Accesorii pe care trebuie să le aveți în sala de sport de acasă

Accesorii pe care trebuie să le aveți în sala de sport de acasă

Nu trebuie să mergeți neapărat la sală o dată la două zile pentru a vă antrena corespunzător și pentru a lucra la silueta voastră. Mai ales la început, vă puteți descurca foarte bine cu ceea ce aveți acasă. Iar dacă sunteți deja sportivi experimentați, puteți să vă echipați sala de sport de acasă cu câteva accesorii de bază pentru a avea parte de un antrenament eficient pentru întregul corp. Astfel, veți putea să ridicați greutăți mai mari, să câștigați masă musculară sau să pierdeți din greutate din confortul casei voastre. Haideți să aruncăm împreună o privire la accesoriile fitness ce nu ar trebui să lipsească din propria voastră casă. De asemenea, vă vom oferi și câteva sfaturi despre cum să înlocuiți echipamentul preferat de antrenament cu articole pe care sigur le aveți deja prin casă.

Accesorii fitness eficiente pentru antrenamentele de acasă pentru întregul corp

Haideți să aflăm mai multe detalii despre accesoriile fitness de bază care vă vor ajuta să slăbiți, să câștigați masă musculară sau să fiți în formă.

1. Saltea pentru exerciții

O saltea pentru exerciții este un articol absolut esențial ce nu trebuie să lipsească din casa voastră din mai multe motive.

  1. Asigură stabilitate – saltelele pentru exerciții la domiciliu au de obicei un strat „lipicios” care are aderență pe podea. Acest lucru vă oferă stabilitate și siguranță. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji că veți aluneca în timpul exercițiilor fizice intense.
  2. Previne rănile și vânătăile – spre exemplu, saltele pentru yoga sunt produse dintr-o spumă moale ce previne vânătăile pe diferite părți ale corpului. Astfel, acestea sunt un accesoriu perfect pentru abdomene, flotări și plank-uri joase pentru a vă asigura un confort maxim.
  3. Vă protejează casa – dacă aveți un parchet sensibil, spre exemplu, trebuie neapărat să îl protejați de urmele de zgârieturi care pot fi cauzate de gantere. Astfel, un saltea tip puzzle de orice dimensiune poate fi o modalitate excelentă de a proteja suprafața podelei, astfel încât să vă puteți bucura de antrenamente fără restricții. Iar dacă faceți sport acasă în adidași, o astfel de salea vă va ajuta să preveniți petele negre de pe podea ce pot apărea în timpul exercițiilor fizice.
  4. Este benefic pentru vecini – acest aspect este esențial pentru toți cei care locuiesc la bloc și care au vecini. Dacă sunteți de părere că aceștia nu vă aud când faceți mișcare sau când folosiți greutățile, vă înșelați. Dimpotrivă. Așa că aveți grijă și utilizați saltelele nu numai în timpul antrenamentului de forță, când lăsați ganterele jos la podea, ci și în timpul exercițiilor cardio, HIIT și a altor exerciții în care efectuați sărituri pe podea.

Dacă nu aveți acasă o saltea pentru yoga, puteți folosi, spre exemplu, o saltea de camping pe care cu siguranță îl aveți prin dulap. Rețineți, însă, că s-ar putea ca acesta să nu aibă o suprafață aderentă și că poate deveni ușor alunecos. De asemenea, pot fi utile și o pătură sau un prosop mai moale, cu condiția să vă gândiți la siguranța voastră și să fiți mai atenți în timpul exercițiilor fizice.

Căutați inspirație pentru antrenamentele de acasă? Atunci nu trebuie să ratați articolul nostru intitulat 12 Exerciții cu greutatea corporală care ajută pe toată lumea să fie în formă.

2. Benzile elastice și extensoarele

Benzile elastice și extensoarele îi vor ajuta atât pe sportivii începători, cât și pe cei mai experimentați în efectuarea antrenamentului, acestea putând fi folosite în mai multe moduri.

  • Benzile elastice pot fi folosite pentru a efectua diverse exerciții fizice cum ar fi genuflexiuni, fandări, flotări și altele mai dificile.
  • Începătorii le pot folosi ca ajutor suplimentar pentru exercițiile pe care încă nu le pot efectua singuri. Benzile elastice pot, spre exemplu, să facă flotările mai ușoare. Acest lucru vă va permite să vă concentrați și pe tehnica corectă. Cu timpul, veți observa că veți căpăta din ce in ce mai multă forță și că veți putea folosi benzi cu o rezistență tot mai mare. În cele din urmă, veți ajunge în punctul în care nici măcar nu veți mai avea nevoie de ajutorul extensoarelor atunci când veți face mișcare.

Căutați inspirație pentru exerciții cu benzile elastice? Atunci nu trebuie să ratați articolul nostru intitulat 30 de exerciții cu benzile elastice pentru întregul corp.

Puteți să vă antrenați partea superioară a corpului cu ajutorul exercițiilor pe care le puteți găsi în articolul nostru intitulat 11 exerciții cu benzile elastice pe bara de tracțiuni pentru brațe puternice, spate și trunchi.

Benzi elastice și extensoare pentru sala de sport de acasă

3. Sistem fitness de suspensie

Sistemul de antrenament cu suspensie este cel mai compact echipament fitness pentru acasă. Acesta încape într-o geantă mică pe care o puteți depozita sau lua cu voi oriunde. De aceea, este foarte folosit în rândul membrilor Marinei, spre exemplu, care doresc să se mențină în formă fără a merge la sală.

Marele avantaj este că puteți folosi sistemul fitness de suspensie practic oriunde:

  • acasă – agățat de tocul ușii, spre exemplu
  • în aer liber – agățat practic oriunde, spre exemplu de o bancă sau de o bară de tracțiuni dintr-un parc de antrenament
  • la sală – aproape orice sală are un set de suspensie

Acest aparat universal are avantajul că vă ajută să vă lucrați aproape orice grupă musculară. Prin ajustarea înclinațiilor și a curelelor, puteți face orice exercițiu mai dificil sau mai ușor. Astfel, puteți folosi sistemul de antrenament cu suspensie timp de câțiva ani și vă puteți îmbunătăți constant exercițiile fizice. În plus, veți vedea că sistemul de suspensie AB Straps va fi foarte util și vă va ajuta să vă tonifiați partea superioară a corpului.

Vă întrebați cum să efectuați exerciții cu un sistem de antrenament cu suspensie cu greutăți? Atunci nu trebuie să ratați articolul nostru intitulat Cum să efectuați exerciții cu un sistem fitness de suspensie? Descoperiți exerciții eficiente pentru întregul corp.

S-ar putea să vă intereseze aceste produse:

4. Greutăți

Dar nu trebuie să uităm nici de accesoriul fundamental al sportivului care efectuează antrenamente de forță, și anume greutățile mari, a căror ridicare stimulează dezvoltarea masei musculare. Cu toate acestea, ganterele și greutățile pot fi de mai multe forme.

Bara olimpică cu greutăți

Bara olimpică este un accesoriu clasic ce nu trebuie să lipsească din nici o sală de sport. Aceasta vă poate ajuta să efectuați genuflexiuni, deadlift și alte exerciții complexe. Depinde de voi cât de mari sunt greutățile pe care le atașați de această bară, dar nu uitați să o asigurați cu manșoane, astfel încât să nu alunece în jos și să nu vă rănească.

Bara olimpică cu greutăți pentru sala de sport de acasă

Gantera Kettlebell

Gantera Kettlebell este un alt accesoriu universal, cu ajutorul căruia vă puteți antrena aproape toți mușchii corpului. Aceasta vă ajută să faceți exercițiile mai dificile sau poate înlocui ganterele obișnuite în diferite exerciții de tracțiuni.

Dacă nu știți cum să planificați un antrenament cu gantera kettlebell, încercați câteva dintre exercițiile pe care le-am pregătit pentru voi în articolul nostru intitulat 8 cele mai bune exerciții pentru fese și picioare cu gantera Kettlebell.

Gantera obișnuită

Datorită ganterelor obișnuite puteți face nenumărate exerciții pentru biceps, triceps, umeri și brațe. Acestea pot fi folosite și ca greutate în timpul genuflexiunilor sau deadlift-urilor sau în loc de kettlebell pentru exercițiile de tip swing și pot deveni cu ușurință unul dintre cele mai utilizate accesorii în sala de sport de acasă. Ce-ar fi să încercați ganterele hexagonale? Datorită stratului de cauciuc cu care sunt dotate, acestea nu se vor deplasa între seturi.

Iar dacă sunteți abia la început cu antrenamentele de forță și nu vreți neapărat să vă achiziționați gantere, puteți folosi sticle pline cu apă sau nisip.

Mingea slam și mingea fitness

Ambele tipuri de mingi sunt greutăți ce pot fi folosite atât pentru antrenamentul de forță, cât și pentru cel cardio de acasă. Mingile sunt disponibile într-o varietate de greutăți, astfel încât să simțiți tensiunea musculară chiar și în timpul unui antrenament scurt.

Doriți sfaturi despre cum să vă antrenați cu mingea slam? Atunci nu ratați articolul nostru intitulat Îmbunătățiți-vă forța și condiția fizică. Încercați antrenamentul cu Mingea Slam.

Pentru sfaturi despre antrenamentul cu mingea fitness, consultați articolul nostru intitulat 10 exerciții cu mingea fitness pentru un abdomen tonifiat

Mingea slam și mingea fitness pentru sala de sport de acasă

Sacul fitness

Sacul fitness este un alt accesoriu practic nu numai pentru antrenamentul acasă. Marele său avantaj este materialul relativ moale, ceea ce vă ajută să efectuați bine, spre exemplu, repoziționarea sau alte elemente de CrossFit. Sacul fitness este la fel de ușor de manevrat dacă îl puneți pe spate ca greutate în timpul fandărilor, genuflexiunilor și altor exerciții.

Vesta ponderată

Vesta ponderată cu diferite greutăți este un alt element ce poate face oricare dintre antrenamentele voastre mai solicitante. Indiferent că faceți genuflexiuni, fandări sau scufundări, veți vedea că antrenamentul vostru va fi mult mai greu cu ajutorul unei veste ponderate. Iar pentru masa voastră musculară, un astfel de antrenament va fi un stimul suplimentar pentru a se dezvolta și pentru a căpăta mai multă forță. Dar nu trebuie neapărat să folosiți veste cu greutate doar pentru antrenamentul de forță. Acestea pot fi de un mare ajutor chiar și atunci când alergați sau mergeți pe jos, pentru a vă îmbunătăți condiția fizică și performanța sportivă.

Dacă nu aveți aceste greutăți acasă, nu înseamnă că nu puteți face un antrenament corespunzător de forță acasă. Trebuie doar să improvizați puțin și să creați greutăți din ceea ce aveți prin casă. Spre exemplu, un rucsac plin cu cărți, o sticlă mare de apă sau un bax de 6 sticle de apă minerală vă vor fi de mare ajutor.

5. Alte accesorii pentru colțul vostru de antrenament

Cu toate acestea, greutățile mari, ganterele sau sistemele de antrenament cu greutăți pot fi nepotrivite pentru unele persoane. Din acest motiv, am creat o listă cu alte accesorii fitness pentru a vă ajuta să vă faceți antrenamentul de acasă mai variat și să vă antrenați eficient întregul corp.

Echipament de antrenament pentru echilibru

Antrenamentul pentru echilibru și stabilitate este important, spre exemplu, pentru cei care practică yoga. Totuși, efectiv toți sportivii pot beneficia de un echilibru mai bun, deoarece acest lucru îi poate ajuta să își îmbunătățească abilitățile specifice de care au nevoie pentru sportul lor.

Puteți lucra la stabilitatea și echilibrul vostru cu ajutorul următoarelor accesorii:

Echipament pentru antrenamente de echilibru pentru sala de sport de acasă

Coarda

Săritul corzii nu este o activitate doar pentru copiii din școala primară. Dimpotrivă. Acest accesoriu este foarte important pentru antrenamentul boxerilor, celor care practică crossfit și altor sportivi care doresc să-și îmbunătățească condiția fizică sau să se încălzească înainte de antrenament. În plus, atunci când săriți coarda, ardeți un număr mare de calorii, vă îmbunătățiți nivelul de energie și, de asemenea, vă puteți tonifia zonele cu probleme. Pentru a face antrenamentul cu coarda mai distractiv și mai ușor, puteți încerca o coardă inteligentă care să contorizeze săriturile și care să vă urmărească timpul.

Dacă vreți să aflați mai multe despre beneficiile săritului la coardă și cum să o introduceți în antrenamentul vostru, nu ratați articolul nostru intitulat Scăderea în greutate, menținerea în formă și alte 8 motive pentru a începe să săriți coarda.

Mingea fitness

Mingea mare și colorată nu trebuie să fie doar pentru exerciții fizice. Aceasta poate funcționa la fel de bine și ca înlocuitor pentru scaun pentru cei care petrec o mare parte a zilei stând în fața unui calculator. Deoarece aceasta nu are spătar, determină partea superioară a corpului (trunchiul) să se implice mai mult atunci când susține corpul, ceea ce ajută la tonifierea acestuia. Și poate nu este deloc surprinzător, însă un trunchi mai tonifiat înseamnă de obicei și mai puține dureri de spate, nu?

Cu toate acestea, veți observa rezultate mai consistente dacă utilizați o minge potrivită pentru antrenamente. Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, vă poate fi de folos articolul nostru intitulat 10 exerciții eficiente pentru abdomen și fese cu o minge fitness.

Bare paralele

Barele paralele sunt deosebit de cunoscute în rândul persoanelor cu experiență în antrenamentele cu propria greutate. Totuși, cu puțină creativitate, puteți face exercițiile pe care le-ați efectua cu ajutorul acestora și cu mobilierul pe care îl aveți acasă. Ce-ați zice să faceți flotări pentru tricepși cu mâinile la spate? În loc să folosiți barele, puteți folosi o canapea, un scaun sau orice alt mobilier.

Bare paralele pentru sala de acasă

Bara de tracțiuni

Un alt accesoriu binecunoscut cu care vă puteți antrena cu ușurință brațele, spatele, pieptul, umerii și întregul trunchi de acasă. De asemenea, există și bare de tracțiuni disponibile care nu trebuie să fie găurite, astfel încât să poată fi îndepărtate și transportate în orice moment. Pentru a vă ușura tracțiunile și alte exerciții pentru început, vă puteți ajuta de benzile elastice. În același mod, puteți agăța și diverse sisteme de antrenament în spatele trapezului. Dacă nu doriți să păstrați bara de trapez acasă, vă puteți antrena și afară, în aer liber. De fapt, aceasta se găsește în multe parcuri pentru antrenament. În plus, puteți folosi și scări de cățărat pentru copii în aer liber.

Pentru sfaturi referitoare la exercițiile pe care le puteți încerca la bara de tracțiuni, consultați articolul nostru intitulat Cum să efectuați exerciții la bara de tracțiuni? 10 exerciții pentru începători și avansați.

Glisoarele și discurile de alunecare

Discurile de alunecare sunt unul dintre ajutoarele fitness inovatoare, care sunt accesibile, portabile și excelente pentru un antrenament pentru întregul corp. Ce-ar fi să le introduceți în fandări sau extensii de genunchi? Veți vedea că până și exercițiile aparent obișnuite vor căpăta o nouă dimensiune cu aceste discuri de alunecare.

Dacă nu aveți un astfel de accesoriu acasă, puteți să vă creați unul cu ușurință. Trebuie doar să așezați o bucată de material sub fiecare picior și să exersați pe o suprafață alunecoasă. Pe lângă faptul că vă veți bucura de un antrenament distractiv, veți lustrui perfect și podeaua.

Banca reglabilă

Cei care au mai mult spațiu în sala de sport de acasă vor aprecia la maxim banca reglabilă. O puteți seta în 8 poziții diferite, astfel încât să puteți avea parte de un antrenament de forță de calitate, aceasta putând fi folosită la fel de bine și pentru antrenamentul HIIT. Încercați să introduceți diferite tipuri de salturi, sărituri sau bench press în antrenament, făcând astfel antrenamentul un pic mai distractiv.

Oglinzi

E posibil să vă întrebați de ce este indicat să aveți oglinzi în sala de sport de acasă. Doar vreți să vă antrenați, nu să vedeți dacă arătați bine. Însă amintiți-vă cum arată pereții unei săli de sport. Exact, sunt acoperiți de oglinzi, dar acestea nu sunt acolo doar ca să vă puteți admira fizicul.

Oglinzile de perete sunt cea mai bună modalitate de a vă monitoriza tehnica exact în momentul în care vă antrenați. Nu vreți să stați cu spatele îndoit și să vă accidentați, nu-i așa? Cu ajutorul oglinzilor, puteți fi siguri că faceți exercițiile în mod corect și că faceți tot posibilul pentru a vă apropia de obiectivul vostru fitness. Iar faptul că vă puteți vedea mușchii în timp ce lucrează după antrenament este doar un alt beneficiu suplimentar.

Oglinzile sunt echipamente esențiale pentru sala de sport de acasă

Ce trebuie să rețineți?

După cum puteți observa, există o mulțime de accesorii fitness pe care le puteți folosi pentru antrenamentul de acasă. Unele dintre acestea sunt foarte compacte, lucru pe care îl veți aprecia mai ales dacă locuiți într-un apartament mai mic. Cu toate acestea, dacă aveți grădină, garaj sau o altă cameră în care să vă creați propria sală de sport acasă, aveți la dispoziție mult mai multe opțiuni. Pe lângă o varietate de gantere, puteți achiziționa și suporturi și bănci pentru a vă bucura de antrenamente pentru întregul corp.

Nu uitați că nu trebuie să neglijați procesul de regenerare după un antrenament. Astfel, dispozitivele de masaj pentru acasă vă pot ajuta în acest sens.

Aveți în lista de prieteni persoane care spun că nu se poate face un antrenament eficient acasă? Dacă da, distribuiți-le articolul nostru, astfel încât și aceștia să poată afla despre gama de echipamente pentru exerciții disponibile pentru antrenamentele de forță și de rezistență de calitate.

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *