Autentificare
Čokoládová babka z kynutého těsta

Rețetă Fitness: Babka cu aluat din ciocolată

Se întâmplă ca atunci când faceți cumpărături pentru produse de patiserie, culoarele să vă ducă întotdeauna la cele mai pufoase produse de patiserie? Atunci trebuie să încercați să preparați această rețetă de babka de casă cu ciocolată. Aluatul de drojdie durează ceva mai mult pentru a fi pregătit, dar la final merită cu siguranță. Și nici măcar nu trebuie să fiți extrem de pricepuți pentru a obține acest deliciu atrăgător. Pe lângă aspectul savuros și pufos, vă va cuceri prin umplutura sa dulce, care va captiva orice pofticios de dulce. Voi cum îl preferați, la micul dejun sau ca gustare?

Ingrediente:

Babka cu aluat din ciocolată

S-ar putea să vă intereseze aceste produse:

Mod de preparare:

Începeți prin a pregăti aluatul. Încălziți laptele, astfel încât să fie călduț. Adăugați zahărul, amestecați și apoi adăugați drojdia. Acoperiți recipientul cu un prosop și așteptați aproximativ 10 minute pentru a permite drojdiei să se activeze. Între timp, amestecați ambele tipuri de făină cu xilitolul și sarea. Apoi adăugați ouăle, untul ghee topit și drojdia preparată. Mai întâi, amestecați cu grijă și apoi frământați aluatul. Acesta ar trebui să fie ferm, elastic și ușor lipicios. Dacă este prea lipicios, adăugați puțină făină. Dacă vi se pare prea tare, adăugați puțin lapte. Aluatul poate fi frământat fie cu mixerul, fie cu mâinile și cu o lingură de lemn. Lăsați aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ 2 ore. Acesta ar trebui să-și dubleze dimensiunea.

Întoarceți aluatul crescut pe o suprafață tapetată cu făină sau pe altă suprafață de lucru și întindeți-l într-un dreptunghi. Întindeți crema de alune pe toată suprafața aluatului și rulați aluatul. Tăiați rulada în 2 jumătăți egale și răsuciți jumătățile una peste alta de câteva ori, păstrând umplutura în sus. Apoi luați o tavă de pâine, stropiți-o cu ulei de gătit și așezați rulada în interior. Dacă nu aveți ulei spray, puteți folosi hârtie de copt pentru a tapeta tava.

Babka cu aluat din ciocolată - Mod de ppreparare

Acoperiți babka în forma de copt cu un prosop, puneți într-un loc cald și lăsați să crească, de data aceasta doar o jumătate de oră. Apoi puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți timp de aproximativ 30 de minute. Lăsați să se răcească și apoi este gata de servit.

Sfatul nostru: Această rețetă are cel mai bine gust cu BIO băutura de cacao.

Babka cu aluat din ciocolată

Valori nutriționale

1 felie (14 felii în total)

Valoare energetică189 kcal
Proteine6 g
Carbohidrați21 g
Grăsimi9 g

Această rețetă babka din aluat de drojdie se remarcă prin consistența moale și gustul perfect, dominat în principal de umplutura de alune-cacao. Este excelent ca mic dejun sau ca gustare care să vă facă ziua puțin mai bună.

Nu ezitați să ne împărtășiți creațiile voastre culinare pe rețelele de socializare, etichetându-ne cu #gymbeamcom.