Applied Nutrition EAA

EAA de la producător Applied Nutrition Este o categorie de produse care conțin aminoacizi esențiali (EAA) necesari pentru o sănătate optimă. Există o cifră totală de 8, iar organismul nostru îi folosește pentru a crea proteine, o componentă esențială a țesutului muscular. Prin urmare, joacă un rol esențial în regenerarea și dezvoltarea masei musculare. În plus, sunt și baza pentru producția de hormoni, enzime și alți compuși esențiali pentru un metabolism sănătos, digestie și absorbția nutrienților. Problema este că organismul nu îi poate sintetiza și de aceea suntem dependenți complet de aportul lor din dietă și suplimente.  

Care este funcția aminoacizilor esențiali?

Aminoacizii esențiali includ valină, leucină, izoleucină, metionină, treonină, fenilalanină, triptofan și lizină. În unele cazuri, histidina, importantă în special în copilărie, se numără și ea printre ei. Totuși, s-a descoperit că odată ce o persoană devine adultă, organismul o poate sintetiza singur și, prin urmare, este clasificată ca aminoacid semiesențial.

Fiecare dintre acești aminoacizi esențiali are o funcție specifică în organism. Valina, leucina și izoleucina sunt denumite în mod colectiv aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA) și joacă un rol important în dezvoltarea și regenerarea masei musculare. Ca atare, aminoacizii BCAA se digeră rapid și astfel pot servi și ca sursă de energie în timpul activităților sportive. Grație acestui lucru, pot proteja mușchii din a fi arși pentru energie. Asta îi face potriviți pentru persoanele care se antrenează și încearcă să obțină masă musculară, precum și pentru atleții de rezistență și pentru alți sportivi care au antrenamente lungi și solicitante. 

Metionina este necesară pentru dezvoltarea țesuturilor organismului și pentru funcționarea normală a metabolismului, în special pentru absorbția normală a zincului și seleniului. Aceste minerale sunt esențiale pentru sănătatea părului, unghiilor și pielii. Treonina, la rândul său, este parte din colagen și elastină, proteine esențiale care au grijă de sănătatea pielii și a altor țesuturi conjunctive. Fenilalanina este baza pentru producția de hormoni și neurotransmițători din organism, precum dopamina, care are efect asupra dispoziției, gândirii și a altor funcții cerebrale. Triptofanul are funcții similare și este un precursor al neurotransmițătorului numit serotonină. Cel din urmă contribuie la reglarea somnului, stării de spirit și apetitului. Nu în cele din urmă, lizina joacă un rol esențial în formarea proteinelor și a masei musculare și, de asemenea, favorizează absorbția optimă a calciului.  

   

Cum se administrează aminoacizii esențiali?

Datorită proprietăților lor, aminoacizii BCAA au o gamă largă de utilizări. În timpul zilei, îi puteți folosi pentru a susține aportul compușilor menționați mai sus, care sunt necesari pentru starea generală de sănătate. De asemenea, sunt un supliment excelent la o băutură proteică post-antrenament. De obicei EAA se găsesc sub formă de pulbere solubilă, pe care o puteți amesteca cu apă sau orice altă băutură.

Afișați mai multe

1 Produs

per pagină
Set Ascending Direction
Șterge
Producător
 1. ActivLab (2)
 2. Nutrend (1)
 3. GymBeam (1)
 4. Applied Nutrition (1)
 5. OstroVit (1)
 6. The Protein Works (1)
 7. Bodylab24 (1)
Aromă
 1. icy blue razz (1)
 2. candy ice blast (1)
 3. fruit burst (1)
Gramaj (g)
 1. 390 g (1)
Formă
 1. Pudră (1)
Amestec
 1. Mix (1)
Filtrează după
Vegetarian (1)
Vegan (1)
Fără gluten (1)
Fără lactoză (1)
BIO (1)
Fără OMG (1)
Fără îndulcitori artificiali (1)
Fără ambalaj din plastic (1)
Fără aspartam (1)
 1. Amino Fuel - Applied Nutrition
  Amino Fuel - Applied Nutrition
  100%
  100 % (2)
  115,90Lei

1 Produs