8 sfaturi despre cum să te antrenezi când nu ai timp să mergi la sală

Niciun fel de scuze! Cu ajutorul acestor 8 sfaturi nu veți mai pierde niciun antrenament, indiferent cât de ocupați ați fi.

                          

Dacă citiți acest articol, faceți parte din acei oameni care cu greu își găsesc timpul pentru antrenamente și pentru ei a găsi timp pentru exerciții este o adevărată provocare. Înțelegem! Responsabilitățile de la serviciu, dar și cele de familie vă extenuează atât de mult, încât atunci când vă imaginați că mai trebuie să ajungeți și la sală vi se face rău. Cu toate acestea nu înseamnă că nu puteți să fiți în formă. 

       

Obiectivul dumneavoastră ar trebui să fie unul singur. Începeți să faceți mai multă mișcare și treptat introduceți exerciții mai intense. Încercați să înțelegeți că orice mișcare este benefică pentru sănătatea dumneavoastră. Citiți acest articol și încercați să vă inspirați din cele 8 strategii și veți fi tonifiat în fiecare zi, indiferent cât de aglomerat este programul dumneavoastră de zi cu zi.

                   

8 sfaturi despre cum să te antrenezi când nu ai timp să mergi la sală

              

1. Liniștea dinaintea furtunii

Diminețile pot fi piatra de încercare. Mulți oameni au realizat că tocmai dimineața este timpul cel mai potrivit pentru exerciții. Încercați seara, înainte de culcare să vă pregătiți un plan de antrenament. Dimineața, vă treziți cu 30 de minute mai devreme ca de obicei, astfel câștigați automat timpul necesar pentru exercițiile rapide de dimineață. Până nu veți încerca, nici nu vă puteți imagina cum vă încarcă cu energie. Responsabilitățile de la serviciu le veți rezolva mult mai ușor, veți fi mai productivi, și în timp veți remarca că mintea dumneavoastră este mai limpede.

                                             

2. Perioada de publicitate

Nu puteți rata serialul dumneavoastră preferat? În loc să stați pe canapea și să mâncați tot feluri de lucruri nesănătoase, încercați să vă pregătiți ceva sănătos și gustos în același timp. Perioada de publicitate este un timp liber și încercați să îl folosiți pentru exerciții fie cu gantere sau cu greutatea propriului corp. Publicitatea din timpul serialelor se repetă periodic, astfel câștigați un timp de 10-15 minute pentru exerciții.

                      
Cum să te antrenezi atunci când nu ai timp

                              

3. Seara după muncă

Întreaga zi ați petrecut-o la școală, la muncă sau alergând după copiii. Seara, cel mai probabil vă gândiți dacă veți reuși să faceți măcar o genuflexiune. Cu toate acestea, puteți alege un exercițiu care vă va relaxa. Puteți alege banda de alergare, orbitrek, ganterele sau yoga, în funcție de ce vă satisface.

                            Cum să te antrenezi atunci când nu ai timp

      

4. Activități sportive împreună cu cei apropiați

Urmează să vă întâlniți cu prietenii sau familia? Încercați să vă planificați o ieșire în natură, vizitați locuri noi sau pur și simplu mergeți la o plimbare în parc. Acest lucru îl puteți asocia cu o activitate sportivă, de exemplu mersul cu bicicleta, rolele sau o partidă de fotbal în familie. Pe lângă faptul că veți arde din calorii, veți petrece timpul cu apropiații dumneavoastră.  

                       

5. Antrenamentele pe intervale de intensitate HIIT

Indiferent ce obiective de fitness v-ați stabilit antrenamentul pe interval de intensitate HIIT este cea mai bună metodă pe care o puteți oferi corpului dumneavoastră. Alegeți-vă activitatea care vă satisface și o efectuați timp de 10-12 secunde iar ulterior acordați-vă o bine meritată pauză. Repetați de zece ori și, cu această alternanță de încălzire și răcire ulterioară, ardeți o mulțime de calorii și vă mențineți metabolismul în funcțiune.

                       

8 sfaturi despre cum să te antrenezi când nu ai timp să mergi la sală

                     

6. Antrenament în circuit

Similar antrenamentului HIIT este și antrenamentul în circuit, în care vă alegeți între 5-10 exerciții de forță și le executați fără pauză. Dacă vă antrenați acasă, folosiți ganteră de o singură mână sau greutatea propriului corp. Există o mulțime de exerciții pe care le puteți încadra în planul dvs. de exerciții fizice și puteți reduce sau mări intensitatea acestora.

                  

7. Evadarea în timpul pauzei de masă

Pauza de masă este destul de subestimată la noi, dar dacă totuși aveți mai mult timp, mai degrabă ieșiți la o plimbare în locul unei mese super calorice. Să știți că o astfel de plimbare vă poate oferi o energie pozitivă. După ce vă întoarceți din pauză, consumați legume proaspete și proteine sau un baton proteic. Astfel, puteți reduce consumul de calorii și de asemenea puteți și arde câteva calorii. În caz că vi se face foame, aveți permanent la îndemână o mică gustare. Acest lucru vă va ajuta să nu mâncați prea mult seara după ce vă întoarceți acasă.

                                     8 sfaturi despre cum să te antrenezi când nu ai timp să mergi la sală

                           

8. Luptător de weekend

Profitați de weekend pentru a recupera timpul pierdut din timpul săptămânii la locul de munca sau la diferite cursuri plictisitoare. În timpul weekendului, cu toții avem un pic mai mult timp liber și mai multă energie și prin urmare, ne putem dedica activităților propuse. Oferiți-vă 60 de minute de antrenament fie mersul cu bicicleta, role sau fitness în sala de aerobic. Un antrenament intensiv în timpul weekendului va contribui la reducerea stresului și la îmbunătățirea sistemul psihic în general. 60 de minute de exerciții de două ori în timpul weekendului și 30 de minute de antrenament în timpul săptămânii, vă asigură să respectați doza săptămânală de exerciții fizice. Este simplu, nu?

               8 sfaturi despre cum să te antrenezi când nu ai timp să mergi la sală

                 

Dacă ați ajuns până aici, presupunem că ați citit întregul articol. Vă felicităm! Acum știți deja că cea mai des întâlnită scuză că “nu am timp pentru antrenamente” nu este valabilă și că întradevăr există alternative pentru a ne antrena. Ne imaginăm, că sunteți obosiți după timpul petrecut la serviciu, școală sau activitățile casnice. Dar, ceea ce trebuie să realizați este că, exercițiile vă oferă energie și vă scapă de oboseală. Țineți minte, cui pe cui se scoate. Și acum, la treabă!