Minerale

Minerale este o categorie care include minerale necesare pentru buna funcționare a proceselor importante din organism. Deficiența lor poate avea un efect negativ asupra sănătății mintale și fizice. Acestea susțin funcțiile cognitive, sistemul nervos, imunitatea, sistemul musculo-scheletic și metabolismul energetic. Nivelurile scăzute se pot manifesta sub formă de oboseală, dar și într-o calitate slabă a unghiilor, părului și a pielii. Pentru ca totul din organism să funcționeze așa cum trebuie, este necesar să suplimentați acești micronutrienți printr-o dietă echilibrată sau suplimente nutritive.

Dacă doriți să aflați mai multe despre minerale, consultați articolul nostru Ghid complet al mineralelor: funcții, aport zilnic recomandat, deficit

Mineralele din organism sunt împărțite în substanțe macrominerale și microminerale.

 • Substanțele macrominerale sunt specifice prin aceea că aportul lor zilnic trebuie să fie mai mare de 100 mg.
 • Aportul de microminerale ar trebui să fie în intervalul 0-100 mg.

 

Macrominerale

 • Calciul – cele mai bogate surse de calciu includ produsele lactate, conservele de pește, nucile, semințele și unele legume cu frunze. Se găsește și în proteinele din zer sau suplimentele concentrate. Calciul este esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase, contracția musculară și coagularea corectă a sângelui. În plus, participă la formarea dinților și a oaselor. Acesta este motivul pentru care este popular în rândul persoanelor care încearcă să prevină dezvoltarea osteoporozei (subțierea oaselor). În plus, afectează pozitiv și buna funcționare a enzimelor digestive, coagularea sângelui, mușchii și, de asemenea, contribuie la metabolismul adecvat, important pentru producerea de energie. Doza zilnică recomandată este de 800 mg.
 • Fosforul – ca și calciul, are efectul de menținere a sănătății dinților, oaselor și a unui metabolism adecvat, important pentru producerea de energie. În plus, ajută și la buna funcționare a membranelor celulare. Alimentele bogate în fosfor includ pui, curcan și porc, fructe de mare, lapte și nuci, cereale și unele semințe. Doza zilnică recomandată este de 700 mg.
 • Magneziul – unul dintre cele mai importante minerale. Este implicat în peste 300 de reacții biochimice din organism care nu ar putea avea loc fără el. Cele mai bogate surse ale sale includ cereale integrale, leguminoase, nuci și unturi din nuci, semințe, legume cu frunze și cacao. Aportul său este important mai ales pentru sportivii activi care suferă de crampe musculare frecvente. Magneziul are un efect benefic asupra bunei funcții a mușchilor și a sistemului nervos. La fel ca și calciul, este important pentru transmiterea impulsurilor nervoase și contracția musculară. Cu toate acestea, contribuie și la reducerea oboselii și epuizării, echilibrul electrolitic, funcția psihologică adecvată și sinteza normală a proteinelor. În plus, se știe că ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor. Doza zilnică recomandată este de 375 mg.
 • Sodiul – se găsește în aproape fiecare gospodărie. De exemplu, sarea clasică de masă este una dintre sursele sale concentrate. Aportul optim de sodiu este important, de exemplu, pentru sportivi, deoarece susține hidratarea organismului, ceea ce poate ajuta astfel la creșterea performanței sportive. Împreună cu potasiul, reglează echilibrul hidric al organismului. Pe măsură ce nivelul său scade, pot apărea crampe în timpul activității sportive. Acesta este și motivul pentru care sportivii de anduranță mai ales suplimentează aportul de sodiu în timpul exercițiilor fizice. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerați cu aportul său. Cantitățile excesive în organism pot duce la hipertensiune arterială și alte probleme de sănătate. Doza zilnică recomandată este de 2 g.
 • Potasiul – pe lângă suplimentele concentrate, potasiul îl putem obține și din alimente, de exemplu din fructe (banane, portocale, caise), spanac, broccoli, lapte, leguminoase sau cartofi. Împreună cu sodiul, este unul dintre mineralele care susțin hidratarea organismului, ceea ce poate ajuta în cele din urmă performanța. Mai mult, ajută la menținerea tensiunii arteriale normale, la funcționarea corespunzătoare a mușchilor și, de asemenea, la buna funcționare a sistemului nervos. Doza zilnică recomandată este de 2 g.
 • Clorul – un mineral a cărui sursă este clorura de sodiu, adică sarea de masă. Clorura se caracterizează prin capacitatea de a contribui la o digestie adecvată prin producerea acidului clorhidric în stomac. Aportul optim de clor poate fi crucial pentru persoanele care au probleme digestive. Doza zilnică recomandată este de 800 mg.
 • Sulful – ajunge cel mai adesea în organism printr-o dietă bogată în proteine. Sursele sale includ carne de pasăre, fructe de mare, leguminoase, migdale, nuci de Brazilia, ouă și produse lactate. Sulful face parte din două AMK esențiale - cisteina și metionina. Se găsește în aproape toate celulele corpului și în cantități mai mari îl găsim, de exemplu, în piele, unghii sau păr. Este implicat în multe procese din organism și de aceea este foarte important aportul lui optim. Nu există un aport zilnic recomandat pentru sulf.

 

Microminerale

 • Fierul susține funcția cognitivă, producția adecvată de globule roșii, transferul de oxigen și funcția imunitară optimă. De asemenea, ajută la reducerea oboselii, epuizării și joacă un rol în procesul de diviziune celulară. Fierul se găsește în principal în carne, pește sau legume cu frunze. Doza zilnică recomandată este de 14 mg.
 • Zincul ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, la menținerea sănătății pielii, unghiilor și a părului, precum și la nivelul normal de testosteron din sânge și, de asemenea, contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar. În plus, susține fertilitatea și funcțiile de reproducere. Sursele de zinc includ, de exemplu, carnea, leguminoasele și produsele din cereale integrale. Doza zilnică recomandată este de 10 mg.
 • Cuprul este important pentru menținerea sănătoasă a țesuturilor conjunctive, a părului, a pigmentării pielii și a funcționării sistemului imunitar. În plus, ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Cuprul este unul dintre mineralele care susțin funcționarea sistemului nervos. Îl găsim mai ales în pește, fructe de mare și nuci. Doza zilnică recomandată este de 1 mg.
 • Iodul este un mineral care afectează funcția cognitivă, funcționarea sistemului nervos și menținerea sănătății pielii. În plus, contribuie la producerea corectă a hormonilor tiroidieni și la funcționarea optimă a acestuia. Iodul se găsește, de exemplu, în fructele de mare și în sărurile îmbogățite cu iod. Doza zilnică recomandată este de 150 μg.
 • Fluorul se găsește mai ales în organism sub formă de fluorură. Mai exact, se găsește în oase și dinți. Este important pentru mineralizarea corectă a dinților. Fluorul se găsește în principal în pastele de dinți sau în apa de băut. Doza zilnică recomandată este de 3,5 mg.
 • Cromul susține metabolismul corect al macronutrienților din organism și, de asemenea, ajută la menținerea nivelului normal de glucoză din sânge. Din acest motiv, este deosebit de popular printre persoanele care încearcă să slăbească sau să scape de pofta de dulce. Pofta de dulce poate fi rezultatul unor niveluri instabile de glucoză și al fluctuațiilor frecvente ale acesteia. Cromul se găsește în principal în carne, brânză și nuci. Doza zilnică recomandată este de 40 μg.
 • Cobaltul susține buna funcționare a organismului și face parte din vitamina B12. Se găsește, de exemplu, în pește, nuci sau legume cu frunze verzi. Doza zilnică recomandată este de 4,2–8,6 μg.
 • Seleniul contribuie la spermatogeneza corespunzătoare, la menținerea sănătății părului, a unghiilor, la funcționarea optimă a sistemului imunitar, precum și a glandei tiroide și, de asemenea, ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Se găsește în principal în fructe de mare, ouă, lapte și nuci sau semințe. Doza zilnică recomandată este de 55 μg.
 • Manganul ajută la metabolismul optim, important pentru producerea de energie și menținerea sănătății oaselor. În plus, ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ și susține formarea normală a țesuturilor conjunctive. Manganul se găsește în principal în surse vegetale, cum ar fi nucile și leguminoasele. Doza zilnică recomandată este de 2 mg.
 • Molibdenul contribuie la metabolismul aminoacizilor care conțin sulf. Îl putem găsi, de exemplu, în leguminoase sau în produsele din cereale integrale. Doza zilnică recomandată este 50 μg.

 

După cum se poate observa din listă, fiecare mineral are un rol de neînlocuit în organism. Prin urmare, cu siguranță nu ar trebui să subestimăm aportul lor. Dacă nu puteți acoperi doza zilnică necesară printr-o dietă echilibrată, este indicat să includeți suplimentarea. Puteți alege între un supliment monocomponent sau complex care conține mai multe minerale sau chiar vitamine.

Afișați mai multe

Produse 31-60 din 87

Pagina
per pagină
Set Ascending Direction
Categorii
 • Multiminerale (27)
 • Magneziu (23)
 • Calciu (8)
 • Fier (6)
 • Zinc (9)
 • ZMA și ZMB (8)
 • Alte minerale (14)
Producător
 1. GymBeam (33)
 2. NOW Foods (18)
 3. OstroVit (11)
 4. Universal Nutrition (5)
 5. ActivLab (4)
 6. Nutrend (3)
 7. Bodylab24 (3)
 8. Reflex Nutrition (2)
 9. Purasana (2)
 10. Amix (1)
 11. Optimum Nutrition (1)
 12. VanaVita (1)
 13. BeastPink (1)
 14. PRO!BRANDS (1)
 15. Redcon1 (1)
Aromă
 1. fără aromă (18)
 2. portocală (3)
 3. mango-maracuja (2)
 4. cireșe & fructe de pădure (1)
 5. măr verde (1)
 6. lămâie (1)
 7. piersică (1)
 8. zmeură (1)
Gramaj (g)
 1. 250 g (2)
 2. 100 g (1)
 3. 300 g (1)
 4. 312 g (1)
 5. 342 g (1)
 6. 360 g (1)
Volum (ml)
 1. 20 x 60 ml (2)
 2. 237 ml (2)
 3. 60 ml (1)
 4. 10 x 25 ml (1)
Tablete
 1. 120 tab. (9)
 2. 100 tab. (8)
 3. 60 tab. (7)
 4. 90 tab. (7)
 5. 20 tab. (2)
 6. 30 pachete (2)
 7. 44 pachete (1)
 8. 150 tab. (1)
 9. 180 tab. (1)
 10. 200 tab. (1)
 11. 240 tab. (1)
 12. 12 x 20 tab (1)
Capsule
 1. 90 caps. (16)
 2. 120 caps. (15)
 3. 60 caps. (9)
 4. 100 caps. (3)
 5. 180 caps. (3)
 6. 250 caps. (1)
Formă
 1. Capsule (40)
 2. Tablete (33)
 3. Pudră (5)
 4. Lichidă (5)
 5. tabletă efervescentă (1)
 6. tabletă masticabilă (1)
Amestec
 1. Mix (52)
 2. Pur (33)
Etichetele produselor
 1. Vegan (55)
 2. New (3)
 3. Discount 50% (3)
 4. BIO (3)
 5. SK GREAT DEAL (1)
 6. CZ GREAT DEAL (1)
 7. HR GREAT DEAL (1)
 8. SI GREAT DEAL (1)
 9. PL GREAT DEAL (1)
 10. IT GREAT DEAL (1)
 11. Discount 39% (1)
 12. Discount 47% (1)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (66)
Vegan (55)
Fără gluten (83)
Fără lactoză (82)
BIO (3)
Fără OMG (68)
Fără îndulcitori artificiali (56)
Fără ambalaj din plastic (3)
Fără aspartam (87)
 1. Multiminerale Full Spectrum Mineral - NOW Foods
 2. Zma PRO - Universal Nutrition
  ZMA PRO - Universal Nutrition
  88%
  88 % (5)
  115,90Lei
 3. ZMA - ActivLab
  ZMA - ActivLab
  87%
  87 % (7)
  54,90Lei
 4. Liposomal Multivitamin - GymBeam
  Multivitamine Lipozomale - GymBeam
  100%
  100 % (3)
  98,90Lei
 5. Picolinat de zinc 150 tablete - OstroVit
  Picolinat de zinc 150 tablete - OstroVit
  100%
  100 % (6)
  21,90Lei
 6. Potasiu - OstroVit
  Potasiu - OstroVit
  67%
  67 % (3)
  22,90Lei
 7. Magnesium Bisglycinate - Bodylab24
  Magneziu Bisglicinat - Bodylab24
  100%
  100 % (2)
  73,90Lei
 8. Bor - GymBeam
  Bor - GymBeam
  100%
  100 % (1)
  19,90Lei
 9. ADAM™ Multivitamine pentru bărbați - NOW Foods
  ADAM™ Multivitamine pentru bărbați - NOW Foods
  100%
  100 % (2)
  78,90Lei
 10. Nutrend Magneslife - 10x25ml
  Magneslife 10 x 25 ml - Nutrend
  89%
  89 % (8)
  39,90Lei
 11. Magneslife Strong - Nutrend
  Magneslife Strong - Nutrend
  100%
  100 % (3)
  5,90Lei
 12. Seleniu 200 mcg - NOW Foods
  Seleniu 200 mcg - NOW Foods
  100%
  100 % (4)
  34,90Lei
 13. Micromineral Complex - GymBeam
 14. Tablete masticabile de Vitamina C + zinc + extract de ghimbir - GymBeam
  Tablete masticabile de Vitamina C + zinc + extract de ghimbir - GymBeam
  94%
  94 % (18)
  31,90Lei
 15. Fier chelat - GymBeam
  Fier chelat - GymBeam
  0%
  0% (0)
  29,90Lei
 16. Magnez MAX + Vitamin 60 tab - OstroVit
  Magnez MAX + Vitamin 60 tab - OstroVit
  100%
  100 % (3)
  19,90Lei
 17. BIO Multivitamin Vitality Support - VanaVita
  BIO Multivitamin Vitality Support - VanaVita
  100%
  100 % (3)
  78,90Lei
 18. Rehydrate 20 tabs - PRO!BRANDS
  Rehydrate 20 tabs - PRO!BRANDS
  100%
  100 % (4)
  14,90Lei
 19. Marine Mag+ Drink - GymBeam
  Marine Mag+ Drink - GymBeam
  91%
  91 % (11)
  58,90Lei
 20. Electroliți - OstroVit
  Electroliți - OstroVit
  0%
  0% (0)
  42,90Lei
 21. Triple Zinc - OstroVit
  Triple Zinc - OstroVit
  0%
  0% (0)
  24,90Lei
 22. Copper bisglycinate - GymBeam
 23. Triple Magnesium 100 g - OstroVit
  Triple Magnesium 100 g - OstroVit
  100%
  100 % (3)
  38,90Lei
 24. Extract de iod din alge kelp - GymBeam
  Extract de iod din alge kelp - GymBeam
  96%
  96 % (7)
  29,90Lei
 25. Tribuactiv B6 - ActivLab
  Tribuactiv B6 - ActivLab
  80%
  80 % (5)
  32,90Lei
 26. Vitality Complex - ActivLab
  Vitality Complex - ActivLab
  80%
  80 % (6)
  34,90Lei
 27. ZEN 120 caps - ActivLab
  ZEN 120 caps - ActivLab
  90%
  90 % (3)
  66,90Lei
 28. Calcium Magnesium Complex - Bodylab24
 29. Chromium - OstroVit
  Chromium - OstroVit
  0%
  0% (0)
  19,90Lei
 30. Zinc Matrix - Reflex Nutrition
  Zinc Matrix - Reflex Nutrition
  100%
  100 % (1)
  61,90Lei

Produse 31-60 din 87