Autentificare
Brandon Curry- Milionár, odporca rutiny a Mr. Olympia 2019

Brandon Curry: Milionar, Mr. Olympia în 2019 și omul care a inventat termenul de antrenament ”freestyle”

Brandon Curry este o altă figură proeminentă în lumea culturismului. Antrenamentele sale sunt un exemplu perfect de anti-rutină, deoarece îi place să-și schimbe planurile de antrenament și să se antreneze mai mult în modul freestyle. Dovada faptului că acest stil funcționează perfect sunt, de exemplu, titlurile câștigate în cadrul Arnold Classic sau Mr. Olympia. Lui Brandon îi place să îi motiveze și pe alții pe Instagram, unde este urmărit de peste un milion de fani. Cum arată viața lui?

Când a împlinit șase ani și-a dorit să primească gantere

Culturistul profesionist Brandon Curry s-a născut la 19 octombrie 1982 în Nashville, Tennessee. A fost atras de gantere încă de la vârsta de șase ani. Atunci i-a cerut lui Hulk Hogan gantere de ziua sa. În afară de acest luptător de talie mondială, micuțul Brandon îi admira și pe eroii de acțiune din G.I. Joe și personajele jucate de Sylvester Stallone – Rambo și Rocky Balboa.

Brandon Curry ar fi putut deveni cu ușurință gimnast. În copilărie, părinții l-au înscris la cursuri de gimnastică. Cu toate acestea, el însuși nu a manifestat prea mult interes pentru acest sport și a preferat să practice un sport mai plin de acțiune. În liceu chiar a practicat câteva activități sportive, în special wrestling, fotbal și atletism – alergare, sărituri și aruncări lungi.

De la fotbal la culturism și la primul succes

În timpul liceului, Brandon a practicat mai multe activități sportive. Când a mers la facultate, s-a rezumat doar la fotbal. Cu timpul, însă, și-a dat seama că nu îl împlinea foarte mult și s-a axat doar pe culturim. Primul succes al lui Curry a venit în 2003. Atunci a câștigat Supernatural Bodybuilding Competition.

Trei ani mai târziu, a câștigat locul al doilea la Campionatele Naționale de Juniori NPC. La momentul respectiv cântărea 86 de kilograme și avea 170 cm înălțime, ceea ce l-a plasat în categoria de greutate ușoară. Nu a petrecut prea mult timp în această categorie, deoarece anul următor a câștigat încă 12 kg de masă musculară și astfel s-a catapultat în categoria de greutate mare.

S-ar putea să vă intereseze aceste produse:

Câștigător la Arnold Classic și Mr. Olympia

Anul 2017 a fost pentru Curry anul în care a început să-și folosească potențialul la maximum. Acest lucru s-a reflectat în competițiile Arnold Classic și Ferrigno Classic, unde l-a învins pe Cedric McMillan. Ulterior s-a alăturat Kuwaiti Oxygen Gym. Lui Brandon nu întotdeauna i-a fost ușor să se antreneze, deoarece a trebuit să-și părăsească soția și copiii timp de câteva luni. Deși le ducea foarte mult dorul, nu a renunțat și a muncit din greu pentru a-și atinge visele.

Brandon Curry și Arnold Schwarzenegger
source: https://cdn.shopify.com

Pentru prima dată în viață, nu s-a putut concentra decât pe antrenamente, dietă și odihnă. Și ce i-a adus asta? În 2018, a devenit o senzație uriașă la Olympia Weekend, unde a ocupat locul 5. Iar un an mai târziu a ajuns la ceea ce majoritatea colegilor săi doar visau. A câștigat primul loc la Arnold Classic în Ohio și și-a confirmat spiritul dominant într-una dintre cele mai prestigioase competiții de culturism. Da, Brandon Curry a devenit Mr. Olympia 2019.

Milionar și iubitor al antrenamentului de tip freestyle

Pentru triumful din cadrul competiției Mr. Olympia, Curry a primit suma de 400.000 $. Cu toate acestea, valoare totală estimată pe care o deține este de 5 milioane de dolari. Este căsătorit cu iubita sa de multă vreme, iar împreună cu aceasta fostul culturist Brandy Leaver are o fiică și 3 fii. Brandon nu este un fan al unei rutine plictisitoare de antrenament.

Brandon Curry - câștigător al Arnold Classic și Mr. Olympia
https://www.muscleandfitness.com

Iubește modul freestyle și îi place ca din când în când să își schimbe rutina. Preferatele sale sunt îndreptări, bench press și genuflexiuni. Se antrenează de 4-5 ori pe săptămână, dar înweekend își ia mereu pauză și se dedică doar familiei. Brandon umănâncă de obicei 7-8 mese pe zi, în special terci de ovăz, ouă, legume, carne, fructe, orez, nuci și cartofi dulci.

Ce v-a fascinat cel mai mult la viața lui Brandon Curry și progresul său? Dacă v-a plăcut articolul, vă rugăm să dați un share și prietenilor.

Surse:

[1] 5 Things to know about BRANDON CURRY – https://www.thebarbell.com/5-things-to-know-about-brandon-curry/

[2] Brandon Curry – https://www.greatestphysiques.com/male-physiques/brandon-curry/

[3] BRANDON CURRY: “MORE WORK” TO BE DONE TO WIN BACK O TITLE – https://www.muscleandfitness.com/athletes-celebrities/interviews/brandon-curry-more-work-to-be-done-to-win-back-o-title/