Bodylab24 Calciu

Calciu de la producător Bodylab24 - este unul dintre cele mai importante minerale din organismul uman, ce contribuie la funcționarea normală a mușchilor. Acesta este un element constitutiv pentru oase și dinți, deoarece până la 99% din calciu se găsește în țesutul osos și dinți. În plus, ajută și la un metabolism normal, important pentru producerea de energie și joacă un rol important în procesul de diviziune și specializare celulară. Calciul contribuie și la coagularea normală a sângelui și la funcționarea corectă a enzimelor digestive. De obicei, este combinat cu magneziu și zinc pentru a susține funcționarea optimă a organismului.

 Afișați mai multe

Care este doza zilnică recomandată de calciu?

Aportul zilnic recomandat în conformitate cu metodologiile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (denumită în continuare EFSA) și cu valorile de referință ale Societății pentru Nutriție din țările vorbitoare de limbă germană (denumită în continuare DACH) pentru un adult mediu.

  • Cantitatea zilnică recomandată conform EFSA și DACH: 1000 mg

Calciul se găsește în principal în produsele lactate și legume. Cu toate acestea, deoarece are cea mai mare proporție din toate mineralele din organism, iar aportul zilnic recomandat este de 1000 mg, poate fi dificil pentru unele persoane să primească suficient calciu din alimentație. De aceea, veganii, sportivii sau persoanele în vârstă apelează adesea la suplimente nutritive. În plus, este foarte benefic pentru vârstnici datorită capacității sale de a reduce riscul de osteoporoză. Calciul trebuie luat împreună cu vitamina D, care crește absorbția acestuia și menține nivelul normal de calciu din sânge.

 Afișați mai puțin
Nu putem găsi produsele conform selectării.