11 reguli de conduită în sala de fitness despre care nu vă spune nimeni

Sala de fitness poate avea uneori un efect de descurajare, în special pentru persoanele care sunt la început de drum. De multe ori își pun întrebarea: ”Ce se întâmplă dacă fac ceva greșit?”, sau le este frică să nu facă ceva care să-i pună într-o situație neplăcută. Ar trebui să evitați astfel de gânduri și să vă dedicați lucrurilor pe care cu adevărat vreți să le obțineți. Nu uitați că și cei mai cunoscuți culturiști au fost odată începători. Pentru a simplifica lucrurile, am pregătit câteva reguli pe care ar fi bine să le respectați în sala de fitness. Cheia succesului este să urmați aceste unsprezece reguli pentru a evita senzațiile neplăcute din sala de fitness. Să trecem la treabă!

           

11 reguli pe care ar trebui să le respectați în sala de fitness

            

1. Nu faceți flexii pentru biceps la aparatul pentru genuflexiuni

Această regulă este ținta multor glume, dar suntem siguri că vi s-a întâmplat să întâlniți persoane care folosesc aparatul pentru genuflexiuni pentru a face flexii. De ce ar trebui să evitați acest „obicei prost”? Atunci când faceți exerciții la sală ar trebui să presupuneți că cineva vrea să folosească aparatul, pe care tocmai voi îl folosiți. Fiți respectuoși față de celelalte persoane din sală și folosiți doar echipamente concepute pentru exercițiul pe care îl faceți. Cu toate că aparatul pentru genuflexiuni este tot mai puțin folosit, există încă persoane care folosesc aceste aparate.

          

11 reguli de conduită în sala de fitness, aparatul pentru genuflexiuni

            

2. Aveți grijă și respectați greutățile cu care lucrați

Haideți să recunoaștem, greutățile sunt doar niște bucăți de fier. Uneori, ganterele sunt acoperite cu un cauciuc de protecție, dar asta nu schimbă faptul că de fiecare dată când ridicați o ganteră din sală, folosiți echipamente care au și ele un proprietar. Da, toate greutățile se uzează în timp, chiar și ganterele mari din metal care par a fi indestructibile. Așa cum respectați și aveți grijă de lucrurile altora, așa ar trebui să aveți grijă și de echipamentele și greutățile pe care le găsiți în sala de fitness și de care vă folosiți pentru a vă atinge obiectivele voastre. 

                 

11 reguli de conduită în sala de fitness, aveți grijă de greutățile cu care lucrați

            

3. Concentrați-vă asupra propriei persoane

Pentru anumite persoane, sala de fitness poate fi un loc cu adevărat stresant, așa că ultimul lucru de care are nevoie un începător sunt sfaturi nedorite și dubioase din partea unui veteran ”cu experiență”. Doar antrenorii ar trebui să dea sfaturi în sala de fitness. Cu toate acestea, există o excepție - dacă cineva riscă să se rănească pe el sau pe altcineva. De exemplu, dacă un începător se pregătește să facă o îndreptare cu spatele îndoit la fel cum îl are zilnic în fața calculatorului. Într-un astfel de caz este mai bună alternativa unui ego ”bătut” decât un canal spinal afectat. 

                     

11 reguli de conduită în sala de fitness, fiți serioși în timpul antrenamentelor

              

4. Nu aruncați greutățile

După ce terminați seria de exerciții cu greutăți și le aruncați zgomotos pe jos, atunci asta înseamnă că fie nu respectați proprietatea cuiva (vedeți regula #2) sau că nu sunteți suficienți de puternici pentru a lăsa greutățile pe care le-ați folosit. Să nu ne înțelegeți greșit, există cazuri în care vi se cere concret să aruncați greutățile. De exemplu, la Jocurile Olimpice la haltere, acolo unde există suprafață anti-șoc din cauciuc - atunci acest lucru este absolut în regulă. La urma urmei, dacă ridicați ceva atât de greu, cel mai sigur mod de a readuce haltera pe podea este doar să îi dați drumul. Dar chiar și atunci, regula de conduită cere ca bara să sară de pe sol doar o singură dată.

                           

Nu aruncați cu greutăți - reguli de conduită în sala de fitness

                   

O altă excepție poate fi dacă folosiți haltere în timpul îndreptărilor. În timpul celei mai dificile faze a exercițiului, atunci când lăsați greutatea în jos, coloana vertebrală lombară este cel mai mult expusă. Atunci, este mai bine să lăsați haltera să cadă decât să o controlați. Cu toate acestea, cele două excepții de mai sus nu înseamnă că ar trebui să lăsați haltere să se rostogolească pe podea după cădere. 

                       

5. Așezați salteaua încet pe podea

Cu siguranță vi s-a întâmplat că, în timp ce vă aflați pe salteaua voastră, dintr-odată apare cineva străin și își aruncă salteaua direct lângă voi precum o pătură. Dacă da, atunci cu siguranță ați văzut și valul de praf care s-a ridicat, ceea ce nu este tocmai plăcut dacă faceți exerciții. Prin urmare, fiți mai atenți și respectați spațiul altor participanți din sala de fitness.  

                              

11 reguli de conduită în sala de fitness despre care nu vă spune nimeni, salteaua pentru yoga

          

6. Întotdeauna puneți greutățile la locul lor

Dacă sunteți suficient de puternici să le ridicați la început, sunteți în măsură să le lăsați acolo de unde le-ați luat. Întotdeauna puneți greutățile la locul lor, nu le lăsați să stea în calea celorlalți participanți, astfel încât să le poată folosi și alții pentru exerciții fizice.

           

11 reguli de conduită în sala de fitness, puneți greutățile la locul lor

          

7. Nu vă uitați insistent 

Atât bărbații, cât și femeile nu vor scăpa din priviri dacă în apropierea lor face exerciții un bărbat bine definit. Totuși, lăsați flirtul sau conversațiile în afara sălii de fitness. Pentru multe persoane, astfel de „priviri” în timpul exercițiilor fizice pot fi neplăcute. Același lucru este valabil și dacă vedeți pe cineva în sala de fitness care nu are o formă atât de bună precum voi. Decât să vă uitați ciudat la el, mai bine îi zâmbiți. Poate nici nu știți de cât curaj avea nevoie pentru a veni la sala de fitness. 

                   

11 reguli de conduită în sala de fitness, despre care nu vă spune nimeni, nu vă uitați insistent!

       

8. Nu deranjați pe ceilalți în timpul exercițiilor

Dacă vreți să lucrați la un anumit aparat la care în momentul respectiv lucrează o altă persoană, așteptați până își termină seria de exerciții și abia după aceea ar trebui să o întrebați cât mai are. Nici vouă nu v-ar plăcea să fiți deranjați în timpul exercițiului. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că dacă deranjați o persoană în timpul exercițiilor, persoana respectivă se poate accidenta cu ușurință.

                

11 reguli de conduită în sala de fitness, nu deranjați pe ceilalți în timpul exercițiilor

      

9. Să aveți întotdeauna un prosop la îndemână

Această regulă ar trebui să fie o chestiune normală pentru oricine. Da, toți transpirăm în sala de fitness, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne întindem pe o băncuță transpirată pe care a lăsat-o cineva. Folosiți prosopul în locul unei saltele sau măcar ștergeți băncuța cu șervețele de hârtie. Prosoapele de hârtie sunt disponibile în aproape toate sălile de sport. Chiar dacă nu scăpați de bacterii sau viruși nedoriți de pe suprafața băncii, totuși este o practică bună. Este ca și cum v-ați spăla pe dinți sau v-ați fixa centura de siguranță în mașină - ar trebui să devină un obicei automat, o rutină. 

                    

11 reguli de conduită în sala de fitness, folosiți prosopul

                    

10. Lăsați telefonul în vestiar

În cazul în care nu ascultați muzică pe telefonul vostru, atunci nu aveți nevoie de telefon. Nu este momentul și nici locul potrivit pentru a vorbi la telefon, iar sala de fitness ar trebui să fie un loc de relaxare și evadare din realitate. Mediile sociale și e-mailurile mai pot aștepta.

                           

11 reguli de conduită în sala de fitness, lăsați telefonul în vestiar

       

11. Lăsați ego-ul în afara sălii de sport

Această regulă este cea mai importantă dintre toate. Fiecare dintre noi provine dintr-un mediu diferit. Puteți fi participantul la concursul Ironman, halterofil, alergător sau instructor de yoga. Puteți fi super fit sau deloc. Poate că sunteți supraponderali și v-ați făcut curaj pentru a intra într-o sală de fitness pentru a vă schimba stilul de viață. Indiferent cine suntem, înainte de a ajunge într-o sală de fitness, toți suntem egali. Cu toții ne străduim să fim mai buni, vrem să fim mai sănătoși și mai fericiți. Dacă doriți să ajutați pe cineva, data viitoare când mergeți la antrenament, este suficient să-i zâmbiți sau să-i spuneți ceva motivațional. Un simplu ”bine lucrat” poate inspira și motiva pe persoana respectivă pentru a reveni și a doua zi la sala de fitness. Așadar, comportați-vă cu fiecare exact așa cum v-ați dori să fiți tratați și voi la rândul vostru. 

        

  11 reguli de conduită în sala de fitness, lăsați ego-ul acasă

                    

Aceste 11 reguli de conduită din sala fitness ar trebui să fie o normalitate pentru toți cei care frecventează sălile de fitness. Respectați aceste reguli și veți vedea că nu numai voi, dar și ceilalți se vor simți bine în timpul exercițiilor fizice. 

         

Mai e ceva ce ați mai adăuga la această listă? Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii. În cazul în care v-a plăcut articolul nostru, nu uitați să îl distribuiți.