Carne uscată

 

Carne uscată

Carne uscată

Carnea uscată este o gustare delicioasă și ușoară, plină de energie și proteine. Este recomandat să se consume în orice moment al zilei. În cazul în care carnea uscată este adăugată la dietă și combinată cu plimbări în aer liber, nu face decat să vă întărească sistemul imunitar. Practic, aceasta oferă o mulțime de avantaje într-un produs mic, deoarece 25g de carne uscată sunt egale cu aproximativ 60g de carne crudă.

vezi mai mult

Carnea uscată și beneficiile sale:

• are conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi
• este bogată în proteine
• se găsește și în versiunea fără gluten sau cu conținut scăzut în gluten
• furnizează energia necesară chiar și pe parcursul activității fizice
• puteți să o consumați în orice moment al zilei
• nu necesită o depozitare pretențioasă
• are termen mare de valabilitate

 

Carnea uscată după tipul de procesare

Biltong

Biltong-ul este un mijloc foarte comun de prelucrare, în care carnea uscată se usucă timp de câteva ore. În primul rând, se usucă în întregime, apoi se taie, ceea ce îi conferă subtilitatea necesară. După aceea este înmuiată în apă fierbinte cu oțet, pentru a preveni formarea mucegaiului. Biltong-ul de obicei îl găsiți sub formă de batoane sau felii. Biltong-ul din carne de vită este bogat în aminoacizi, cum ar fi leucina, izoleucina și valina.

 

Jerky

Jerky-urile bine pregătite le recunoașteți după faptul că sunt uscate, ferme și ușor de mestecat. Majoritatea conțin sare și condimente. Aproape orice carne poate fi prelucrată după modul Jerky, dar cea mai populară este carnea de vită, curcan și miel. Jerky-urile sunt felii, nu mai mult de 0,5 cm grosime, 1-2 cm lățime și 15-20 cm lungime.

 

Pastirma

Pastirma este carnea animalelor adulte, sărată și uscată. Acest tip de tratament este dificil ca timp iar pregătirea acesteia necesită câteva săptămâni. Pe tot parcursul procesului de uscare, carnea este acoperită cu un strat gros de 3-5 mm, numită ciment. Conține usturoi, ardei roșu iute, semințe de muștar și apă.

 

Carnea uscată după tipul de carne

Carne uscată de vită

Carnea uscată de vită este cu siguranță cea mai populară și mai răspândită carne uscată. În formă uscată asigură un gust concentrat și astfel mult mai puternic. Aceasta oferă o gamă largă de arome și preparate. Puteți să o pregătiți și acasă, dar este dificil ca timp de pregătire. În funcție de tipul de prelucrare, distingem două tipuri de bază de carne de vită uscată, acestea fiind tipul jerky și biltong.


Carne uscată de pui

Carnea uscată de pui este cel mai frecvent prelucrată din piept de pui. Gustul său este foarte similar cu al cărnii de curcan și se caracterizată prin faptul că ea conține un număr mare de proteine, dar mai puține grăsimi decât carnea de porc sau carnea de vită uscată.

 

Carne uscată de porc

Carnea de porc nu este cea mai bună pentru preparare și de aceea cererea cărnii de porc uscate este mai mică. Cu toate acestea, oferă un gust mult mai fin decât carnea de vită. În producție, în primul rând, se elimină orice fel de grăsime și numai apoi se începe procesarea ei reală.

 

Carne uscată de curcan

Carnea uscată de curcan este foarte populară, mai ales în rândul persoanelor ce nu consumă carne roșie. Este o variantă a cărnii uscate mult mai dietetică și mai ușor de digerat.

 

Carnea uscată după tipul uscării

Carne uscată la soare

Uscarea cu ajutorul soarelui este o metodă tradițională. Este un proces de expunere directă la lumina soarelui și a circulației naturale a aerului. Carnea poate fi pusă în saramură, ce poate preveni răspândirea insectelor și a bacteriilor.

 

Uscare solară

Uscarea solară este folosită în principal în scopuri comerciale. Spre deosebire de uscarea direct la soare, la uscarea solară este vorba de o acumulare de energie solară și de încălzire a aerului cu ajutorul colectoarelor solare în camere speciale pentru uscare. Este un sistem închis, astfel încât uscarea este mai igienică și nu se ajunge la impactul negativ al mediului extern.

 

Carnea uscată după tipul aromatizării

Pe baza metodei de preparare și procesare, producătorii cărnii uscate pot oferi diferite arome, astfel încât să satisfacă fiecare client cu diferite gusturi.

 

Carne aromatizată

Pentru producția de carne uscată aromatizată se folosesc diferite tipuri de marinade, în care carnea este înmuiată timp de câteva ore. Numai după acest proces este supusă uscării. Există mai multe arome, cum ar fi peri peri. Puteți alege carne picantă sau mai puțin picantă.

 

Carne naturală

Carnea uscată naturală este cel mai adesea acoperită numai cu sare și piper. Datorită acestui lucru vă puteți bucura de aroma intensă a cărnii.

 

Smoked sau carne afumată

Smoked este de fapt carne afumată. Carnea este expusă la fum dintr-o sursă, de obicei, din lemn, iar această sursă se încălzește. Prin acest procedeu, crește cantitatea de fum, care va ameliora și intensifica aroma cărnii.

ascundeți descrierea
Set Descending Direction
pe pagină
View as Grid Lista

4 Produse

Shopping Options
Producător
  • Jack Links 1 produs
  • Jerky 1 produs
Gramaj
 1. Carne uscată de vită Beef - Jerky
  Evaluarea:
  Recenzii 0% (0)
  Actual Price de la  12,25 RON
 2. Carne uscată de vită Beef Jerky - Jack Links
  Evaluarea:
  Recenzii 0% (0)
  Actual Price de la  10,50 RON
 3. Carne uscată de vită STM Energia - St. Marcus
  Evaluarea:
  Recenzii 0% (0)
  Stoc epuizat
Arătați mai multe produse
Set Descending Direction
pe pagină
View as Grid Lista

4 Produse