OstroVit Magneziu

Magneziu de la producător OstroVit Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale deoarece permite funcționarea a peste 300 de enzime dependente, inclusiv a celor care produc energie sub formă de ATP. Acesta este apoi folosit de celule pentru a-și îndeplini funcțiile. Aportul suficient de magneziu este astfel esențial pentru menținerea sănătății optime, deoarece are o serie de funcții importante în organism.

 

 Afișați mai multe

Contribuie la reducerea oboselii și epuizării și favorizează, de asemenea, funcționarea corectă a mușchilor. Acest lucru se datorează faptului că joacă un rol important în contracția musculară. Deficiența de magneziu este adesea asociată cu spasme neplăcute care apar de obicei în timpul unei performanțe sportive solicitante. De asemenea, este important pentru sănătatea oaselor, deoarece joacă un rol cheie în formarea masei osoase. Mai mult, magneziul susține buna funcționare a sistemului nervos și sănătatea mintală, deoarece este crucial pentru transmiterea impulsurilor nervoase prin care celulele comunică între ele. De asemenea, ajută organismul să mențină echilibrul electrolitic și participă la procesul de diviziune celulară.

 

 

Deficitul de magneziu se poate manifesta prin oboseală crescută, crampe musculare, schimbări de dispoziție sau prin agravarea simptomelor SPM. Se clasează printre nutrienții esențiali, iar din acest motiv, este necesar să aveți un aport sănătos de magneziu în alimentația voastră, sau să îl completați cu suplimente nutritive. Doza zilnică recomandată este de 300 – 400 mg. Nevoia de aport de magneziu crește și mai mult în timpul sportului într-un mediu cald din cauza transpirației crescute.

 

Nucile caju, migdalele, arahidele, unturile de nuci, boabele de cacao, quinoa, fulgii de ovăz, bananele, cartofii, spanacul, avocado și leguminoasele se numără printre cele mai bogate surse alimentare de magneziu.

 

Dacă nu includeți aceste alimente în dieta voastră în mod regulat sau doriți să vă asigurați că aportul de magneziu este suficient de mare, puteți utiliza suplimente nutritive. Alegerea cea mai bună este magneziul chelat, care se mândrește cu o absorbabilitate excelentă. Magneziul lipozomal este, de asemenea, o alegere excelentă, care se remarcă prin biodisponibilitatea sa ridicată. Îl puteți încerca și sub formă practică de shoturi sau tablete efervescente care sunt îmbogățite cu vitamina B6 pe deasupra. În plus, suplimentele de magneziu sub formă de pulbere sunt cele mai bune pentru a vă îmbogăți băutura după antrenament.

 

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre magneziu, citiți articolul nostru Crampe, oboseală, iritabilitate sau probleme cu somnul. Ce altceva mai afectează lipsa magneziului?

 Afișați mai puțin

4 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (9)
 2. OstroVit (4)
 3. NOW Foods (4)
 4. Nutrend (2)
 5. Reflex Nutrition (1)
Gramaj (g)
 1. 100 g (1)
Tablete
 1. 90 tab. (2)
 2. 60 tab. (1)
Culoare
 1. violet (1)
Formă
 1. Tablete (3)
 2. Pudră (1)
Amestec
 1. Mix (3)
 2. Pur (1)
Categoria legală a produsului
Etichetele produselor
 1. BIRTHDAY10 (4)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (4)
Vegan (4)
Fără gluten (3)
Fără lactoză (3)
BIO (4)
Fără OMG (1)
Fără îndulcitori artificiali (3)
Fără ambalaj din plastic (4)
Fără aspartam (4)
 1. Mg+B6 - OstroVit
  Mg+B6 - OstroVit
  70%
  70 % (2)
  32,90Lei
 2. Triple Magnesium - OstroVit
  Triple Magnesium - OstroVit
  88%
  88 % (5)
  38,90Lei
 3. Magnez MAX + Vitamin - OstroVit
  Magnez MAX + Vitamin - OstroVit
  100%
  100 % (4)
  19,90Lei
 4. Anticramp max - OstroVit
  Anticramp max - OstroVit
  87%
  87 % (4)
  17,90Lei

4 Produse