Autentificare
Floyd Mayweather: Fenomén, ktorý s bilanciou 50:0 v profi boxe nikdy nezažil trpkú chuť prehry

Floyd Mayweather: Un fenomen cu un scor de 50:0 în boxul profesionist, care nu a pierdut niciodată nici măcar o singură luptă

Floyd Joy Mayweather Jr. s-a născut pe 24 februarie 1977. Provine din Michigan și este fiul unui luptător și nepotul a doi boxeri profesioniști. Și așa s-a îndrăgostit și el de acest sport și se poate mândri cu o carieră care nu a fost marcată de niciun eșec. Are un scor incredibil de 50:0. Este cunoscut și pentru stilul său de viață spectaculos pe care îl afișează pe Instagram, unde este urmărit de aproape 30 de milioane de fani. Viața lui Floyd Mayweather este plină de lux, haine scumpe, mașini sport și avioane private. Însă nu a fost întotdeauna așa, drumul său spre celebritate a pornit practic de la 0. Dar care a fost viața sa înainte de a avea succes?

Copilărie marcată de droguri: recuperat prin box

Floyd Mayweather nu a avut o copilărie ideală. Mama sa era dependentă de droguri și a știut din copilărie ce înseamnă sărăcia. Nici măcar tatăl lui nu a fost un părinte exemplar, a făcut pușcărie pentru trafic de droguri. Prin urmare, tânărul Floyd și-a petrecut majoritatea copilăriei cu bunica.

Floyd Mayweather și tatăl său
source: https://www.ringtv.com/

Nu a reușit să termine liceul, dar și-a îndreptat toată atenția către sport. Și-a cumpărat primele mănuși de box la vârsta de șapte ani. Și așa boxul a devenit evadarea lui, locul unde se detașa de toate problemele din copilărie.

Un campion cu un chip frumos

Floyd Mayweather a cunoscut primul său mare succes în box la vârsta de 16 ani. Pe atunci, a câștigat Campionatul Național de Mănuși de Aur. Este printre puținii boxeri care se poate mândri cu un chip intact, pentru care a fost poreclit Pretty Boy. Majoritatea colegilor săi aveau nasul rupt, dinți lipsă, sau alte urme de la lovituri.

Floyd Mayweather: Un fenomen cu un scor de 50:0 în boxul profesionist, care nu a pierdut niciodată nici măcar o singură luptă.
source: https://www.promiflash.de

Însă chipul lui Floyd a servit drept dovadă că nu pierdea și chiar se putea apăra împotriva loviturilor. În tinerețe, a avut onoarea să participe la Olimpiadă. Cu toate acestea, dorința de a câștiga aurul s-a oprit atunci când a pierdut în semifinale. Însă și-a încheiat cariera de amator cu un scor uimitor. Unele surse spun că a fost vorba de un scor de 84:6, altele 84: 8 sau 84:9. Indiferent care dintre aceste date sunt adevărate, e vorba de rezultate cu adevărat uluitoare.

Un profesionist invincibil

După ce s-a alăturat profesioniștilo, Floyd Mayweather a devenit faimos și a fost intitulat boxerul care nu pierde. Și-a început cariera alături de unchiul său Roger, care i-a fost antrenor.

A câștigat primul titlu la categoria grea în 1998. Fapt ce a declanșat o avalanșă de victorii. Floyd Mayweather a eliminat 24 de adversari în meciurile mondiale. În plus, a câștigat mai multe premii Best Fighter ESPY.

S-ar putea să vă intereseze aceste produse:

Lupta cu Manny Pacquiao a bătut recordurile de audiență

Printre cei mai mari rivali din cariera lui Floyd s-a numărat și boxerul filipinez Manny Pacquiao. Este cunoscut ca fiind primul campion din istoria boxului care a reușit să câștige de 8 ori titlul la categoria grea. Mayweather vs. Pacquiao a fost un eveniment uriaș care a avut loc pe 2 mai 2015 în Las Vegas. A fost cel mai vizionat format PPV (pay per view) din istorie, achiziționat și urmărit de peste 4,6 milioane de abonați.

Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao
source: https://www.nytimes.com

Boxerii s-au lovit reciproc de aproape 900 de ori, iar meciul a avut 12 runde intense. După cum știți, Floyd a a fost cel care a câștigat. Suma de bani pe care a primit-o în cont după această luptă nu a fost niciodată confirmată oficial. Cu toate acestea, s-a estimat că ar fi fost vorba de incredibila sumă de 180 de milioane de dolari. În ciuda așteptărilor mari, legendarul meci a fost criticat pentru că ar fi avut o performanță sportivă mai slabă. Manny Pacquiao a recunoscut ulterior că era accidentat la umăr.

L-a învins pe Conor McGregor, chiar dacă se retrăsese

Nici măcar ani mai târziu nu a avut loc un meci de revanșă cu Manny Pacquiao, la momentul scrierii. A fost speculat cu mai multe ocazii, dar chiar Mayweather însuși ar fi spus că nu se va mai confrunta niciodată cu legendarul filipinez. Plus că, între timp, își încheiase cariera profesională.

Floyd Mayweather - Milioane de dolari și lux dus la extreme
source: https://www.thesun.co.uk

S-a întors în ring după ce s-a retras din lumea sportului pentru a lupta cu legenda MMA, Conor McGregor. Din nou, a fost un meci foarte mediatizat, care a ajuns în runda a 10-a. Luptătorul irlandez a pierdut în cele din urmă cu o lovitură dură din partea campionului la box și meciul s-a încheiat cu un KO tehnic. Conor McGregor a devenit în cele din urmă cea de-a 50-a pradă a boxerului de neoprit Floyd Maywather (50:0).

Milioane de dolari și lux

Cariera în box i-a adus celui denumit Pretty Boy milioane de dolari, un stil de viață excentric și mult lux . Se știe faptul că își răsfăța copiii cu cadouri scumpe și că și-a transformat proprietatea într-o colecție de ceasuri cu diamant și bijuterii.

Se știe că anual cheltuie mii de dolari pe lenjeria intimă, pe care o folosește o singură dată, după care o aruncă. Îi place să își afișeze stilul de viață ostentativ și pe Instagram. Cu toate astea, conform spuselor unor rude, face acte de caritate pe ascuns.

Printre alte activități, s-a oferit spre exemplu, să achite costurile de înmormântare pentru afro-americanul George Floyd, care a murit în urma unei intervenții necorespunzătoare a poliției. A revenit din nou în ring în 2021, când a jucat un meci amical cu youtuber-ul Logan Paul.

Dacă vreți să aflați mai multe despre viața lui Floyd Mayweather și implicit despre el, nu trebuie să ratați videoclipul nostru, care va fi în curând disponibil. Pe lângă diverse detalii, veți vede și cum obișnuia legendarul boxer să se pregătească pentru meciuri și ce nu trebuie să îi lipsească din meniu.

Nu uitați să ne lăsați în comentarii ce părere aveți despre Floyd Mayweather.

Surse:

[1] Floyd Mayweather – https://www.biography.com/athlete/floyd-mayweather

[2] Floyd Mayweather, Jr. – https://totallyhistory.com/floyd-mayweather-jr/

[3] FLOYD MAYWEATHER - I'M THE BEST EVER – https://lifebeyondsportmedia.com/floyd-mayweather

[4] Floyd Mayweather Biography, Facts, Childhood, Career, Life – https://sportytell.com/biography/floyd-mayweather-biography-facts-childhood-career-life/