Autentificare
Anthony Joshua- disciplinovaný boxer, ktorý dokázal poraziť Vladimira Klička

Anthony Joshua: un boxer disciplinat care a reușit să-l învingă pe Vladimir Klitschko

Englezul Anthony Joshua este unul dintre marile nume din lumea boxului. Acesta s-a născut la data de 15 octombrie 1989 și a petrecut o parte din copilărie în Nigeria, de unde provine mama sa. Ulterior, a fost elev al unui internat din Africa de Vest, unde părinții l-au trimis pentru a evita contactul cu alcoolul, drogurile sau infracțiunile. Potrivit sportivului, în această perioadă a învățat ce înseamnă disciplina.

Un sportiv și jucător de fotbal talentat

Pe când Anthony avea 12 ani, părinții lui au divorțat iar el s-a întors în Marea Britanie. În copilărie, avea un talent sportiv excepțional. În timp ce era încă elev, acesta a cochetat puțin cu fotbalul, unde se descurca destul de bine. În același timp, s-a dedicat atletismului, unde a obținut un succes și mai mare. El a confirmat acest lucru și în 2012, când, în calitate de boxer de renume mondial, l-a învins pe alergătorul profesionist Mohammed Farah, alergând 100 de metri în 11,53 secunde. Doar pentru a face o comparație, recordul de 100 de metri a fost deținut în acel an de către Usain Bolt, care și-a terminat cursa în 9,63 secunde la Jocurile Olimpice de la Londra.

S-ar putea să vă intereseze aceste produse:

Nu a început să boxeze pentru bani, ci pentru a câștiga medalii

Pasiunea pentru box a tânărului Anthony l-a dus pe acesta la un club de amatori din Barnet. Cu toate acestea, nu s-a supus pe deplin farmecului acestui sport până la vârsta de 18 ani. Primele succese le-a obținut abia doi ani mai târziu, când a câștigat Cupa Haringey Boxing, iar apoi un an mai târziu. În 2010, Anthony a câștigat 18 meciuri și a câștigat Campionatul Senior ABA la categoria greutăți de peste 91 kg.

În acea perioadă, i s-a oferit posibilitatea de a deveni boxer profesionist. Oferta a fost însoțită de suma de 50 de mii de lire sterline. În mod surprinzător, Joshua a refuzat această oportunitate și, în schimb, a optat pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Londra. El susține că nu a început să boxeze pentru bani, ci să câștige medalii.

Anthony Joshua și medalia de aur
sursa: https://www.thescottishsun.co.uk

Câștigarea olimpiadelor și înfrângerea fenomenală a lui Vladimir Klitschko

Anthony a reușit în cele din urmă să-și îndeplinească visul de a câștiga medalii. În 2012, a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Londra. Succesul său a fost unul impresionant, pentru că atunci era încă un tânăr boxer cu mai puțin de 5 ani de experiență. Și-a încheiat cariera de amator cu un palmares de 40 de victorii și 3 pierderi.

După ce a intrat în categoria profesioniștilor, Anthony a câștigat mai multe titluri internaționale. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa este lupta cu Vladimir Klitschko pentru titlul de campion al Asociației Mondiale de Box. În acel moment, Klitschko însuși se număra printre cei mai experimentați boxeri și a pierdut doar de patru ori în toată cariera lui. Lupta lui Joshua vs. Klitschko a fost urmărită de 90.000 de spectatori, a durat 11 runde, după care boxerul ucrainean a cedat în cele din urmă.

Înfrângerea fenomenală a lui Anthony Joshua împotriva lui Vladimir Klitschko
source: https://www.newsclickng.com

În timpul carierei sale, Anthony Joshua a câștigat 23 de meciuri și a pierdut o singură dată în 2019, în mod surprinzător, într-o luptă cu Andy Ruiz. Acesta a pierdut cu un KO tehnic în runda a șaptea, care a șocat multe personalități din lumea boxului. La prima vedere, americanul supraponderal arăta ciudat, însă l-a surprins pe Joshua cu viteza și loviturile dure.

Anthony Joshua vs. Andy Ruiz
sursa: https://www.dazn.com

Anthony Joshua a fost clar favoritul meciului, lucru care s-a reflectat și în lumea pariurilor, deoarece casele de pariuri au cotat șansele ca Andy Ruiz să câștige la 10/1. Joshua nu a încercat să-și ascundă dezamăgirea după meci, și-a cerut scuze fanilor și și-a dorit răzbunare. Atunci când s-a ivit în cele din urmă ocazia, Anthony Joshua s-a clasat din nou în top după un meci extrem de urmărit, în care și-a recăpătat toate centurile. Acesta a dat mai mulți pumni decât Ruiz și astfel a câștigat.

Deținătorul Ordinului Imperiului Britanic, dar și un erou cu probleme

În 2013, Joshua a primit Ordinul Imperiului Britanic de la Regina Angliei pentru contribuțiile sale aduse în box. În timpul carierei sale, sportivul s-a antrenat din greu și a avut mare grijă de alimentația sa. În timpul antrenamentelor, acesta se concentrează în principal pe partea superioară a corpului și pe mușchii sciatici și a fost mereu de părere că alimentația și odihna reprezintă cheia succesului. Doarme 10 ore pe zi, bea 5 litri de apă și mânancă două mic dejunuri și cine. În ciuda tuturor succeselor, cariera sa a fost însoțită și de o latură întunecată.

Dacă doriți să aflați mai multe despre viața lui Anthony Joshua, care nu a fost plină doar de succese, ci și de lucruri negative, nu uitați să urmăriți videoclipul nostru. De asemenea, veți descoperi câteva informații și despre antrenamentul și alimentația sa.

Voi ce părere aveți despre acest campion? Este preferatul vostru în lumea boxului sau preferați pe altcineva? Dacă v-a plăcut articolul, vă rugăm să dați un share. Ne-ar ajuta foarte mult.

Surse:

[1] Anthony Joshua – https://boxrec.com/en/proboxer/659461

[2] Anthony Joshua Biography Facts, Childhood, Net Worth, Life – https://sportytell.com/biography/anthony-joshua-biography-facts-childhood-personal-life/

[3] Tim Keown - A year after Anthony Joshua upset, what happened to Andy Ruiz Jr.? – https://www.espn.com/boxing/story/_/id/29255121/a-year-anthony-joshua-upset-happened-andy-ruiz-jr

[4] Anthony Joshua: his incredible story so far – https://www.stubhub.co.uk/magazine/anthony-joshua-life-story

[5] Jack Porter - Born In Watford, Made In Nigeria: Anthony Joshua's Incredible Journey To The Top – https://www.thesportsman.com/articles/born-in-watford-made-in-nigeria-anthony-joshua-s-incredible-journey-to-the-top

[6] Tim Rickson - Things you didn’t know about Anthony Joshua – https://britishboxingnews.co.uk/blogs/things-you-didn-t-know-about-anthony-joshua

[7] Danny Collins - Anthony Joshua destroys Mo Farah over 100m in incredible footage – https://www.thesun.co.uk/archives/boxing/277001/anthony-joshua-destroys-mo-farah-over-100m-in-incredible-footage