Nutrend Aminoacizi

Aminoacizi de la producător Nutrend este o categorie de produse care conțin aminoacizi, care sunt elementul de bază al tuturor proteinelor și care, la rândul lor, fac parte din masa musculară și din alte țesuturi ale corpului. Aminoacizii prezintă o gamă întreagă de funcții esențiale în corpul uman, inclusiv producția de hormoni și enzime. Aceștia sunt extrem de importanți pentru dezvoltarea și regenerarea masei musculare, pentru digestie, absorbția nutrienților, dar și în multe alte procese importante.

 Afișați mai multe

Ce rol au aminoacizii?   

Fiecare aminoacid are rolul său specific în organism, din care derivă utilizarea lui ca supliment. Unele dintre acestea, cum ar fi BCAA, servesc în principal pentru regenerarea organismului și chiar ca sursă de energie în timpul exercițiilor fizice. Altele sunt ideale pentru dezvoltarea masei musculare. Aceasta include categoria EAA, printre care fac parte și BCAA și care sunt destinate în principal persoanelor care doresc să-și maximizeze dezvoltarea și protecția masei musculare. Alți aminoacizi, cum ar fi arginina sau citrulina, sunt asociați cu circulația sângelui în mușchi, ceea ce poate contribui la performanța sportivă generală.

Suplimentele nutritive bogate în aminoacizi sunt utile și în afara domeniului sportului și a exercițiilor fizice. Teanina, de exemplu, face sinergie cu cofeina, determinând-o să-și facă efectul într-un mod mai treptat. Carnozina, care apare în mod natural în masa musculară și în creier, este apreciată pentru proprietățile sale antioxidante. Tirozina contribuie la sinteza hormonilor din glanda tiroidă, precum și la sinteza adrenalinei sau dopaminei. Aminoacizii sunt astfel potriviți atât pentru sportivi, cât și pentru alte persoane care doresc să-și susțină anumite aspecte ale sănătății lor.        

În ce categorii se împart aminoacizii? 

Aminoacizii sunt cel mai adesea împărțiți în esențiali și neesențiali. 

 • Aminoacizii esențiali nu pot fi produși în mod natural de corpul uman, ceea ce înseamnă că aportul acestora trebuie să provină din alimente și suplimente nutritive. 
 • Aminoacizii neesențiali pot fi produși de obicei de un organism uman sănătos. Cu toate acestea, în anumite condiții, unii dintre aceștia ar putea deveni esențiali și trebuie furnizați din surse externe. Acest lucru se întâmplă mai ales în perioada de creștere, atunci când treceți printr-o perioadă de stres intens sau când vă încordați corpul cu activități sportive solicitante. 

Suplimentele complexe includ în mod normal aminoacizi din ambele categorii, astfel încât să producă cel mai larg spectru de efecte benefice posibil. Există în total 8 aminoacizi esențiali, adesea prescurtați ca „EAA”, iar produsele marcate astfel sunt concepute pentru a ajuta la menținerea unor niveluri suficiente ale acestor substanțe esențiale în corpul uman.

Subcategoria BCAA conține produse ce oferă aminoacizi cu lanțuri ramificate. Mai exact, această categorie include valinăleucină și izoleucină. Avantajul acestora este că, în general, au tendința de a se descompune mult mai repede la consum, ceea ce înseamnă că pot servi ca sursă de energie pentru masa musculară. Acest avantaj reprezintă o soluție pentru protecția masei musculare în timpul antrenamentului, iar organismul nu ajunge să-și distrugă țesutul muscular pentru aprovizionarea cu energie (proces catabolic). De fapt, acest lucru sporește și mai mult eficacitatea procesului de regenerare musculară (proces anabolic), atunci când este utilizat ca ingredient într-o băutură proteică de după antrenament.

De asemenea, arginina și glutamina sunt aminoacizi importanți nu numai pentru sportivi. Aceștia sunt adesea clasificați ca fiind esențiali în mod condiționat, deoarece activitatea fizică intensă poate face ca nivelul lor să scadă radical, ceea ce înseamnă că nivelul lor trebuie să fie restabilit. Arginina este o componentă cheie pentru producerea de oxid nitric (NO) în organism, care, la rândul său, este implicat direct în dilatarea vaselor și în circulația sanguină corespunzătoare, ceea ce se reflectă asupra aportului mai eficient de oxigen și alți nutrienți în masa musculară pe măsură ce aceasta este implicată în activitatea fizică. Glutamina este, la rândul său, o sursă de energie pentru celulele sistemului digestiv și imunitar.

Și alți aminoacizi vă pot ajuta să vă optimizați aportul de cisteinătirozină sau glicină. Persoanele active din punct de vedere fizic vor aprecia în special malatul de citrulină, care se restructurează în arginină odată intrată în interiorul organismului, contribuind la o circulație a sângelui mai eficientă, care la rândul său poate crește performanța sportivă. Toate acestea există sub formă de capsule, tablete sau o pulberi solubile, care sunt ideale ca shake înainte sau după antrenament.

Pentru a afla mai multe despre efectele aminoacizilor, citiți articolul nostru Aminoacizi: Clasificare, funcții în organism, efectul asupra performanței sportive și cele mai bune surse.

 Afișați mai puțin

4 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Categorii
 • Aminoacizi complecși (1)
 • BCAA (2)
 • EAA (1)
Producător
 1. GymBeam (39)
 2. NOW Foods (16)
 3. OstroVit (13)
 4. ActivLab (7)
 5. Applied Nutrition (6)
 6. Nutrend (4)
 7. Mammut Nutrition (3)
 8. Optimum Nutrition (3)
 9. Stacker2 (2)
 10. The Protein Works (2)
 11. NOCCO (2)
 12. PVL (2)
 13. Universal Nutrition (2)
 14. Megabol (2)
 15. BeastPink (1)
 16. Mars (1)
 17. BSN (1)
 18. ProSupps (1)
 19. MuscleTech (1)
 20. XTEND (1)
 21. PRO!BRANDS (1)
 22. Goldfield (1)
 23. Reflex Nutrition (1)
 24. Amix (1)
Aromă
 1. portocală (2)
 2. cireșe (1)
 3. grapefruit (1)
 4. ananas (1)
 5. fără aromă (1)
 6. ananas și pere (1)
 7. portocale și mere (1)
Gramaj (g)
 1. 300 g (2)
 2. 500 g (1)
Volum (ml)
 1. 1000 ml (2)
Culoare
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Formă
 1. Pudră (2)
 2. Lichidă (2)
Amestec
 1. Mix (4)
Categoria legală a produsului
Preț
Filtrează după
Vegetarian (3)
Vegan (4)
Fără gluten (4)
Fără lactoză (3)
BIO (4)
Fără OMG (4)
Fără îndulcitori artificiali (4)
Fără ambalaj din plastic (4)
Fără aspartam (4)
 1. Amino Power Liquid - Nutrend
  Amino Power Liquid - Nutrend
  100%
  100 % (3)
  99,90Lei
 2. EAA Mega Strong Powder - Nutrend
  EAA Mega Strong Powder - Nutrend
  100%
  100 % (2)
  106,90Lei
 3. BCAA Liquid - Nutrend
  BCAA Liquid - Nutrend
  100%
  100 % (7)
  75,90Lei
 4. BCAA 4:1:1 Powder - Nutrend
  BCAA 4:1:1 Powder - Nutrend
  75%
  75 % (12)
  De la 76,90Lei

4 Produse