Jen Selter despre antrenamente, atingerea obiectivelor și încrederea în sine

Jennifer sau Jen Selter este un model american de fitness care a câștigat milioane de fani prin intermediul rețelelor sociale. Acest lucru se datorează în special posteriorului ei, pe care îl etalează aproape în fiecare poză. S-a făcut remarcată în anul 2012, mai exact atunci când a postat primele poze cu posteriorul său bine definit pe Instagram și de atunci ea câștigat, sau mai bine spus, posteriorul ei a câștigat peste 6,8 milioane de followeri. Iar astfel Jen a devenit o vedetă internațională. 

      

Care au fost începuturile lui Jen?

În anul 2012, Jen lucra ca recepționeră la o sală de fitness și întotdeauna admira oamenii care veneau să se antreneze, indiferent de vremea de afară. Ea spune: "Am remarcat schimbările pe corpul lor, ceea ce m-a influențat și pe mine și mi-am dorit și eu o schimbare." A început să se antreneze în sala de fitness după aproximativ un an de zile, iar posteriorul ei ”s-a rotunjit” și a devenit bine definit. Prin urmare, a decis să împărtășească rezultatele sale pe Instagram. Într-un timp foarte scurt, efortul ei a fost răsplătit, iar numărul de followeri a început să crească pe Instagram.  

         

Interviu cu Jen Selter - cum a reușit să-și formeze un posterior perfect

      

Mass-media nu rămas indiferentă și astfel Jen a apărut în revistele New York Post, New York Magazine, iar mai târziu în revistele Huffington Post, Elle, Vanity Fair și People magazine. Pe parcurs, a început să atragă atenția sponsorilor și să primească oferte de la branduri de îmbrăcăminte precum Nike și companii celebre de suplimente nutritive. Atunci când numărul de fani a ajuns la 500, a luat o decizie radicală și a demisionat de la locul de muncă. Parcă într-un fel presupunea că postarea numeroaselor ”belfies” (selfie-uri cu posteriorul său) ar putea aduce unele beneficii. Chiar a apărut și propriul ei hashtag #seltering, care descrie modul de a face cele mai bune poze cu posterul ei.

           
Interviu cu Jen Selter - cum a reușit să-și formeze un posterior perfect

    

Nu e totul chiar atât de roz precum pare

Bineînțeles că Jen Selter pe parcursul evoluției sale a fost și criticată, și anume că a suferit operații estetice și că are implanturi la nivelul fesierilor sau că restul corpului nu este deloc atractiv. Este suficient să citiți numărul mare de comentarii care apar imediat după ce postează poze noi pe Instagram.   

          Interviu cu Jen Selter - despre încrederea în sine

  

Potrivit publicației Menshealth, Jen este doar un fenomen modern deoarece social media a făcut din ea un expert în fitness doar pentru că arată fit. În schimb, Jennifer nu are nicio pregătire în sensul acesta și niciun certificat. Dar, așa cum afirmă chiar ea, nici nu încearcă să obțină așa ceva: ”Am primit o serie de sfaturi de la prieteni și de la antrenorii de fitness, dar îmi place să fac lucrurile după planul meu”. 

    

În publicația The New York Post, are propria rubrică numită "Kicking Butt" unde oferă idei, motivații sau sfaturi fitness, și conform publicației Menshealth, multe dintre sfaturile ei sunt inutile. Aceste sfaturi sunt inutile, deoarece explicațiile ei au fost demult respinse. Și chiar dacă de multe ori are intenții bune și nu pune oamenii în pericol, răspândește o serie de mituri.   

    

Interviu cu Jen Selter - despre încrederea în sine

     

În orice caz, Jen Selter este un model de fitness și o sursă de inspirație pentru mulți oameni și, totodată, a recunoscut că treaba ei este să motiveze și să inspire oamenii, nu să fie un expert în fitness. Cu excepția mamei sale, aceasta nu a mai antrenat pe nimeni. Bineînțeles că acest lucru nu a scăpat celor care o urmăresc. Nu este vorba doar de o fotografie de invidiat a posteriorului lui Jen, ci despre o fotografie a mamei sale, care este cu 26 de ani mai mare decât ea, dar care la corp arată la fel de bine precum Jen. Se pare că acest lucru se datorează muncii exclusive și a antrenamentelor cu fiica ei, Jen.  

     

Jen Selter și alimentația 

Alimentația lui Jen include consumul unor porții mici de mâncare pe bază de proteine și carbohidrați pe parcursul unei zile. Formula sa este următoarea: 

• mai puțin zahăr, mai multe fructe
• mai puțină apă carbogazoasă, mai multă apă plată
• mai puțin stres, mai mult somn
• mai puține cuvinte, mai multe fapte

       

În timpul săptămânii, Jen Selter obișnuiește să consume ciocolată amăruie pentru a evita pofta de dulce. Duminica obișnuiește să mai mănânce câte o înghețată, precum un "cheat meal" al ei. Folosește un supliment de pre-antrenament, care îi dă energie în timpul antrenamentului și o ajută la creșterea masei musculare. De asemenea, după antrenament, ia suplimente pe bază de proteine din zer care o ajută în procesul de regenerare musculară și la o absorbție rapidă a proteinelor. 

        

Interviu cu Jen Selter - despre alimentație

   

Jen este de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și, prin urmare, nu sare nicodată peste această masă. Dimineața savurează un iaurt, terci de ovăz cu fructe și unt de arahide sau toast cu albuș de ou. Are grijă să consume suficiente vitamine și fibre pe care și le ia din fructe și legume, care  stimulează metabolismul. La prânz, servește o salată Caesar sau o salată grecească, eventual un ton picant cu legume. Alimentația zilnică este împărțită în 5 părți, iar ultima masă este servită cel târziu la ora șapte seara pentru a nu împovăra stomacul pe timp de noapte. La cină, servește paste cu carne de pui la grătar și legume ori steak sau sushi. 

     

Pe lângă acest meniu, ea nu uită nici de plimbările zilnice. Când are ocazia, merge pe jos și este de părere că 4 km de mers pe jos sunt suficienți pentru a avea un corp bine definit.

    

   Jen Selter și legătura ei cu sportul și sala de fitness

      

Cel mai bun exercițiu pentru posterior

Cel mai eficient exercițiu pentru posterior este acela în care ne întindem pe spate cu picioarele ridicate astfel încât corpul nostru să formeze un unghi de 90 de grade. Ulterior, coborâm alternativ câte un picior, însă fără să atingem podeaua. Jen este de părere că doar cu perseverență și multă muncă putem obține forma fizică mult visată.

      

Jen Selter și legătura ei cu sportul și antrenamentele

     

Interviu cu Jen Selter 

Ce simți atunci când ți se spune că ești o sursă de inspirație pentru multe femei?

Wow. Dacă privesc lucrurile din această perspectivă, atunci sună senzațional. Mă simt onorată să fiu considerată o sursă de inspirație. La fel ca toată lumea, am zile rele, dar știu că pot să-i inspir pe alții - deși există doar o singură persoană care mă face să merg înainte.   

   

Ce ai vrea ca followerii tăi să știe despre atingerea perfecțiunii ?

Singurul lucru pe care vreau ca oamenii să îl realizeze este că nu există ”corpul perfect”. Și cu siguranță nu cred acest lucru nici despre corpul meu. La fel ca orice altă femeie și eu aș vrea să schimb o serie de lucruri. Totuși, cred că toți ar trebui să ne străduim să devenim cea mai bună versiunea a noastră atât în exterior, cât și în interior. Sunt multe lucruri pe care nu le pot schimba în ceea ce privește corpul meu. Dar există și alte lucruri pe care le pot controla și prefer să mă concentrez asupra acelor părți ale corpului.

  

Ce ai vrea ca oamenii să rețină de pe contul tău de Instagram?

Vreau să știe cu toții, mai ales femeile, că acesta nu este un concurs. Eu cred că pentru fiecare este important felul în care arată, dar trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi este înzestrat cu o frumusețe unică. Cred că ar trebui să vă acceptați așa cum sunteți și să încercați să deveniți cea mai bună versiunea a voastră. Pe lângă acest lucru, cred că este important să nu puneți la suflet ceea ce cred alții sau ceea ce spun alții despre voi. Sunteți fantastici. Faceți orice vă doriți pentru a fi diferiți. Toată lumea se poate preface că este altcineva, dar doar voi puteți fi ceea ce sunteți.

        Interviu cu Jen Selter

  

Ce te face să fii atât de încrezătoare?

Nu am fost întotdeauna așa, dar am învățat pe parcurs că încrederea în sine poate veni doar din interiorul nostru. Se întâmplă prea des, în special în zilele noastre când există atâta agresiune în social media, să le permitem celor din exterior să ne dicteze cum trebuie să ne vedem pe noi. Încerc să nu bag în seamă ceea ce spune lumea și să mă concentrez doar asupra mea. Mă simt încrezătoare atunci când știu că am dreptate și cred în valorile proprii, mai ales atunci când știu că am lucrat din greu pentru a fi cea mai bună.  

       

Ai devenit mai încrezătoare atunci când numărul de followeri a crescut rapid?

Da și nu. Pe o parte toată această atenție a fost foarte măgulitoare. Însă, pe de altă parte, reflectoarele atrag și o atenție mai puțin favorabilă. Au fost și comentarii neplăcute sau chiar perverse. Nici unul dintre noi nu este perfect. Știu că sunt încă departe de perfecțiune și noi toți avem unele imperfecțiuni. Și mai ales dacă cineva scoate aceste imperfecțiuni la suprafață nu este tocmai plăcut. Prin urmare, încerc să mă concentrez doar asupra lucrurilor pozitive și, de asemenea, mă ajută sprijinul fanilor mei.

            Interviu cu Jen Selter

    

Cum faci față comentariilor negative?

Întotdeauna vor exista comentarii negative pe rețelele sociale care nu pot fi controlate. Ceea ce pot face este să ignor și să nu iau aceste comentarii în nume personal. În schimb, comentariile pozitive au o forță mult mai puternică decât cele negative. Pur și simplu ador să interacționez cu fanii mei pe Twitter, Instagram, Facebook și Snapchat, iar mesajele negative le ignor. 

   

Am auzit că te ocupi de antrenamentele mamei tale. Cum se descurcă?

A fost un boom! Sesiunile de antrenament cu mama mea au fost o experiență extraordinară, dar să văd și progresele ei este ceea ce m-a inspirat.. Are o dorință foarte mare de a se antrena și asta se vede. Sper ca atunci când voi ajunge la vârsta ei să arăt la fel de bine precum arată ea acum.   

   

Ai întâmpinat și obstacole în timpul antrenamentelor cu ea?

Să lucrez cu mama mea a fost o provocare în sine. Corpul ei reacționează altfel decât corpul meu și trebuia să am în vedere tot timpul acest lucru. Dar și asta într-un mod distractiv. În general, ea este șefa, dar în sala de sport șefa sunt eu!

    

Interviu cu mama lui Jen Selter

  

Ce părere aveți despre Jen Selter? V-a inspirat? Dacă v-a plăcut acest articol, atunci vă rugăm să îl distribuiți.