Rețetă fitness: Tort de fistic cu cremă de ricotta, proteine și unt de fistic

Cu siguranță, unturile din diferite tipuri de nuci nu lipsesc din bucătăria iubitorilor de fitness și, de aceea, credem că fiecare dintre voi are acasă unt de fistic. Așadar, haideți să pregătim un tort delicios și totodată netradițional cu fistic. Fisticul este bogat în proteine și are mai puține grăsimi decât alte tipuri de nuci. În rețeta noastră vom folosi fisticul pentru prepararea aluatului și cremei, dar și pentru decor. Cu siguranță iubitorii de fistic vor aprecia acest desert, gustați și vă veți convinge.  

       

Ingrediente pentru prepararea aluatului:

  • 60 g făină de alac integrală
  • 50 g fistic crud nesărat
  • 40 g eritritol
  • 50 ml lapte
  • 50 ml apă
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe praf de copt

               

Ingrediente pentru prepararea tortului cu fistic în varianta fitness

                      

Ingrediente pentru prepararea cremei:

             

Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri și bateți albușurile spumă. În gălbenușuri adăugați eritritol și apă. Amestecați ingredientele cu un tel sau un mixer până când obțineți o spumă. Ulterior, în acest amestec adăugați făină, praf de copt, lapte și fistic, pe care l-ați măcinat anterior. În acest amestec adăugați treptat albușurile spumă. Aluatul astfel pregătit îl turnați într-o formă de tort cu un diametru de 20 cm și apoi îl coaceți timp de aproximativ 20 de minute la o temperatură de 180°C. 

                           

Mod de preparare - tort de fistic în varianta fitness

                      

Cât timp blatul este la cuptor, pregătiți crema de fistic cu ricotta. Toate ingredientele cum ar fi ricotta, untul de fistic, proteina, zeama de lămâie și îndulcitorul, le amestecați până când obțineți o cremă fină. Dacă cremă este mai tare, adăugați puțin lapte. Crema astfel pregătită o întindeți peste blatul copt, după care lăsați tortul în frigider pentru aproximativ 60 de minute. Înainte de servire, puteți decora tortul cu bucăți de fistic. Poftă bună!

                             

Rețeta fitness: Tort de fistic netradițional cu cremă de ricotta, proteine și unt de fistic

                    

Valori nutriționale pentru 1 felie (din totalul de 10 felii)

Calorii

Carbohidrați

Proteine

Grăsimi

140

11 g

7 g

8 g

           

Ce ziceți, încercați acest tort cu cremă de ricotta, unt de fistic și proteine? Pentru ce preparate folosiți untul de fistic? Scrieți-ne în secțiunea de comentarii ce fel de deserturi pregătiți cu unturile din diferite tipuri de nuci. Dacă v-a inspirat rețeta noastră, nu uitați să o distribuiți.