Ölmühle Solling Uleiuri

Uleiuri de la producător Ölmühle Solling - este o categorie de produse ce prezintă o varietate de uleiuri vegetale și grăsimi animale. Corpul uman are nevoie de acestea pentru a funcționa corect. După cum probabil știți, există multe utilizări diferite pentru diferite tipuri de uleiuri, cum ar fi copt sau prăjit. Cu toate acestea, sunt și o parte esențială a mâncărurilor reci, utilizate de obicei la prepararea salatelor. Prin adăugarea de ulei, veți oferi organismului vostru mijloacele de a beneficia la maximum de vitaminele liposolubile (A, D, E, K) din fructe și legume.

Acestea fiind spuse, unele uleiuri sunt chiar folosite în produsele de îngrijire a frumuseții. Spre exemplu, uleiul de cocos este adesea folosit pentru măști de păr și pentru a hidrata pielea uscată. Fiecare ulei are proprietățile sale specifice, pentru care este apreciat și căutat. Tipurile individuale de ulei diferă în funcție de materiile prime utilizate pentru a fi produse, de metodele de prelucrare, de formă și de utilizarea lor.

 Afișați mai multe

Cum se împart uleiurile în funcție de consistența lor? 

 • Forma lichidă: Acesta iese în evidență prin caracterul său foarte practic, deoarece puteți măsura cu ușurință o linguriță sau câteva picături pe care să le adăugați în salată sau să le puneți în tigaie atunci când gătiți. Această consistență este tipică, spre exemplu, pentru uleiul de măsline, avocado, semințe de in sau din semințe de dovleac. 
 • Forma spray de gătit: Unele uleiuri lichide pot fi folosite sub formă de spray. Acest lucru este util mai ales dacă doriți să aplicați un strat uniform pe vas sau să reduceți cantitatea de ulei folosită. Cu ajutorul unui ulei spray pentru gătit, este ușor să aplicați doar un strat subțire pe fundul tigăii sau al caserolei. Puteți folosi, spre exemplu, spray-ul de gătit cu nucă de cocos, canola sau măsline  
 • Forma solidă: Această consistență este, deobicei, cea a untului ghee (unt clarifiat) sau a uleiului de cocos. Cu toate acestea, dacă le depozitați în condiții calde, consistența lor se va slăbi treptat și poate deveni complet lichidă, mai ales în cazul uleiului de cocos. Totul depinde de temperatura mediului ambiant  

Care sunt cele mai populare uleiuri din această categorie? 

 • Uleiul de cocos, care este tipic prin gustul și aroma sa specifice, care amintește de nuca de cocos. Acest lucru îl face foarte utilizat atât pentru prăjire, cât și pentru prepararea deserturilor, deoarece le oferă un plus de aromă. Cu toate acestea, există și variante care sunt lipsite de aceste proprietăți, ceea ce face practic imposibil de spus că acesta este un ulei din nucă de cocos.  
 • Uleiurile MCT sunt unice prin faptul că organismul le poate folosi aproape imediat ca sursă de energie. Grăsimile conținute (acizi grași) au o lungime medie a lanțului, datorită căreia sunt digerate într-un ritm mai rapid. De obicei, acestea conțin atât acizi caprilici, cât și acizi caprici și sunt cunoscute în rândul celor care preferă dietele paleo sau sărace în carbohidrați. Uleiurile MCT sunt, de asemenea, căutate de sportivi pentru a-i ajuta să-și refacă nivelul de energie. Acestea fiind spuse, nu sunt potrivite pentru sesiuni prelungite de gătit la temperaturi ridicate.  
 • Uleiul de măsline este de obicei presat la rece și conține o serie de substanțe benefice. Se potrivește perfect pentru salate, produse de panificație și alte rețete reci. Dacă doriți să profitați la maximum de acesta, ar trebui să evitați să îl utilizați atunci când gătiți la temperaturi ridicate. O excepție de la aceasta poate fi uleiul de măsline rafinat.  
 • Uleiul de avocado, la fel ca uleiul de măsline, conține în mare parte grăsimi sănătoase mononesaturate. Dacă îl folosiți pentru a înlocui grăsimile saturate din alimentația voastră, puteți contribui cu ușurință la menținerea nivelului normal de colesterol din sânge. Datorită metodei sale de prelucrare, uleiul de avocado conține și o serie de alte substanțe benefice. Este potrivit pentru prepararea rețetelor de bucătărie atât calde, cât și reci. În plus, este excelent și pentru salate, prăjire și pentru prepararea marinatelor.  
 • Untul ghee este un unt clarifiat ce funcționează excelent ca alternativă la untul tradițional. Acesta nu conține apă sau proteine din lapte, ceea ce îl face o alegere foarte bună pentru persoanele care evită lactoza. Untul ghee poate fi folosit atât pentru gătit, cât și pentru a face creme tartinabile delicioase de casă.  
 • Uleiurile din selecții de semințe extind și mai mult gama de uleiuri disponibile în mod normal cu alternative mai puțin obișnuite, dar nu mai puțin interesante. Acestea includ uleiuri din semințe de in, chia și semințe de dovleac. În plus, oferta include și uleiuri din ciulin sau sâmburi de struguri. Fiecare dintre aceste uleiuri are proprietăți, gust, miros și utilizare specifică. Prin urmare, cu siguranță își vor găsi locul în bucătăria voastră și le poți folosi pentru a prepara nenumărate preparate originale.
 • Alte uleiuri – uleiurile menționate mai sus nu sunt singurele disponibile. De asemenea, puteți găsi ulei de floarea soarelui, care este folosit pentru a găti diverse feluri de mâncare. În plus, merită menționat și uleiul de argan, deoarece este destul de cunoscut datorită utilizării sale în produsele de înfrumusețare. 

Prin urmare, atât uleiurile vegetale, cât și grăsimile animale sunt de mare ajutor în bucătărie. După tipul lor, acestea se potrivesc perfect pentru prepararea mâncărurilor reci sau calde. De asemenea, puteți pregăti marinate delicioase, puteți condimenta salatele sau puteți pregăti alte bunătăți. Desigur, uleiurile sunt excelente și pentru prepararea aluatului și a diferitelor creme pentru deserturi.

După cum probabil știți, grăsimile sunt cele care oferă aromă. Cu ajutorul uleiurilor și grăsimilor, puteți crea o experiență extraordinară din fiecare preparat dulce sau sărat. În plus, veți susține rata de absorbție a vitaminelor liposolubile și aportul altor substanțe benefice. Unele uleiuri pot fi folosite chiar pentru a susține frumusețea, deoarece sunt adesea folosite pentru a hrăni părul și pielea. Ce ziceți să încercați o mască de păr cu ulei de cocos?

Vreți să aflați mai multe despre uleiuri și grăsimi? Atunci nu ratați articolul nostru intitulat: Grăsimile, care sunt cele rele și care sunt cele bune?

 Afișați mai puțin

8 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. Ölmühle Solling (8)
 2. Wolfberry (8)
 3. GymBeam (7)
 4. VanaVita (4)
 5. PVL (1)
 6. OstroVit (1)
 7. NOW Foods (1)
 8. DR. GOERG (1)
Volum (ml)
 1. 100 ml (6)
 2. 250 ml (2)
 3. 6 x 100 ml (1)
Formă
 1. Lichidă (8)
Amestec
 1. Pur (6)
 2. Mix (2)
Categoria legală a produsului
Etichetele produselor
 1. BIO (8)
 2. Vegan (8)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (8)
Vegan (8)
Fără gluten (8)
Fără lactoză (8)
BIO (8)
Fără OMG (8)
Fără îndulcitori artificiali (8)
Fără ambalaj din plastic (4)
Fără aspartam (8)
 1. Ulei virgin de susan - Ölmühle Solling
  Ulei virgin de susan - Ölmühle Solling
  100%
  100 % (1)
  34,90Lei
 2. BIO Ulei virgin din sâmburi de struguri - Ölmühle Solling
 3. BIO Virgin Milk Thistle Oil - Ölmühle Solling
 4. BIO Ulei din sâmburi de caise - Ölmühle Solling
  BIO Ulei din sâmburi de caise - Ölmühle Solling
  100%
  100 % (2)
  38,90Lei
 5. BIO Ulei cu ierburi aromatice și usturoi - Ölmühle Solling
  BIO Ulei cu ierburi aromatice și usturoi - Ölmühle Solling
  100%
  100 % (1)
  22,90Lei
 6. BIO Ulei cu ardei iute - Ölmühle Solling
 7. BIO Ulei de avocado - Ölmühle Solling
  BIO Ulei de avocado - Ölmühle Solling
  100%
  100 % (2)
  39,90Lei
 8. BIO MCT Ulei de Cocos - Ölmühle Solling
  BIO MCT Ulei de Cocos - Ölmühle Solling
  100%
  100 % (1)
  44,90Lei

8 Produse