Bodylab24 Beta-alanină

Beta-alanină de la producător Bodylab24 - este o categorie de produse care conține aminoacidul neesențial, numit beta alanină. Spre deosebire de alți aminoacizi, nu reprezintă o bază pentru formarea proteinelor, ci joacă un rol în sinteza carnozinei. Acest compus ajută la reducerea hiperacidității musculare legând ionii de hidrogen derivați din acidul lactic (lactat). Acest efect duce la întârzierea oboselii, creșterea abilității de a gestiona antrenamentele dificile și prelungirea performanței sportive. Astfel, beta alanina vă poate ajuta să vă antrenați perioade mai lungi de timp la intensitate ridicată.

Suplimentele alimentare cu beta alanină se adresează tuturor sportivilor care sunt supuși unui antrenament intens. Dar asta nu e tot; cu siguranță și atleții, cicliștii, crossfitterii și sportivii de forță îi vor aprecia efectele.

 Afișați mai multe

Cum se administrează beta alanina?

Puteți administra beta alanina sub formă de pudră solubilă sau tablete, ideal înainte de antrenament. În plus, este și o parte obișnuită a stimulentelor preantrenament. Ca și în cazul creatinei, puteți obține cele mai bune rezultate folosind-o pe termen lung. Doza recomandată de beta alanină variază între 3.2 – 6.4 g pe zi. Această doză va garanta o creștere a concentrației de carnozină din mușchi cu până la 60% după circa o lună de folosire. Ulterior, puteți trece la o doză zilnică de menținere, care variază între 2 – 5 g.

Uneori apare o senzație de furnicătură și înțepături când se administrează o doză mai mare. În cercurile profesioniste, acest lucru este cunoscut drept „parestezie” și nu prezintă niciun pericol. Se poate preveni prin reducerea dozei la 0.8 – 1.6 g la fiecare 3 – 4 ore. 

Dacă sunteți interesați de beta alanină și vreți să aflați mai multe despre efectele sale, citiți articolul nostru: Beta Alanina și utilizarea acesteia în sport. 

 Afișați mai puțin
Nu putem găsi produsele conform selectării.