Puteți mânca aceeași mâncare în fiecare zi?

V-ați întrebat vreodată dacă puteți mânca aceeași mâncare în fiecare zi? Alte semne de întrebare apar la această întrebare, dar probabil cele mai importante sunt dacă organismul obține suficienți nutrienți și dacă poate rezista așa. 

         

În primul rând, vrem să vă asigurăm că, dacă vă place pieptul de pui, atunci nu trebuie să vă faceți griji deloc. Alternarea alimentelor poate să nu fie chiar așa de importantă precum credeți. Dimpotrivă. Alternarea a numai câtorva mese pe parcursul unei săptămâni are și beneficiile sale. Desigur, asta în cazul în care alimentația este variată. Cum este atunci?

          

Există două grupuri de oameni, aceia care nu pot consuma aceleași alimente în mod repetat și cei care ”mor încet și tăcut” la fiecare gură de mâncare care nu este conform planului lor alimentar. Adevărul este că majoritatea oamenilor preferă să consume numai acele feluri de mâncare pe care le consumă de obicei. De aceea, ei vor consuma mai degrabă aceleași proteine, carbohidrați și grăsimi decât să încerce o alimentație variată. 

              

Minimizați numărul deciziilor

             

Putem într-adevăr să mâncăm aceeași mâncare în fiecare zi?

”Răspunsul poate fi suprinzător, dar da. Eu deobicei mănânc aproximativ 75-95% aceleași mâncăruri în fiecare zi. Regularitatea în obiceiurile alimentare poate fi sănătoasă. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că este destul de greu să cumpărăm, stocăm și să preparăm zilnic un alt fel de mâncare.spune Brian St. Pierre, R.D. antrenor de fitness și alimentație sănătoasă. ”Are multe beneficii și avantaje, dacă vă decideți să vă pregătiți mâncarea sănătoasă și preferată pe care o puteți lua oriunde cu voi, și așa să vă construiți un obicei sănătos.”

         

Un alt avantaj este faptul că minimalizați numărul deciziilor legate de felurile de mâncare pe care trebuie să le pregătiți într-o zi. Conform studiilor, oamenii de succes mănâncă același lucru la micul dejun pentru a economisi timp și pentru a nu trebui să decidă asupra a ce trebuie să pregătească.

                 

”Noi, oamenii, avem tendința de a gândi prea mult despre valoarea nutritivă a alimentelor. Lucrez cu mulți clienți și am constatat că, dacă își pot automatiza unele decizii și pot să își creeze o rutină, mult mai ușor își construiesc obiceiuri sănătoase și mult mai ușor iau decizii cu privire la o dietă mai sănătoasă.” spune St. Pierre.

               

Cu toate acestea, există și dezavantaje

După cum susține el, pentru anumiți oameni, este probabil ca aceleași feluri de mâncare servite în fiecare zi să provoace probleme cu digestia, balonarea sau durerile de cap. ”Dar aste valabil doar pentru o mică parte a populației.”, spune St. Pierre.

             

Cheia pentru a evita deficiențele nutriționale nu este rotirea constantă a meselor, a cărnii, a orezului și a legumelor, sau băuturilor proteice de trei ori pe zi, atenționează St. Pierre. “Dar dacă arăți bine, te simți bine și totul funcționează așa cum trebuie, nu văd de ce nu ai putea să mănânci din nou sandvișul preferat cu carne de curcan.”

         Puteți mânca aceeași mâncare? Valori nutriționale

               

În cazul în care doriți să minimalizați numărul de decizii cu privire la felurile de mâncare și să vă păstrați cât mai mult timp posibil o rutină alimentară fără schimbări, Pierre vă oferă sfaturi despre cum puteți face acest lucru: 

            

1. Introduceți în alimentația voastră un mic dejun și o masă de prânz ”to-go” 

„De regulă, recomand clienților să alterneze 2-3 rețete la micul dejun, la prânz sau atunci când își pregătesc gustări. După aceea își pot varia și alterna cina, deoarece oamenii au tendința de a găti mai divers la orele de seară.“

               Puteți mânca aceeași mâncare?

             

2. Variați garniturile și gustările

Dacă mâncați ouă la micul dejun, trebuie doar să schimbați legumele pe care le adăugați la omletă. De exemplu, într-o zi folosiți ciuperci și ardei, a doua zi roșii și spanac și așa mai departe. În ceea ce privește valorile nutriționale, chiar și lucrurile mici pot face mari diferențe.

        

De asemenea, schimbați fructele sau nucile pe care le mâncați la gustare. Alternați unturile de arahide cu cele migdale sau de caju. Nu greșiți dacă veți mânca un măr în fiecare zi. “De exemplu, eu mănânc un măr Gala mereu la prânz, face parte din dieta mea”, spune St. Pierre.

              

3. Fiți creativi cu condimentele

Dacă pregătiți carne în fiecare zi la prânz, vă puteți păstra obiceiul. Consumați fără nici o problemă piept de pui sau curcan, dar nu intrați în stereotip. Puteți scăpa de monotonie prin schimbarea surselor sănătoase de grăsimi, a uleiului de măsline și a sosului pesto. Lăsați fantezia să lucreze și încercați ceva nou în folosirea condimentelor, carnea poate gusta cu totul altfel.

         

Cărui grup de persoane aparțineți? Vă place diversitatea sau mai degrabă aveți propriile obiceiuri? Scrieți-ne părerile voastre în secțiunea de comentarii. Dacă v-a plăcut articolul, atunci vă rugăm să îl distribuiți.