Transport gratuit prin Cargus în perioada 06.06 - 12.06.2022. Faceți cumpărături chiar acum!
Autentificare

Conor McGregor – povestea, dieta și planul de antrenamente al luptătorului MMA

Conor McGregor este în prezent cel mai cunoscut luptător MMA, campion mondial a două categorii din UFC și, fără îndoială, cel mai amuzant luptător care a intrat vreodată pe arena octagonului. Modul în care legenda artelor marțiale contemporane mănâncă și se pregătește pentru meciurile lui, veți găsi în articol. Citiți povestea instalatorului irlandez care a devenit un star MMA.

                                           

Conor McGregor

Toate meciurile sale garantează o distracție excelentă. Datorită carismei sale și-a câștigat inimile multor fani din întreaga lume. Conor McGregor are o energie precum Arnold Schwarzenegger atunci când intră într-o sală de sport sau Michael Jordan atunci când a apărut pe terenul de baschet.

Dar porecla „The Notorious” nu a fost dată fără niciun motiv. Este cunoscut pentru pentru comportamentul său violent și limbajul vulgar, precum și pentru modul de a lupta și meciurile sale excelente. A devenit un model pentru mulți luptători la început de drum. 

Predestinat să lupte

Conor s-a născut la Dublin, iar copilăria sa nu a fost cea mai fericită. Era mai scund și mai slab decât colegii lui și astfel era foarte des ținta șicanărilor. Această experiență l-a adus în sala de sport. ”Când mă întorceam de la școală, am fost oprit de un grup de tineri care au început să mă insulte și să mă atace fizic. M-am speriat și am luat-o la fugă. Mai târziu, în locul cărților purtam în geantă gantere pentru a mă apăra. Când s-au întâmplat aceste episoade, mi-am spus că nu mă interesează și m-am dus să mă antrenez în continuare,”  așa descria McGregor copilăria sa. [3]   

                                                

A crescut în suburbia orașului, unde împreună cu prietenii săi jucau fotbal. În dulap avea echipamentul clubului favorit Manchester United. Visul lui era că la un moment dat va deveni jucătorul clubului ”Diavolii roșii! Deși Conor preferă să facă sport decât să se uită la un meci de fotbal, nu ratează niciun meci al acestui club englez. 

La 12 ani, Conor se decidea ce sport vrea să facă. Prefera sporturi individuale, de aceea și-a ales boxul și a devenit membru al clubului de box Crumlin. Tânărul Conor nici nu bănuia că într-o zi acest sport îl va pregăti pentru o carieră de luptător MMA și îl va face unul dintre cei mai bine plătiți sportivi din lume.

                              

Pentru tânărul Conor boxul era un hobby foarte îndrăgit. Dar a trebuit să se concentreze și pe obiectivele reale și anume alegerea studiilor și a meseriei de pe urma căreia să trăiască. A făcut cursuri de instalator, dar această mesrie a practicat-o aproximativ 1 an de zile. Exact atunci s-a întâlnit cu viitorul luptător UFC, Tom Egan, și au început să se antreneze împreună. Ulterior, Conor s-a lăsat de meseria lui de instalator și a început să se dedice pe deplin carierei de box și MMA. [2]   

                                   

Începutul carierei în MMA

În anul 2007 când Conor a împlinit 18 ani  și-a făcut debutul în competiția de amatori MMA „Cage of truth” împotriva lui Ciaran Campbell. A câștigat după primul tur, printr-un knockout tehnic (TKO). [6]

Conor McGregor și John Kavanagh

John Kavanagh, un cunoscut antrenor de box, l-a observat în timpul antrenamentelor din sala de sport. Îi plăcea stilul de luptă al lui Conor, pasiunea și ferocitatea cu care se implica în meci. Prin urmare, a încheiat un acord cu el. Dacă reușește să-i învingă pe cei mai buni doi luptători care se antrenează în sala lui de sport, începe să lucreze cu el și o să-l transforme într-un profesionist. John a fost singurul irlandez din istorie care a câștigat o centură neagră în jiu-jitsu brazilian, iar antrenamentul cu el a fost o motivație grozavă pentru Conor. Prin urmare, a învins ambii „cei mai buni” luptători și și-a deschis poarta către cariera profesională a unui luptător MMA. [1] 

                                

Cariera profesională în MMA

Conor a avut primul său meci pe data de 8 martie 2008 care s-a desfășurat în cadrul  “Cage warriors” la categoria lightweight împotriva lui Gary Morris. Conor a câștigat după turul doi, când i-a aplicat lui Morris un TKO perfect. Au urmat mai multe victorii la categoriile de lightweight și featherweight.

Ulterior, în perioada anilor 2011 și 2012, a câștigat Campionatele CWFC Featherweight și Lightweight. Astfel, a devenit primul jucător profesionist european în domeniul artelor marțiale mixte și care a obținut titluri la două categorii în același timp. [1]

Campion european în două divizii CWFC Conor McGregor

Sfârșitul neașteptat?

În ciuda entuziasmului și a dăruirii pe care le-a dedicat Conor luptelor sale, el nu a putut să trăiască doar din activitatea de luptător MMA. În liga inferioară a meciurilor MMA, recompensele financiare pentru câștigători erau foarte mici. În continuare locuia cu părinții iar perspectivele de a se muta singur nu arătau prea roz. 

Deși deținea două titluri de la Campionatele europene și a avut în palmares alte câteva victorii impresionante, în anul 2012 lua în calcul încheierea carierei sale de luptător MMA.Sunt multe cazuri când lupți cu tine însuți și crezi că lucrurile se vor îmbunătăți” a comentat Conor asupra situației sale.

Chiar mama lui Conor l-a sunat pe antrenorul John Kavanagh și l-a rugat să-l convingă pe fiul ei să nu renunțe. Nu voia ca el să renunțe la visul lui. ”Stăteam acasă și nimeni nu m-a contactat de la UFC, deși aveam două centuri de aur. Mi-am spus că dacă acum nu este momentul să devin profesionist, atunci n-am să devin niciodată”, a spus Conor. 

În ciuda îndoielilor sale, Conor nu a renunțat. A continuat să se antreneze și la 9 săptămâni după ce a vrut să își încheie cariera, ceea ce nu sperase niciodată să se întâmple, s-a întâmplat. A fost contactat de Dana White, președintele UFC cu care a semnat contractul pentru câteva meciuri. Și astfel, criza privind finalul carierei pentru Conor McGregor a fost oprită. [1] 

                              Conor McGregor și cariera sa în UFC

Conor McGregor și cariera sa în UFC

În anul 2013, în luna februarie, Ultimate Fighting Championship (UFC) a anunțat că McGregor a semnat cu ei un contract pentru câteva meciuri. McGregor a fost al doilea irlandez care a intrat în UFC la acea vreme. Primul a fost prietenul lui Conor, Tom Egan.

McGregor a debutat în anul 2013 pe data de 6 aprilie în lupta finală împotriva lui Marcus Brimage și a câștigat după 1 minut și 7 secunde. Pe lângă această victorie, Conor a obținut pentru prima dată și premiul ”Cel mai bun knockout al serii” Acest premiu nu a fost și ultimul. 

A urmat un șir de cinci victorii UFC, care s-a încheiat cu un meci unic Aldo vs. McGregor în anul 2015. În anul 2011 José Aldo a fost campion mondial UFC la categoria featherweight. și nu fusese bătut de nimeni timp de 4 ani de zile. Adică, până la momentul când a apărut în octagon Conor. 

Președintele UFC a recunoscut că duelul anunțat între McGregor și Aldo a devenit cel mai popular eveniment din istoria UFC. Conor l-a bătut pe Aldo prin knockout încă din primul tur și asta după mai puțin de 14 secunde de meci. A devenit campionul mondial la categoria featherweight și, în același timp, singurul luptător care la acea vreme a reușit să-l învingă pe luptătorul brazilian. [2] 

                                        

Conor McGregor vs. José Aldo

Prin câștigarea meciului împotriva lui Aldo și obținerea titlului diviziei medii, Conor și-a atins unul dintre obiectivele sale. Prin urmare, nimic nu-l împiedica să-și stabilească un alt obiectiv. A decis să câștige titlul la categoria lightweight și să devină primul luptător UFC care a câștigat două categorii de greutate în același timp.

În 2016, Conor decide să treacă la categoria welterweight și să lupte împotriva lui Nate Diaz. Dar nu reușește să se impună. Meciul a fost câștigat de Diaz, iar McGregor după mult timp a simțit gustul amar al înfrângerii. Era prima înfrângere a lui Conor în UFC și a treia în cariera sa. Astfel, a întrerupt seria celor 15 victorii consecutive, care au început în anul 2010.  

McGregor nu a putut uita această înfrângere și în continuare și-a dorit să câștige cu orice preț. Prin urmare, l-a provocat din nou la luptă pe Nate Diaz. După nici 4 luni, acești doi luptători de MMA s-au întâlnit din nou în ring. De această dată McGregor reușește să-l învingă pe Diaz.

Conor McGregor vs. Nate Diaz

Pentru UFC, acest meci a fost unul dintre cele mai profitabile meciuri. Au obținut 1 650 000 PPV Pay-per-view (PPV) este un tip de serviciu prin intermediul căruia spectatorii își pot cumpăra drepturile pentru urmărirea meciurilor UFC. 

A urmat un alt meci cu Eddie Alvarez pe care McGregor l-a eliminat din joc prin TKO în turul doi. Astfel, și-a atins un alt obiectiv și a devenit campion mondial UFC în două divizii consecutiv. [3]   

             

Sfârșitul cariereri de luptător UFC

În anul 2017 McGregor a făcut o pauză, după care i-au fost retrase ambele titluri de campion mondial. Nu a fost capabil să-și apere niciun titlu. Și-a luat liber și a petrecut timpul cu fiul său nou născut.    

În anul 2018, Conor și-a făcut ultima apariție în ring împotriva rusului Khabib Nurmagomedov. Meciul a fost însoțit de o serie de evenimente controversate. Înainte de meci, McGregor împreună cu echipa sa au atacat autobuzul în care se afla echipa lui Khabib. McGregor a aruncat scaunul prin fereastra autobuzului. Rivalitatea între acești doi luptători creștea. Imediat după terminarea meciului, pe care l-a câștigat Khabib, în ring a început o bătaie între cele două echipe și chiar între familiile acestora. Ulterior, s-a aflat că prima lovitură a dat-o chiar McGregor.  [3] 

McGregor vs. Khabib

Pe 26 martie 2019 McGregor a anunțat pe Twiter că își încheie cariera de luptător MMA. Antrenorul său nu a confirmat această declarație, iar președintele UFC a declarat că McGregor va mai participa cu siguranță la alte câteva meciuri în viitor.

Anunțul privind finalul carierei sale a fost făcut înainte de a fi arestat pentru agresiune și furt. Situația s-a produs atunci când unul dintre fanii săi a încercat să îi facă o poză lui Conor în timp ce acesta părăsea clubul. Conor a fost deranjat de acest aspect, i-a smuls telefonul din mână și i l-a spart. El era agresiv nu doar în timpul meciurilor, dar și în particular. Pe rețelele de socializare McGregor se prezenta ca un ”om din popor”. Vorbește foarte vulgar despre evenimentele actuale care se petrec în lume, iar la adresa politicienilor nu are cuvinte de laudă.  [1]   

                              

Stilul de luptă MMA a lui Conor McGregor

McGregor este cunoscut mai ales ca un atacator agresiv și preferă lupta din picioare. În timpul meciurilor, el încerca adesea să fie cel care atacă primul. Cea mai bună abilitate a sa în box este considerată dexteritatea. Cele mai multe victorii le-a obținut prin knockout sau knockout tehnic. Mulți experți consideră contraatacul lui McGregor cu mâna stângă ca fiind cel mai periculos. 

                         

McGregor aproape întotdeauna s-a implicat în „lupta psihologică” împotriva adversarilor săi. El îi atacă verbal, îi aruncă și se pune deasupra lor. Datorită acestui comportament, el este comparat cu Muhammad Ali, care a fost o mare inspirație pentru McGregor în tinerețe. [2] 

                              

Meciul istoric – McGregor vs. Mayweather

Dar să ne întoarcem cu câțiva ani în urmă. Atunci când era activ în UFC, McGregor obișnuia adesea să îl jignească pe campionul mondial la box Floyd Mayweather Jr. și de foarte multe ori l-a provocat la un meci de box. La început Mayweather se amuza. În anul 2015 s-a pensionat, iar McGregor nu a fost un rival interesant pentru el, întrucât nu era un boxer profesionist. Însă presiunea din partea mass-media și a fanilor lui McGregor a fost prea puternică, așa că, în cele din urmă, Floyd a fost de acord și a acceptat meciul.  

Președintele UFC nu a fost de acord cu acest meci și a fost strict împotriva acestuia. Conor avea semnat un contract cu UFC, deci nu era un boxer, ci un luptător MMA.  După ce acest meci între McGregor și Mayweather creștea în popularitate, Dana White și-a schimbat afirmațiile sale. Miza unui mare câștig, care putea aduce acest meci pentru UFC a fost uriașă. Prin urmare, pe data de 30 noiembrie 2016 compania a primit o licență profesională de box pentru McGregor de la Comisia de Stat de atletism din California.

McGregor vs. Mayweather                                 

Pe 26 august, în Nevada s-a desfășurat cel mai așteptat eveniment al deceniului, numit și ”Lupta financiară” sau ”Cel mai mare meci din istoria artelor marțiale”. Au intrat în ring campionul mondial la cinci categorii în box, Floyd Mayweather Jr., și deținătorul titlului de campion mondial la două categorii în MMA, Conor McGregor. 

                

Chiar înainte de meci, Conor a apărut la o conferință de presă într-unul dintre costumele sale iconice. Cu o privire atentă se putea observa că pe sacoul lui de culoare albastră erau brodate cuvintele “Fuck you”, acestea fiind adresate adversarului său. Fanii au fost în delir, iar McGregor a confirmat din nou statutul de mare animator și provocator în același timp.  

                           

Costumul lui Conor McGregor

Meciul a avut programate 12 runde, iar ratingul său a atins cel de-al doilea PPV – solicitări de vizionare  (4,3 milioane) din istorie. Deși Conor nu a fost un boxer profesionist, a rezistat 10 ture împotriva lui Floyd, ceea ce nimeni nu se aștepta. În cele din urmă, după un TKO meciul s-a încheiat, iar învingătorul a fost  imbatabilul Mayweather.

            

Conor a declarat ulterior la conferința de presă că meciul a fost încheiat prea devreme. Era obosit și cam zdruncinat, dar după o scurtă pauză ar fi putut continua. Mayweather a obținut astfel a 50-a victorie din cariera sa și astfel a depășit recordul lui Rocky Marcian. Ambii luptători au încasat în cont sume considerabile de bani. Lui Floyd acest meci i-a adus 275 milioane de dolari, iar lui McGregor 85 milioane. 

         

Aceasta a fost ultimul meu duel. Doamnelor și domnilor, în seara aceasta mi-am ales un partener de dans perfect, cu care am dansat pentru ultima dată. Conor McGregor, ești un adevărat maestru, a declarat Mayweather la adresa lui McGregor. [3] 

                         

Dar cum se pregătește campionul mondial Conor McGregor pentru meciurile sale? În spatele luptelor din ring există o muncă grea, iar Conor trebuie să-și urmeze cu strictețe planul său de antrenament și stilul alimentar. 

            

Dieta lui Conor McGregor

Dieta este probabil cel mai important aspect în menținerea formei unui luptător, în special în categoriile de greutate lightweight. Luptele, la fel ca și fitnessul reprezintă un mod de viață. Și aici nu este vorba doar de schimbarea unor reguli cu câteva săptămâni înaintea unui meci, ci trebuie respectate în fiecare zi. „Rezultatele reale necesită sacrificii pe tot parcursul anului”, spune McGregor.

Conor nu ascunde că iubește mâncarea bună. Dieta lui este formată în principal din legume, fructe și vită. ”Îmi place apa și apa de cocos, dar nu beau niciodată băuturi energizante – niciodată! Mănânc doar carne de foarte bună calitate și îmi mențin corpul foarte bine hidratat.”   

                 

McGregor mănâncă până la 9 mese pe zi. Datorită consumului energetic ridicat, consumă în medie 4000 de calorii. În zilele anaerobe consumă mai multe alimente bogate în carbohidrați

                               

Meniul lui Conor McGregor

Dacă doriți să mâncați precum Conor McGregor, încercați această dietă. Este inspirată din dieta zilnică a lui McGregor. 

Masa 1: felii de mere coapte împreună cu unt de arahide, avocado și ouă

Masa 2: ghimbir, pui cu miere și orez

Masa 3: orez cu curry și pește

Masa 4: felii de cartofi, mere, piept de pui și avocado

Masa 5: ceapă afumată, spanac, ardei și ou cu felii de avocado

Masa 6: steak de vită, creveți cu lime, orez

Masa 7: felii de avocado și cartofi, omletă cu conopidă și spanac

Masa 8: steak din ton cu chilli, sare, condimente și boia afumată

Masa 9: omletă cu jalapenos, cu spanac și carne de pui cu felii de cartofi [2]

Planul de antrenament a lui Conor McGregor

În loc să ridice haltere, Conor preferă antrenamentele pentru flexibilitate și echilibrul corpului. El se concentrează pe învățarea diferitelor stiluri de luptă, schimbându-și deseori antrenamentul pentru a câștiga forță. Planul său de antrenament arată astfel. 

Planul de antrenament a lui Conor McGregor

1. Întinderi dinamice și de flexibilitate

Exercitiile de mai jos le face timp de 60 secunde.

 • Muay Thai Knees (exercițiul cu piciorul îndoit)
 • Shoulder rotation (rotirea umerilor)
 • Leg Swings (balansul picioarelor în lateral)
 • Hip Circles (rotirea bazinului – din șezut sau din culcat)
 • Neck Bridge (podul)

2. Stretching 

Fiecare exercițiu se face timp de 30 de secunde.

 • Back Roll (tumbe în spate)
 • Sit-Through (șezut dintr-o parte în alta- exercițiul preluat din yoga)
 • Sit-Back Shoulder (întinderea mușchilor spatelui din șezut – exercițiul preluat din yoga)
 • Lying Leg Stretch (întinderea picioarelor din culcat – exercițiul preluat din yoga)
 • Seated Butterfly (fluture – exercițiul preluat din yoga)

3. Antrenament pentru mobilitate

Fiecare exercițiu se face timp de un 1 minut.

 • Duck Walk (mersul piticului) – ameliorează durerea genunchilor
 • Horse Walk (mersul calului) – dezvoltă forța mușchilor lombari și inghinali
 • Liward Walk (mersul tărâș) – îmbunătățește mobilitatea șoldului și controlul asupra centrului corpului
 • Ostrich Walk (mersul struțului) – crește flexibilitatea

4. Antrenament în circuit

Timp de 60 de secunde repetați 5 serii din aceste exerciții:

 • Pull-Downs (tracțiuni la scripete) – exerciții pentru abdomen, spate, brațe, biceps, și triceps
 • Push-Ups – (flotări) – exerciții pentru brațe și triceps
 • Pull-Ups – (tracțiuni) – exerciții pentru spate, mușchiul trapez și biceps
 • Air Squats – (genuflexiune cu ridicarea brațelor) – exerciții pentru mușchii hamstring și fesieri

Conor McGregor urmează sistemul de antrenament anaerobic de luptă (F.A.S.T), care este supervizat de omul de știință sportiv Julian Dalby. Acest sistem include antrenamente de înaltă intensitate, alături de exerciții de anduranță, ideale pentru box și MMA.[6]   

                      

O zi din viața lui Conor McGregor

A fi un campion mondial la arte marțiale mixte necesită o concentrare deplină. Conor, desigur, este conștient de acest lucru. Pentru a-și eficientiza antrenamentele și eforturile, el a introdus în zilele sale câteva activități de rutină. Care sunt aceste activități?

Imediat după trezire

Primul lucru pe care Conor îl face imediat după trezire este acela de a-și întinde mușchii. Apoi bea 2 pahare de apă pentru a se rehidrata după somn.

Înainte de micul dejun                       

Conor, înainte de micul dejun face un exercițiu scurt de cardio. Ulterior bea o cafea și servește un mic dejun savuros, din alimente bogate în proteine și grăsimi.  

Încălzire

Înainte de antrenament, Conor nu uită niciodată să facă încălzirea. În timpul zilei mănâncă fructe care îi oferă energie. Se recomandă în special mure, afine, mere, căpșuni și grapefruit. [2]  

Antrenamentul pentru flexibilitate a lui Conor McGregor

Lucruri interesante despre Conor McGregor

McGregor a devenit cunoscut și datorită vestimentației sale unice. Costumele sale colorate pot fi considerate iconice. În plus, ca un irlandez corect a început cu producția de Proper No, Twelve Irish Whiskey. De la lansare, s-au vândut câteva mii de sticle în SUA și Anglia. Pe lângă toate acestea, este un tătic mândru a unui băiat, Conor McGregor Jr., pe care îl are cu partenera sa Dee Devlin. [3]

Proper No. Twelve Whiskey - Conor McGregor

Numerele magice ale lui McGregor 

În cele din urmă, vă oferim câteva lucruri interesante, care rezumă viața și cariera lui Conor McGregor în cifre. 

 • 13 secunde a durat knockoutul pentru Aldo și de a câștiga titlul de campion mondial la categoria lightweight
 • 16 516 de participanți au urmărit meciul McGregor vs. Aldo
 • 622 000 de dolari a câștigat la fiecare secundă în duelul cu Aldo
 • a dat 17 knockout-uri în 19 meciuri
 • 188 lire este suma, pe care o primea în mod regulat de la stat, atunci când nu era un luptător profesionist la UFC. Yachtul său a fost numit ”188” pentru a-și aduce aminte ce a trebuit să facă pentru a ajunge acolo unde este acum. [3]

Și pe voi v-au surprins anumite informații despre Conor McGregor? Vă numărați printre fanii lui? Nu ezitați să împărtășiți cu noi părerile voastre, iar în cazul în care v-a plăcut articolul nostru, nu uitați să îl distribuiți.

         

Surse:

[1] Conor McGregor Biography – https://www.biography.com/athlete/conor-mcgregor

[2] Conor McGregor Height, Weight, Age, Biography, Affairs – https://starsunfolded.com/conor-mcgregor/

[3] Conor McGregor Biography – https://gossipgist.com/conor-mcgregor

[4] Brad Ward – Build a Fighting Physique Like Conor McGregor – https://www.bodybuilding.com/content/build-a-fighting-physique-like-conor-mcgregor.html?searchTerm=conor+mc

[5] James Gold – 13 Jun Conor McGregor Workout, Training Routine, Diet Plan, Body Stats – http://www.borntoworkout.com/conor-mcgregor-workout-training-routine-diet-plan-body-stats/

[6] Conor McGregor Biography – https://www.biography.com/athlete/conor-mcgregor