime. Dacă sunteți în căutarea unei gustări de înaltă calitate, nutritivă, care să vă ofere putere, semințele sunt cele mai bune. Să ne uităm la cele mai bune 10 semințe din lume și cum să le consumăm.

Cum să consumăm semințele?

Semințele sunt viața. Multe semințe sunt comestibile și ar trebui să le consumăm crude. După ce sunt expuse la căldură, ele produc deseori substanțe toxice, vitaminele, mineralele și uleiurile esențiale sunt denaturate. Prin prăjirea semințelor, clasificarea se variază de la alimente vii la alimente moarte. Nu există sămânță pe pământ care să poată rezista la prăjire sau ardere fără a-și pierde componentele nutriționale. Întotdeauna amintiți-vă că ar trebui să mâncați semințele natural-crude. Desigur, le putem adăuga la alte mese, dar ar trebui să le evităm cu friptura sau să le îmbibăm în ciocolată.

TOP 10 cele mai sănătoase semințe din lume

1) SEMINȚELE DE CHIA

Doza recomandată: 1 lingură

semintele de chia

Luați în considerare următoarele aspecte despre semințele de chia care au:

– 2,5 ori mai multe proteine decât fasolea
– 3-ori mai puternic antioxidant decât afinele
– 3-ori mai mult fier decât spanacul
– 6-ori mai mult calciu decât laptele
– 7-ori mai multă vitamină C decât portocalele
– 8-ori mai mult omega-3 decât somonul
– 10-ori mai multe fibre decât orezul
– 15-ori mai mult magneziu decât broccoli

Semințele de chia sunt pline de vitamine și minerale, sunt o sursă excelentă de fibre, proteine, antioxidanți și cea mai bogată sursă de plante de acizi grași omega-3. Consumul de semințe chia poate ajuta la reducerea durerilor articulare, ajută la scăderea în greutate, energizează și protejează organismul de boli grave cum ar fi diabetul și bolile de inimă. Semințele chia nu conțin gluten, care este apreciat în special de persoanele cu intoleranță la gluten sau aversiune față de gluten.

Consumul de semințe chia poate crește cu 30% nivelurile sanguine ale lanțurilor lungi de EPA omega-3, arată un nou studiu de la Universitatea de Stat din Appalachian și de la Universitatea din Carolina de Nord.

semintele de chia


Consumul de semințe chia ca sursă de acid alfa-linolenic (ALA) poate duce la redistribuirea asociată cu protecția inimii și a ficatului.


Semințele de chia sunt o sursă de acid alfa-linolenic (ALA), tip de lanț scurt de acizi grași omega-3, în timp ce peștele este o sursă de acizi grași cu lanț lung (EPA și DHA). După creșterea numărului de studii, consumul de EPA și DHA a fost asociat cu o îmbunătățire a sănătății cardiace, a funcțiilor creierului și a altor beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea depresiei sau a artritei reumatoide. Studiul sugerează că ALA poate duce la redistribuirea asociată cu inima și a protecției ficatului.

2) SEMINȚELE DE CÂNEPĂ

Doza recomandată: 1 linguriță

semințele de cânepă: 10 cele mai sănătoase semințe

Din ce în ce mai mulți oameni descoperă beneficiile nutriționale ale semințelor și uleiului de cânepă. Cânepa conține:

– Toți cei 20 de aminoacizi, inclusiv 9 aminoacizi esențiali (EEAS), pe care organismul nostru nu îi poate produce.
– O proporție mare de proteine care stimulează imunitatea și reflectă toxinele.

Consumul de semințe de cânepă sub orice formă poate ajuta la vindecare și la persoanele care suferă de boli de imunitate. Această concluzie este susținută de faptul că semințele de cânepă au fost utilizate pentru a trata deficiențele nutriționale cauzate de tuberculoză.

Este cea mai mare sursă naturală de acizi grași esențiali, care conține mai mult decât inul sau orice alte fructe cu coajă lemnoasă sau ulei vegetal. Are un raport perfect 3:1 dintre acidul linoleic omega-6 și acidul linolenic omega-3 pentru a promova sănătatea cardiovasculară și întărirea completă a sistemului imunitar.

semințele de cânepă: 10 cele mai sănătoase semințe

Semințele de cânepă sunt o excelentă sursă vegetariană de proteine, considerată a fi ușor de digerat. De asemenea, o bogată sursă de fitonutrienți, agent de protecție a plantelor împotriva bolilor plantelor cu beneficii care protejează imunitatea, circulația sângelui, țesuturile, celulele, pielea, organele și mitocondriile. Ceea ce nu trebuie să uităm este că ele sunt și cea mai bogată sursă de acizi grași polinesaturați esențiali.

Potrivit experților, această cânepă crescută pentru alimente, practic nu conține nici un THC (mai puțin de 0,3%). La producerea pentru ulei de cânepă, semințe sau lapte, acest procent este în continuare în scădere.

Cea mai bună modalitate de a se asigura că organismul are suficientă cantitate de aminoacizi pentru producerea de globule, este de a consuma alimente cu un conținut ridicat de proteine de globulină. Deoarece semințele de cânepă sunt 65% globulină edistină, aceasta conține și cantitatea de albumină, o proteină disponibilă într-o formă similară celei găsite în plasma sanguină.

Consumul de semințe de cânepă alimentează organismul cu toți aminoacizii esențiali necesari pentru menținerea sănătății și asigură tipurile și cantități necesare de aminoacizi pe care organismul trebuie să le producă pentru albumina umană. Tratamentul cu Semințele de cânepă poate ajuta la vindecarea persoanelor care suferă de boli imune.

3) MIEZUL DIN RODIE

Doza recomandată: o jumătate de ceașcă.

semințele din rodie: 10 cele mai sănătoase semințe

Rodiile sunt o sursă bogată de antioxidanți. Protejează organismul de radicalii liberi care provoacă îmbătrânirea prematură. Pur și simplu bune, suc de rodie crește nivelul de oxigen din sânge. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Acest lucru îmbunătățește în cele din urmă fluxul sanguin și oxigenarea în organism.

Rodiile conțin o cantitate deosebit de mare de polifenilene, formă de antioxidanti, care sunt o condiție prealabilă pentru reducerea riscului de cancer și atacuri de cord. De fapt, sucul de rodie conține tanini sănătoși – antociană și acid elagic, care au chiar mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde sau vinul roșu. Rodia cu grâu comestibil din interior are o proporție mare de vitamină C și potasiu. O rodie conține numai 80 de calorii și este o sursă bună de fibre.

Proprietățile antioxidante ale rodiei împiedică densitatea scăzută a lipoproteinelor de colesterol din oxigenare. În principiu acest lucru înseamnă că rodiile previn înfundarea venelor din cauza nivelului de grăsime, care vor fi dimpotrivă umflate cu antioxidanți și lipide fără grăsimi.

semințele din rodie: 10 cele mai sănătoase semințe

„Șoarecii care au băut suc de rodii au fost capabili să reducă semnificativ ateroscleroza cu cel puțin 30%„, spune co-autorul studiului Dr. Claudio Napoli, profesor de medicină și patologie clinică ( University of Naples School of Medicine in Italy).

Beneficiile sănătății ale rodiei pătrund adânc în oase. Acestea reduc deteriorarea cartilajului la persoanele afectate de artrită. Acest fruct are capacitatea de a ușura inflamația și de a lupta cu enzimele care dăunează cartilajului.

4) Semințele de in

Doza recomandată: 1-2 lingurițe.

semințele de in: 10 cele mai sănătoase semințe

Alimentația cu fibre din semințele de in diminuează creșterea nivelului de grăsimi din sânge, după ce au fost consumate și ameliorează apetitul. Oamenii de știință de la Universitatea din Copenhaga au raportat că semințele de in suprimă apetitul și promovează scăderea în greutate.

Inul a fost cultivat de secole și a fost răsunător pentru utilizarea sa largă în întreaga lume. Hippocrates a scris despre efectele benefice ale inului pentru durerea abdominală, împăratul francez Charlemagne chiar a susținut semințele de in, atât de mult încât a aprobat legea în care a cerut consumul său!

Principalele beneficii pentru sănătate ale semințelor de in se datorează în principal conținutului ridicat de acid alfa linoleic (ALA), fibre dietetice și lignani. Acidul gras ALA esențial este un antiinflamator, reduce factorii de producție care favorizează inflamația și scăderea inflamației biomarkerului de proteine de legare a proteinelor C (CRP). Prin ALA și lignani, sa demonstrat că inul are capacitatea de a opri creșterea tumorilor la animale și de a reduce riscul de apariție a cancerului la om.

semințele de in: 10 cele mai sănătoase semințe

Lignanele sunt fitoestrogeni, substanțe pe bază de plante care au proprietăți antioxidante și efect similar cu estrogenul. Phytoestrogenii ajută la stabilizarea nivelurilor hormonale care afectează simptomele premenstruale și menopauza. Potențial reduce riscul de cancer de sân și de prostată.

Fibrele de in din semințele de in sus susțin funcția intestinală sănătoasă. O linguriță de frunze de in conține atât fibre cât și o jumătate de cană de tărâțe de ovăz fierte. Fibra uscată de in reduce nivelul de colesterol din sânge și riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Semințele de in măcinate oferă mai multe beneficii nutriționale decât semințele întregi. Puteți să le măcinați acasă la un aparat de măcinat cafea sau într-un robot uscat. Ele reprezintă un plus excelent pentru produsele de patiserie, cereale sau smoothie.

5) Semințele de dovleac

Doza recomandată: o jumătate de ceașcă.

semintele de dovleac

Sunt singurele semințe din lume ce formează alcalinii, în diete cu număr ridicat de acizi.

Adăugați semințe de dovleac în lista de alimente bogate în proteine. Consumul de 100 de grame de semințe vă vor oferi până la 54% din necesarul zilnic de proteine. Majoritatea dintre noi folosim comprimate și vitamine în capsule pentru a completa deficitul de vitamina B. Încercați semințele de dovleac în viitor. Ele sunt o sursă de vitamina B, cum ar fi tiamina, riboflavina, niacinul, acidul pantotenic, vitamina B6 și acidul folic.

Semințele de dovleac ajută la combaterea depresiilor neplăcute. Componența chimică a L-triptofanului este un ingredient secret pentru îmbunătățirea stării de spirit. Știați că semințele de dovleac pot preveni formarea de pietre la rinichi? Studiile au arătat că semințele de dovleac pot împiedica formarea anumitor pietre specifice la rinichi, compuse în principal din oxalați de calciu.

Secretul semințelor de dovleac este acela că luptă chiar împotriva parazitului, în special împotriva teniei.

6) Sâmburii de caise

Doza recomandată: un sfert de ceașcă.

sâmburii de caisă

Sâmburii de caise sunt la fel de hrănitori ca și toate nucile și semințele. Nutrienții pe care îi conțin includ în special amigdalină, cunoscută și sub numele de vitamina B17. Acesta atacă celulele canceroase și poate împiedica răspândirea cancerului în organism. Amygdalin (B17) face parte dintr-o sută de mese, dar cele care sunt cele mai bogate în apariția ei au dispărut din planurile noastre de dietă. Pentru oamenii din întreaga lume care preferă în continuare mâncarea tradițională a fost detectat mult mai puțin cancer. Alimentele care sunt incluse în această dietă sunt bogate în amigdalină.

În afară de sâmburii de caise, alte exemple de alimente bogate în amigdaliană sunt migdalele picante (gustul amigdalei este picant-dulce și sâmburii de caise care nu sunt picanți, aceștia nu conțin). Alte alimente care conțin amigdalină include miez de mere, semințe de struguri, fasole, proso, diferite fructe cu boc, manioc și multe alte grăsimi. De asemenea include leguminoasele, fasole, porumb – dar nu și cele care au fost importate.

sâmburii de caisă

Doctorul Ernst T. Krebs Jr., un biochimist care a produs mai întâi laetril (amigdalină concentrată) în 1950 totuși a recomandat ca o persoană să consume 10 până la 12 sâmburi de caise pe zi pentru întreaga sa viață. Probabil că nu ar avea cancer, cu excepția Cernobilului.

7) Semințele de susan

Doza recomandată: un sfert de ceașcă.

semintele de susan

Semințele de susan sunt probabil cele mai vechi dintre condimentele omenirii. Cele mai apreciate sunt în special uleiurile extrem de rezistente la stătut.

Nu numai că semințele de susan sunt o sursă de mangan și cupru, ci și sursă de calciu, magneziu, fier, fosfor, vitamina B1, zinc și fibre dietetice. În plus față de aceste substanțe nutritive importante, ele conțin 2 substanțe unice: susan și sesamolină. Ambele substanțe aparțin unui grup de fibre nutritive speciale, numite lignani. S-a demonstrat că acestea ajută la scăderea colesterolului la om și de asemenea la scăderea tensiunii arteriale și creșterea vitaminei E la animale. S-a constatat că susanul protejează ficatul de daunele oxidative.

8) Semințele de floarea soarelui

Doza recomandată: un sfert de ceașcă.

semințele de floarea soarelui: 10 cele mai sănătoase semințe

Semințele de floarea soarelui sunt o excelentă sursă de vitamina E, principalul antioxidant care se dizolvă în grăsimi. Vitamina E circulă în organism și neutralizează radicalii liberi care altfel ar afecta structurile și moleculele care conțin grăsimi, cum ar fi membranele celulare, celulele creierului și colesterolul.

Semințele de floarea-soarelui au cel mai ridicat conținut de fitosterol dintre toate semințele. Fitosterolii sunt compuși găsiții în plante și au o structură chimică foarte asemănătoare cu cea a colesterolului. O cantitate suficientă de fitosterol în alimente poate duce la scăderea colesterolului, la o creștere a sistemului imunitar și la prevenirea anumitor forme de cancer. Semolina este de asemenea o sursă bună de magneziu. Numeroase studii au arătat că magneziul poate atenua severitatea astmului, reduce tensiunea arterială și migrenele, durerile de cap și de asemenea afectează riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

9) Chimenul

Doza recomandată: 1 linguriță.

chimenul: 10 cele mai sănătoase semințe

Chimenul sau rasca, a fost folosit din antichitate. Această plantă tradițională a fost cunoscută de secole, în principal din cauza beneficiilor sale de sănătate și a efectului de vindecare.

Este util pentru problemele digestive, chiar și ca antiseptic. Semințele în sine sunt bogate în fier și întăresc ficatul. Ele ameliorează simptomele de răceală obișnuită. Dacă aveți o problemă la nivelul gâtului, încercați să adăugați chimen în apă. Durerea se oprește.

chimenul: 10 cele mai sănătoase semințe

Chiar dacă nu aveți o boală specifică, o băutură din chimen este un mare impuls pentru organism. Se spune că va crește temperatura corpului și metabolismul devine mai puternic. Se consideră a fi medicină pe bază de plante pentru rinichi și ficat și ca rezultat, îmbunătățește și imunitatea. Negrul de semințe de chimen contribuie la tratamentul astmului și a artritei.

10) Semințele de struguri

Doza recomandată: 1- 2 lingurițe.

semințele de struguri: 10 cele mai sănătoase semințe

Semințele de struguri au o concentrație ridicată în vitamina E, flavonoide, acid linoleic și polifenilene.

Extractul de semințe de struguri poate preveni bolile de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat. Prin limitarea oxidării grăsimilor și a fenolilor din inimă, putem reduce riscul bolilor cardiace blocând acumularea de trombocite și reducând inflamația.

Un studiu publicat în revista Carcinogenesis a arătat că extractul din sucul de struguri omoară celulele carcinomului spinocelular până când celulele sănătoase rămân intact. Potrivit cercetărilor publicate în Applied and Environmental Microbiology, acestea pot reduce și infecția reprezentantului Norvir.

semințele de struguri: 10 cele mai sănătoase semințe

Dorește cineva din aceste semințe? Scrieți-ne la comentarii despre semințele pe care le apreciați și obișnuiți să le consumați. În cazul în care v-a plăcut articolul și credeți că ar putea fi de ajutor pentru prieteni și cunoștințe, sprijiniți-l prin distribuire.

Surse:

whfoods.com
wikipedia.org
anticancerinfo.co.uk
ratical.org
bodyecology.com
chicagotribune.com

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *