OstroVit Băuturi izotonice

Băuturi izotonice de la producător OstroVit - este o categorie ce prezintă băuturi pentru sportivi. Acestea ajută la completarea aportului de carbohidrați, care sunt o sursă rapidă de energie, precum și a electroliților sub formă de minerale. Cel mai adesea, acestea vin sub formă de concentrate sau pulberi electrolitice. Pentru a pregăti o băutură sportivă, trebuie doar să le amestecați cu apă într-un raport pe care îl doriți. Astfel, puteți crea cu ușurință o băutură sportivă care să vă ajute să vă mențineți performanța în antrenamentele de rezistență. Produsele din această categorie sunt potrivite în special pentru atlelți, bicicliști, înotători și alți sportivi de rezistență.

 Afișați mai multe

Ce sunt băuturile izotonice?

Băuturile izotonice sunt concepute pentru sportivi, pentru a-i ajuta să-și suplimenteze în mod eficient aportul de lichide, minerale și de energie. Prin urmare, pot contribui la menținerea performanței și la întârzierea apariției senzației de oboseală, în special în timpul performanței sportive

Băuturile izotonice și profilul de ingrediente al acestora

 • Carbohidrați: Acestea includ cel mai adesea carbohidrați ușor digerabili sub formă de glucoză, fructoză izomaltuloză sau maltodextrină. Sunt o sursă rapidă de energie și ajută la prevenirea epuizării rezervei de carbohidrați numită glicogen, care este sursa primară de energie pentru orice activitate sportivă. 
 • Electroliți: Cel mai frecvent ingredient găsit în băuturile sportive este sodiul, care, împreună cu potasiu, ajută la gestionarea apei în organism. De asemenea, includ de obicei magneziu și calciu, care contribuie la funcționarea optimă a masei musculare. În plus, magneziul ajută și la reducerea senzației de oboseală și epuizare.
 • Alte substanțe: Unele băuturi izotonice conțin și vitamine. Cel mai adesea, aceasta este vitamina C, care contribuie la buna funcționare a imunității în timpul efortului fizic intens. Aceste băuturi conțin uneori și vitamina B1 și/sau B12, care susțin funcțiile mentale și nervoase corespunzătoare. Acestea fiind spuse, conțin uneori și cofeină stimulatoare, L-carnitină arzătoare de grăsimi sau BCAA, care pot ajuta la menținerea și regenerarea masei musculare.   

Ce tipuri de băuturi sportive există?

Băuturile sportive sunt împărțite în funcție de concentrația de substanțe dizolvate în hipotonice, izotonice sau hipertonice.  

 • Băuturi hipotonice: Au un conținut mai mic de carbohidrați (sub 6% volum) și de obicei și de ioni. Lichidele sunt absorbite cel mai repede dintr-o băutură ca aceasta, iar acest lucru le face potrivite pentru activități intensive care durează până la 60 de minute
 • Băuturi izotonice: Sunt soluția ideală pentru o completare eficientă a aportului de lichide, carbohidrați (6-8% volum) și ioni și sunt potrivite în special pentru activități care durează mai mult de 60 de minute.  
 • Băuturi hipertonice: Conțin cea mai mare cantitate de carbohidrați (mai mult de 8 % volum) și de obicei și de ioni. Lichidele sunt absorbite mai lent dintr-o băutură ca aceasta. Prin urmare, sunt ideale înainte sau după activitatea fizică.  

Cine poate consuma băuturi sportive?

Băuturile sportive sunt potrivite în special pentru sportivii de rezistență, fiind perfecte pentru alergători, bicicliști, alpiniști sau înotători. Cu toate acestea, sportivii ce practică sporturi de echipă, cum ar fi jucătorii de fotbal, hochei sau baschet, pot consuma, de asemenea, aceste băuturi deoarece îi ajută să-și umple în mod eficient aportul de lichide și de energie în timpul unei pauze. Nu în ultimul rând, sunt potrivite pentru sportivii de forță și CrossFitters, care se antrenează mai mult de o oră. 

Haideți să alegeți băutura sportivă care să vă ajute să vă atingeți obiectivele sportive.  

Dacă doriți să aflați mai multe despre băuturile sportive, citiți articolul nostru: Băuturile sportive: când să beți băuturi cu aport de ioni sau pur și simplu apă?

 Afișați mai puțin

1 Produs

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (4)
 2. Nutrend (4)
 3. ActivLab (2)
 4. Amix (1)
 5. OstroVit (1)
Aromă
 1. portocală (1)
 2. pere (1)
 3. lemon and mint (1)
Gramaj (g)
 1. 500 g (1)
Culoare
 1. violet (1)
Formă
 1. Pudră (1)
Amestec
 1. Mix (1)
Categoria legală a produsului
Etichetele produselor
 1. Vegan (1)
Filtrează după
Vegetarian (1)
Vegan (1)
Fără gluten (1)
Fără lactoză (1)
BIO (1)
Fără OMG (1)
Fără îndulcitori artificiali (1)
Fără ambalaj din plastic (1)
Fără aspartam (1)
 1. Isotonic - OstroVit
  Isotonic - OstroVit
  70%
  70 % (6)
  49,90Lei

1 Produs