Autentificare
Recept - Clafoutis - francúzsky čerešňový koláč

Rețetă Fitness: Clafoutis – Prăjitură franțuzească cu cireșe

V-am pregătit o versiune mai sănătoasă de plăcintă tradițională care provine dintr-o țară cunoscută pentru produsele de patiserie aromate, brânzeturile delicioase, vinul de înaltă calitate, unde oamenii savurează mâncarea la maximum. Să vă prezentăm plăcinta tipic franțuzească de cireșe numită „Clafoutis” care nu doar arată frumos, dar are și un gust excelent. În plus, va fi perfectă pentru pauza de după-amiază într-un balcon sau o grădină însorită împreună cu cafeaua preferată. Să coacem împreună acest desert simplu îmbogățit cu o doză de proteine!

Ingrediente:

  • 700 g cireșe fără sâmburi (compot)
  • 200 ml lapte
  • 100 g făină fină de spelta
  • 70 g xylitol
  • 40 g unt + puțin pentru a unge tava
  • 30 g Proteine Just Whey cu aromă de vanilie
  • 4 ouă

S-ar putea să vă intereseze aceste produse:

Mod de preparare:

Pregătiți o tavă pentru prăjituri (noi am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm), ungeți-o cu unt și puneți cireșele la bază. Amestecați ouăle și laptele la temperatura camerei cu făina, xylitolul, proteinele și untul topit. Amestecați totul bine cu un mixer pentru a crea un aluat lichid fără cocoloașe. Turnați aluatul peste cireșe și coaceți prăjitura la o temperatură de 170 °C, timp de 40 minute, până când devine aurie. Dacă doriți să vă asigurați că este bine coaptă, introduceți o scobitoare. Dacă scobitoarea este complet uscată după ce o scoateți, prăjitura este gata. Puteți presăra zahăr pudră, servi și savura!

Rețetă Fitness: Clafoutis - Prăjitură franțuzească cu cireșe
Valori nutriționale1 porție (12 porții în total)
Calorii144
Proteine5 g
Carbohidrați16 g
Grăsimi5 g

Credem că veți savura în curând această prăjitură tradițională franțuzească cu cireșe într-o versiune sănătoasă. Dacă v-a plăcut rețeta, nu uitați să o distribuiți celor dragi.