OstroVit Vitamina D

Vitamina D de la producător OstroVit - este o categorie ce conține o serie de produse cu un conținut diferit de vitamina D (calciferol). Aceasta din urmă este cunoscută și ca vitamina soarelui. Acest lucru se datorează faptului că razele soarelui pot declanșa producerea acestei vitamine în corpul uman. Deficiența acestuia în organism este mai frecventă mai ales din toamnă până în primăvară, când oamenii poartă mai multe straturi de îmbrăcăminte și petrec mai mult timp în interior. Vitamina D are două forme principale, mai exact, este vorba despre vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol).

 Afișați mai multe

Ergocalciferolul este de origine vegetală și este mai puțin biodisponibil, iar vitamina D3 este în principal de origine animală. Singura excepție este colecarciferolul obținut din lichen, care este, prin urmare, cea mai absorbabilă vitamina D3 pe bază de plante. Această formă a vitaminei pare a fi mai valoroasă pentru corpul uman, deoarece poate crește mai eficient nivelul de vitamina D din sânge.

Principalele surse de vitamina D din alimentație sunt ciupercile, macroul, sardinele, tonul sau uleiurile de pește. Cu toate acestea, îl puteți lua sub formă de tablete, capsule, tablete efervescente, bomboane, picături, spray-uri sau uleiuri.

Care este funcția vitaminei D în organism?

Vitamina D este implicată în diviziunea celulară în organism. În plus, are un efect benefic și asupra bunei funcționări a imunității, a sănătății dinților, oaselor și masei musculare. Cu toate acestea, contribuie și la absorbția corectă a calciului și fosforului, care este legată și de buna funcționare a oaselor. Acest lucru este important în special pentru persoanele în vârstă care au un risc mai mare de a cădea și de a-și fractura oasele.

Care este aportul zilnic recomandat de vitamina D?

Doza zilnică de referință în conformitate cu metodologiile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (denumită în continuare EFSA) și cu valorile de referință ale Societății pentru Nutriție a țărilor de limbă germană (denumită în continuare DACH) pentru un adult obișnuit.

 • Doza zilnică de referință conform EFSA: 15 μg
 • Doza zilnică de referință conform DACH: 20 μg (în absenţa formării endogene din radiaţiile UV de la soare)

Mai multe informații despre vitamina D și despre importanța acesteia găsiți în articolul nostru intitulat Vitamina D și tot ce trebuie să știți despre aceasta

Ce forme de vitamina D există?

Dacă vreți să aflați mai multe lucruri interesante și despre alte vitamine, despre funcția lor, valori recomandate și semne de deficiență și exces, nu ratați articolul nostru intitulat Ghidul complet pentru vitamine: ce rol au, cum să depistați deficiența acestora și cât de mult să consumați?

 Afișați mai puțin

3 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (9)
 2. NOW Foods (5)
 3. OstroVit (3)
 4. VanaVita (1)
 5. BeastPink (1)
 6. The Protein Works (1)
 7. Reflex Nutrition (1)
 8. Ölmühle Solling (1)
Tablete
 1. 100 tab. (1)
 2. 200 tab. (1)
Culoare
 1. shadow (1)
Capsule
 1. 60 caps. (1)
Formă
 1. Tablete (2)
 2. Capsule (1)
Amestec
 1. Mix (2)
 2. Pur (1)
Categoria legală a produsului
Preț
Filtrează după
Vegetarian (3)
Vegan (3)
Fără gluten (2)
Fără lactoză (3)
BIO (3)
Fără OMG (1)
Fără îndulcitori artificiali (2)
Fără ambalaj din plastic (3)
Fără aspartam (3)
 1. Vitamina D3 4000 + K2 - OstroVit
  Vitamina D3 4000 + K2 - OstroVit
  100%
  100 % (3)
  39,90Lei
 2. Vitamina D3 2000 IU softgels - OstroVit
  Vitamina D3 2000 IU softgels - OstroVit
  100%
  100 % (9)
  26,90Lei
 3. Multivitamine ADEK - OstroVit
  ADEK - OstroVit
  71%
  71 % (7)
  33,90Lei

3 Produse