Climaqx Chingi clasice și chingi cu cârlige

Chingi clasice și chingi cu cârlige de la producător Climaqx este o categorie care include o selecție largă de chingi și chingi cu cârlig, care sunt instrumente concepute pentru a vă îmbunătăți aderența atunci când ridicați greutăți mari la sală. Un capăt este înfășurat în jurul încheieturii mâinii, iar celălalt este atașat de bară. În timpul îndreptărilor și a altor exerciții de tracțiuni, ele ajută la reducerea tensiunii din antebrațe și degete. Ca rezultat, obțineți o prindere mai fermă, permițându-vă să vă țineți de greutăți mai mari sau să efectuați mai multe repetări. Sunt utilizate în mod obișnuit de powerlifteri, halterofili, crossfitteri, strongmen, culturiști, precum și de oameni obișnuiți care merg la sală pentru a-și îmbunătăți condiția fizică.

 Afișați mai multe

De ce să utilizați chingile?

Utilizarea chingilor în timpul antrenamentelor de forță poate oferi mai multe beneficii în ceea ce privește siguranța, confortul și performanța.

 • Reduc riscul de rănire: Tensiunea musculară mai mică scade probabilitatea de apariție a întinderilor sau a leziunilor de suprasolicitare din cauza greutăților mari.
 • Oferă o aderență mai puternică: Obțineți o prindere mai fermă și mai eficientă a barei sau ganterei.
 • Îmbunătățesc concentrarea asupra performanței: Nu va trebui să vă concentrați atât de mult pe a ține bara, ci doar pe performanță.
 • Ajută la o performanță mai bună: Chingile vă permit să ridicați greutăți mai mari sau să efectuați un număr mai mare de repetări, contribuind la un stimul mai mare de antrenament. Acest lucru poate duce la creșterea forței și a masei musculare.

Când să folosiți chingile?

Veți beneficia cel mai mult de avantajele chingilor atunci când le folosiți doar pentru exerciții și când necesitatea o cere.

 • Greutăți adecvate: sunt potrivite pentru exerciții cu greutăți libere, cum ar fi haltera, kettlebell sau gantera, sau în timpul exercițiilor la bara de tracțiuni.
 • Exerciții potrivite: sunt ideale pentru îndreptări, ramat cu haltera, genuflexiuni bulgărești, mersul fermierului, urcări pe bancă cu o ganteră sau exerciții de weightlifting (snatch, clean and jerk).
 • Situații: Antrenamentul cu greutăți mari sau când doriți să faceți față unui număr mai mare de repetări și puterea de prindere ar putea fi factorul limitativ.

Ce tipuri de curele există?

Curelele diferă în funcție de formă și metoda de utilizare.

 1. Chingi Lasso: Cunoscute și sub denumirea de chingi de înfășurare. Au un ochi la un capăt, creând o buclă în care introduceți mâna și înfășurați celălalt capăt în jurul halterei. Sunt utilizate cel mai frecvent în timpul antrenamentelor obișnuite la sală.
 2. Chingi olimpice: au un singur ochi închis, pe care îl treceți prin încheietura mâinii, apoi treceți celălalt capăt sub halteră și îl fixați cu palma. Sunt populare printre halterofili, deoarece odată cu eliberarea halterei, se eliberează și cureaua.
 3. Chingi Figure 8: Aceste chingi au 2 ochiuri. Treceți încheietura prin una, apoi o treceți sub halteră și prin celălalt ochi. Spre deosebire de cele două tipuri anterioare, acestea nu vor umple spațiul dintre palmă și halteră. Sunt preferate atât de strongmen, cât și de powerlifteri.
 4. Chingi cu cârlig: Acestea au un cârlig metalic la un capăt, pe care îl agățați de halteră și apoi vă puteți antrena. Avantajul este atașarea rapidă, dar este necesar ca cârligul să se potrivească bine pe halteră sau ganteră.

În această categorie, veți găsi și un alt tip de chingi, care au un alt scop decât chingile despre care s-a discutat mai sus. Sunt utile în special pentru exercițiile care implică un număr mare de repetări la bara pentru tracțiunibare paralele, sau inele de gimnastică. Acestea cresc puterea de prindere și rezistența în zona palmei. Acest lucru le-a crescut popularitatea în rândul crossfitterilor în timpul antrenamentelor, în special pentru tracțiuni și muscle-ups

Dacă doriți să aflați mai multe despre beneficiile și utilizarea corectă a curelelor și chingilor, citiți articolul: Curele de ridicare pentru a vă îmbunătăți aderența și forța. Cum să le folosiți și să le asigurați?

 Afișați mai puțin

2 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (9)
 2. CHIBA (2)
 3. Climaqx (2)
 4. RDX Sports (1)
 5. MADMAX (1)
 6. C.P. Sports (1)
Culoare
 1. negru (1)
 2. roșu (1)
Dimensiune
 1. S (2)
 2. L (2)
 3. M (1)
 4. XL (1)
Categoria legală a produsului
Filtrează după
 1. Chingi Ultra Grips Black - Climaqx
  Chingi Lifting Ultra Grips Black - Climaqx
  100%
  100 % (2)
  198,90Lei
 2. Chingi Lady Ultra Grips red - Climaqx
  Chingi Lifting Lady Ultra Grips red - Climaqx
  100%
  100 % (2)
  198,90Lei

2 Produse