Carne uscată

Carne uscată - o categorie ce cuprinde gustări ușoare, dar totodată foarte bogate în proteine.  Carnea uscată poate fi consumată oricând în timpul zilei, iar dacă o introduceți în meniul vostru atunci când faceți antrenamente, vă veți îmbunătăți sistemul imunitar. De asemenea, oferă mai multe avantaje cum ar fi - 25 de grame carne uscată reprezintă aproximativ 60 de grame de carne crudă.

 • Carnea uscată și beneficiile acesteia: 

 • Este o sursă bogată de proteine
 • Conține o cantitate minimă de grăsimi și carbohidrați
 • Asigură energia necesară în timpul zilei
 • Este disponibilă și în varianta fără gluten sau cu un conținut minim de gluten
 • Poate fi consumată oricând în timpul zilei
 • Nu are cerințe exigente de depozitare
 • Are un termen de valabilitate mare

       

Tipuri de carne uscată

Carnea uscată de pui este cel mai adesea făcută din piept de pui. Acest tip de carne este apreciată datorită conținutului ridicat de proteine și a conținutului scăzut de grăsimi. La gust este asemănătoare cu carnea de curcan.

Carnea uscată de vită este cea mai răspândită formă de carne uscată. Aceasta oferă o gamă foarte largă de arome și metode de pregătire. În plus, sub formă uscată gustul cărnii este mult mai concentrat și mai pronunțat. Poate fi pregătită și acasă, dar necesită mult timp. În funcție de metoda de procesare, carnea de vită uscată poate fi împărțită în două categorii: jerky și biltong.

Carnea uscată de porc are o aromă mai delicioasă decât carnea de vită uscată, dar nu este foarte potrivită pentru procesul de uscare. Ca atare, pe piață se regăsește doar în cantități mici. În timpul procesării mai întâi se îndepărtează toată grăsimea și treptat continuă procesul de uscare. 

Carnea uscată de curcan este un tip de carne care se digeră ușor și este cea mai dietetică variantă de carne uscată. Este apreciată mai ales de persoanele care nu consumă carne roșie.

            

În funcție de modalitatea de procesare a cărnii uscate

Biltong este cea mai des întâlnită formă de prelucrare a cărnii uscate. Acest tip de procesare are la bază uscarea cărnii timp de câteva ore, de preferat o bucată întreagă. Ulterior, carnea este tăiată după care se marinează în apă fierbinte amestecată cu oțet pentru a preveni mucegaiul. În general biltongul îl găsiți sub formă de felii sau bețișoare. Biltongul are un conținut ridicat de aminoacizi, cum ar fi leucina, izoleucina și valina.

Jerky este un tip de carne uscată, fermă și un pic seacă. Practic, orice tip de carne poate fi prelucrat sub această formă, dar cel mai adesea este preferată carne de vită, curcan și carnea de miel. Carnea conține sare și condimente, este tăiată în felii groase de 0,5 cm, 1-2 cm lățime și 15-20 cm în lungime.

Pastrama are un tip de procesare foarte meticulos și necesită mult timp. Pastrama se face din carne care provine de la animale adulte. După ce carnea a fost uscată este acoperită cu un strat gros de 3-5 cm condimente, numit cemen. Acest amestec de condimente conține usturoi, semințe de muștar, apă și boia iute. Carnea uscată de vită este cu siguranță cel mai popular și mai răspândit tip de carne uscată. În formă uscată, asigură un gust concentrat și astfel mult mai puternic. Aceasta oferă o gamă largă de arome și preparate. Puteți să o pregătiți și acasă, dar este dificil ca timp de pregătire. În funcție de tipul de prelucrare, distingem două tipuri de bază de carne de vită uscată, acestea fiind tipul jerky și biltong.

       

Variante de arome ale cărnii uscate

Procesatorii de carne uscată depun eforturile pentru a îndeplini toate cerințele clienților și aromatizează carnea uscată cu diverse ingrediente. Ca urmare, și în cazul acesta avem mai multe categorii:

Carnea uscată condimentată, se obține prin marinare timp de câteva ore, astfel carnea capătă un gust specific, iar după marinare carnea trece prin procesul de uscare. Puteți alege carnea mai picantă sau mai puțin picantă. Una dintre cele mai renumite marinate este aroma piri-piri.

Carnea uscată cu gust natural, se obține folosind doar sare și piper. Această combinație simplă oferă o aromă delicioasă și autentică.

Carnea uscată afumată este expusă la fum, cel mai adesea la fumul provenit de la lemnul ars/încălzit constant. Cu cât fumul penetrează mai mult carnea carnea, cu atât gustul cărnii este mai intens.

           

Metode de conservare a cărnii

Uscarea cărnii la soare

Acesta este un proces tradițional de uscare în care, carnea este expusă la lumina directă a soarelui și la circulația naturală a aerului. Carnea de obicei se pune într-o saramură, și astfel este protejată împotriva insectelor și bacteriilor.

Carne uscată prin uscare solară

Acest proces este efectuat într-un sistem închis care este mai igienic, deoarece nu există un impact negativ din mediul exterior. Uscarea solară este folosită mai mult în scopuri comerciale. Uscarea solară implică acumularea de energie solară și încălzirea aerului prin colectoare solare, care se află în săli special amenajate pentru uscare.

Afișați mai multe

13 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. Jerky (4)
 2. GymBeam (3)
 3. Renjer (3)
 4. Speyside Smokehouse (1)
 5. Cruga Biltong (1)
 6. Jack Links (1)
Aromă
 1. original (5)
 2. picant & dulce (2)
 3. peppered (2)
 4. teriyaki (2)
 5. sare de mare (2)
 6. piper negru (1)
 7. chilli (1)
 8. barbecue (1)
 9. sweet chilli pepper (1)
 10. sea salt & black pepper (1)
 11. chilli and lime (1)
Gramaj (g)
 1. 25 g (9)
 2. 10 x 50 g (2)
 3. 50 g (2)
 4. 100 g (1)
 5. 30 g (1)
 6. 70 g (1)
 7. 20 g (1)
Available for SDD
 1. Yes (1)
 2. No (1)
Formă
 1. Produse Alimentare (13)
Amestec
 1. Mix (13)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (1)
Vegan (13)
Fără gluten (12)
Fără lactoză (13)
BIO (13)
Fără OMG (6)
Fără îndulcitori artificiali (13)
Fără ambalaj din plastic (13)
Fără aspartam (13)
 1. Beef Jerky - Jack Links
  Carne uscată de vită Beef Jerky - Jack Links
  96%
  96% (41)
  11,90Lei
 2. Beef Jerky - GymBeam
  Carne uscată Beef Jerky - GymBeam
  89%
  89% (40)
  19,90Lei
 3. Carne uscată de vită Beef - Jerky
  Carne uscată de vită Beef - Jerky
  90%
  90% (35)
  11,90Lei
 4. Beef Jerky Bar - GymBeam
  Beef Jerky Bar - GymBeam
  84%
  84% (6)
  7,90Lei
 5. Turkey Jerky - GymBeam
  Turkey Jerky - GymBeam
  100%
  100% (5)
  17,90Lei
 6. Carne uscată de elan Elk Jerky - Renjer
  Carne uscată de elan Elk Jerky - Renjer
  100%
  100% (4)
  27,90Lei
 7. Carne uscată de ren Reindeer Jerky - Renjer
  Carne uscată de ren Reindeer Jerky - Renjer
  95%
  95% (4)
  27,90Lei
 8. Carne uscată de curcan Turkey - Jerky
  Carne uscată de curcan Turkey - Jerky
  100%
  100% (4)
  9,90Lei
 9. Carne uscată de cerb Deer Jerky - Renjer
  Carne uscată de cerb Deer Jerky - Renjer
  100%
  100% (3)
  27,90Lei
 10. Beef Jerky - Cruga Biltong
  Beef Jerky - Cruga Biltong
  0%
  0% (0)
  12,90Lei
 11. Carne uscată de vită Steak Bar Original - Jerky
  Carne uscată de vită Steak Bar Original - Jerky
  68%
  68% (7)
  8,90Lei
 12. Salmon Jerky - Speyside Smokehouse
  Somon Jerky - Speyside Smokehouse
  70%
  70% (3)
  17,90Lei
 13. Dried Chicken - Jerky
  Dried Chicken - Jerky
  67%
  67% (4)
  9,90Lei

13 Produse