Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Vitamine

Vitamine

Vitamine

Vitamine - acestea sunt un grup de substanțe organice naturale, necesare organismului uman pentru realizarea în condiții optime a unor procese metabolice esențiale și pentru susținerea sistemului imunitar. Lipsa de vitamine, cum ar fi hipovitaminoza, poate provoca boli grave si poate duce chiar la deces. Dar și hipervitaminoza, adică cantitatea excesivă de vitamine, nu este benefică pentru organism, însă această condiție este aproape imposibil de realizat.

Vitaminele sunt grupate în două categorii și anume: vitaminele liposolubile A, D, E, K - în cazul acestor vitamine se poate ajunge la hipervitaminoza, deoarece nu sunt eliminate prin urină și vitaminele hidrosolubile - B, C. Vitaminele din această categorie sunt folosite de organism imediat și altfel, sunt eliminate prin urină.

vezi mai mult

Vitamine hidrosolubile

Vitamina C

Vitamina C sau acidul ascorbic, este probabil cea mai populară dintre vitamine. Utilizând vitamina C ca supliment nutrițional, organismul primește cantitatea de care are nevoie, iar surplusul este eliminat prin urină.

Vitamina C acționează ca un antioxidant foarte puternic și are rolul de a reduce stresul oxidativ. Fortifică sistemul imunitar și protejează organismul împotriva bolilor infecțioase și virale.

Vitamina C este implicată în facilitarea absorbției fierului, reduce colesterolul și susține formarea colagenului. Ajută în dezvoltarea normală a gingiilor, dinților, vaselor de sânge și în procesul de mineralizare a scheletului. Împiedică îmbătrânirea celulelor și a întregului organism. Ea acționează împotriva varicelor și a hemoroizilor.

Mai multe informații despre vitamina C, le puteți găsi în articolul Vitamina C: Tot ce trebuie să știți despre ea până nu este prea târziu.

 

Vitamine din grupa B

În această grupă intră vitaminele de la B1 până la B17. Rolul acestora este de a fortifica sistemul imunitar și de a reduce stresul. Ele susțin funcționarea corectă a memoriei și facilitează activitatea fizică, dar acționează și ca o prevenție împotriva eczemelor, acneei și aftei.

Deficiența de vitamine din grupa B se manifestă prin oboseală, probleme ale pielii, dificultățile digestive și probleme cu insomnia. Toate vitaminele din grupa B se găsesc în complexul B, care conține, de asemenea, inozitol, colină și acid folic.

Vitamina B1

Vitamina B1, cunoscută și sub numele de tiamina a fost descoperită ca prima vitamină din grupa B-urilor. Organismul uman poate prelucra doar 30 mg din acest tip de vitamină, ca atare el trebuie suplimentat sporadic. Cu cât aportul de carbohidrați este mai mare, cu atât mai mult este nevoie de suplimentarea cu vitamina B1, deoarece această vitamină transformă carbohidrații în energie. Deficitul acestei vitamine poate provoca îmbolnăvirea sistemului nervos, boala numită beri-beri.

Vitamina B1 este un antioxidant puternic, foarte important pentru buna funcționare a inimii. Îmbunătățește memoria, capacitatea de gândire și atenția. Susține activitatea sistemului nervos, digestia și îmbunătățește calitatea somnului.

Vitamina B2

Vitamina B2, cunoscută și sub numele de riboflavină, este considerată o vitamină a creșterii. Această vitamină are o influență asupra metabolismului energiei și fierului, este foarte importantă pentru ochi și promovează producerea hormonului tiroidian. Crește performanța, susține sănătatea pielii, părului și a unghiilor. Ajută la tratarea problemelor mucoasei orale și acționează ca o prevenție împotriva cataractei. Deficiența de vitamina B2 poate cauza sensibilitate crescută la anemie. 

Vitamina B3

Vitamina B3 cunoscută și sub numele de niacină sau acidul nicotinic, este cea mai stabilă din grupa vitaminelor B. Susține creșterea și metabolismul, reduce colesterolul și tensiunea arterială. Vitamina B3 este, de asemenea, utilizată în industria cosmetică pentru că menține pielea sănătoasă și ajută la tratarea acneei. Vitamina B3 este totodată utilă în tratarea inflamației venoase și susține vindecarea rănilor.

Vitamina B6

Vitamina B6 este cunoscută și sub numele de piridoxină, iar consumul de anticoncepționale, de alcool sau fumatul poate reduce eficiența vitaminei B6. Ajută la protejarea celulelor împotriva mutațiilor genetice și contribuie la metabolizarea aminoacizilor.

Vitamina B6 susține formarea globulelor roșii, acizilor biliari, acizilor nucleici și a anticorpilor. De asemenea, întărește sistemul imunitar, suprimă crampele musculare, promovează formarea și regenerarea masei musculare. Vitamina B6 previne formarea calculilor renali și acționează împotriva bolilor reumatice. Totodată ajută la accelerarea metabolismului. 

Vitamina B9

Vitamina B9, cunoscută și sub numele de acid folic, este foarte importantă pentru femeile gravide, el are rolul decisiv în dezvoltarea sistemului nervos și osos al fătului. Deficitul său poate provoca chiar avortul sau nașterea prematură a unui copil.

Vitamina B9 susține sănătatea psihică a omului și producerea de substanțe anti-sclerotice. Vitamina B9 acționează ca o prevenție împotriva atacului de cord și a accidentului vascular cerebral. Contribuie la formarea de serotonină și noradrenalină, și acționează ca o prevenție împotriva cancerului colorectal, cancerului pulmonar și împotriva atacului de cord. Vitamina B9 susține sănătatea pielii, părului și promovează sănătatea psihică a omului.

Vitamina B12

Vitamina B12 cunoscută sub numele de cianocobalamina, a fost ultima descoperită din vitaminele grupei B și este de neînlocuit în formarea de celule roșii în sânge. De asemenea, promovează buna funcționare a sistemului nervos central, sănătatea mintală și susține producerea de dopamină, noradrenalină și serotonină.

Vitamina B12 îmbunătățește memoria și concentrarea, ajută sistemul digestiv, acționează preventiv împotriva bolii Alzheimer și a sclerozei multiplex. Ajută la absorbția fierului și la producerea de iod în glanda tiroidă.

În cazul unui consum mai mare de alcool trebuie ținut cont și suplimentat mai mult, deoarece alcoolul îngreunează absorbția vitaminei B12.

 

Cele mai cunoscute vitamine liposolubile

 

Vitamina D

Vitamina D, cunoscută și sub numele de calciferol, apare doar în câteva alimente, dar poate fi obținută și prin expunerea la lumina solară din razele UV.

Vitamina D ajută la o mai bună absorbție a calciului și magneziului în oase, susținând astfel rezistența acestora. Vitamina D ajută la neutralizarea efectelor toxice ale plumbului sau a metalelor grele, precum și a vitaminei A. Vitamina D poate fi un ajutor de nădejde în prevenirea și tratarea mai multor forme de cancer, de la cel de colon, de sân sau prostată. De asemenea, sprijină tratarea inflamațiilor articulațiilor și acționează împotriva osteoporozei.

 

Vitamina E

Vitamina E, cunoscută și sub numele de tocoferol, este un antioxidant natural, fiind foarte esențială pentru sănătatea omului, deoarece întărește pereții vaselor de sânge și are un efect benefic asupra stabilității celulelor roșii.

Vitamina E protejează celulele de radicalii liberi și este capabilă să mărească anticorpii organismului la vaccinare. Vitamina E susține tratamentul pentru bolile respiratorii, sistemul muscular, sistemul articular, dar și pentru bolile hepatice sau pentru bolile neurologice și de piele. 

O caracteristică importantă a vitaminei E este faptul, că susține activitatea cardiacă și a circuitului sanguin și de asemenea, acționează preventiv împotriva apariției bolilor cronice (de exemplu tulburări ale imunității). Vitamina E reduce oboseala, susține fertilitatea și încetinește procesul de îmbătrânire în celule. 

Carența de vitamina E poate duce la riscul apariției fracturilor, degradarea mușchilor sau la o imunitate slăbită. Cauza deficitului de vitamina E în organismul uman, poate să apară din cauza diferitelor tulburări genetice, boala Crohn, fibroza chistică sau malnutriția.

 

Multivitamine și complexe de vitamine

Multivitamine sau complexe de vitamine ajută la echilibrarea carențelor nutriționale care apar din cauza unui insuficient aport de vitamine din alimentație, sau din cauza stresului fie din cauza activității fizice excesive. Rolul lor este de a menține echilibrul în organism și de a întări sistemul imunitar. Unul dintre avantajele multivitaminelor constă în faptul că, acestea conțin doză zilnică necesară și recomandată a mai multor vitamine la un loc.

Multivitaminele sau complexele de vitamine sunt concepute atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dar există multivitamine concepute special pentru bărbați sau femei. Această diferență se datorează faptului că, bărbații și femeile au un metabolism diferit, corpul lor nu procesează substanțele primite în mod egal, și de asemenea, este cunoscut faptul că femeile au nevoie de cantități diferite de vitamine față de bărbați.

 

Vitamine pentru femei

Vitaminele pentru femei suplimentează nivelul vitaminelor și mineralelor necesare la femei. Acestea conțin toate dozele necesare de complexe de vitamine care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, menținând sau îmbunătățind aspectul fizic, accelerarea arderii grăsimilor și, de asemenea, întăresc imunitatea. Complexele de vitamine, care sunt concepute special pentru femei și adaptate nevoilor lor, conțin cel mai adesea vitamine și minerale precum vitamina B9, vitamina C, E, beta-caroten, vitamina D, K, magneziu, calciu, zinc, fier, iod și acizi grași omega.

Atunci când alegeți vitaminele potrivite pentru femei, este necesar să țineți cont în ce perioadă de viață se află femeia. Femeile la menopauză trebuie să suplimenteze alte tipuri de vitamine față de o femeie gravidă căreia i se recomandă să ia minerale și vitamine mai sus menționate, dar nu ar trebui să neglijeze aportul de vitamine B6 și B12.

 

Vitamine pentru bărbați

Și pentru bărbați există complexe de vitamine care suplimentează necesarul de vitamine pentru a menține stabilitatea organismului. Bărbații neglijează adesea consumul de vitamine și minerale, ceea ce îi face mai expuși la bolile curente. Pentru bărbați sunt recomandate cantități diferite de vitamine decât pentru femei și de multe ori se concentrează asupra fertilității masculine sau asupra creșterii masei musculare. Vitaminele pentru bărbați conțin cel mai adesea substanțe cum ar fi complexul B, vitamina A, vitamina C, E, D, magneziu, crom, biotină, colină, acid pantotenic, acizi grași omega-3.

ascundeți descrierea
Shopping Options
Categorii
  Producător
  Gramaj (g)
  Volum (ml)
  Tablete
  Culoare
   Aromă
   Capsule
   Material
    Textură
    Amestec
    Dimensiune
     Metoda de prelucrare a proteinelor
     Sursă de proteine
     Preț
     Preț de la - până la
     Filtrează după
      • Vegetarian (24)
      • Vegan (18)
      • Fără Gluten (38)
      • Fără Lactoză (39)
      • Bio (4)
      • Fără OMG (34)
      • Fără îndulcitori artificiali (36)
      • Fără ambalaj din plastic (6)
      • Fără Aspartam (40)
     1. Multivitamine Vitality complex - GymBeam
      Evaluarea:
      93% (120)
      Preţ special   26,90 Lei
     2. Vitamina C 1000 mg - GymBeam
      Evaluarea:
      98% (31)
      Preţ special   31,90 Lei
     3. Bio Spirulina 500 mg 500 tab - GymBeam
      Evaluarea:
      96% (62)
      Preţ special   42,90 Lei
     4. Colla Pink - BeastPink + cadou
      Evaluarea:
      97% (63)
      Preţ special   61,90 Lei
     5. Vitamina C Powder - GymBeam
      Evaluarea:
      88% (31)
      Preţ special   37,90 Lei
     6. Coenzima Q10 60 kaps - GymBeam
      Evaluarea:
      99% (15)
      Preţ special   28,90 Lei
     7. Multivitamine Opti Women - Optimum Nutrition
      Evaluarea:
      100% (1)
      Preţ special   59,90 Lei
     8. Turmeric Shot - GymBeam
      Evaluarea:
      99% (39)
      Preţ special   10,90 Lei
     9. Magnesium chelate + B6 - GymBeam
      Evaluarea:
      94% (24)
      Preţ special   12,90 Lei
     10. Ginger Shot - GymBeam
      Evaluarea:
      99% (69)
      Preţ special   10,90 Lei
     11. Vitamina B-Complex 120 tab - GymBeam
      Evaluarea:
      98% (10)
      Preţ special   24,90 Lei
     12. Vitamina D3 1000 IU - GymBeam
      Evaluarea:
      100% (9)
      Preţ special   17,90 Lei
     13. Vitamina C 500 mg - GymBeam
      Evaluarea:
      100% (1)
      Preţ special   25,90 Lei
     14. Vitamina B-Complex Forte - GymBeam
      Evaluarea:
      100% (4)
      Preţ special   28,90 Lei
     15. Yummies Multivitamine - GymBeam
      Evaluarea:
      100% (7)
      Preţ special   28,90 Lei
     16. Hyaluronic acid Forte - GymBeam
      Evaluarea:
      100% (2)
      Preţ special   42,90 Lei
     17. Magneslife 10 x 25 ml - Nutrend
      Evaluarea:
      100% (3)
      Preţ special   39,90 Lei
     18. Vitamina B12 - GymBeam
      Evaluarea:
      100% (1)
      Preţ special   18,90 Lei
     19. Vitamin C 1000 mg - PRO!BRANDS - 20 tabs
      Evaluarea:
      0% (0)
      Preţ special   11,90 Lei
     20. Vitamina E 100 caps - Scitec Nutrition
      Evaluarea:
      0% (0)
      Preţ special   44,90 Lei
     21. CO-Q10 100 caps - Scitec Nutrition
      Evaluarea:
      0% (0)
      Preţ special   41,00 Lei
     22. Iron complex - GymBeam
      Evaluarea:
      100% (3)
      Preţ special   32,90 Lei
     23. Beta Carotene 90 caps - Scitec Nutrition
      Evaluarea:
      0% (0)
      Preţ special   31,00 Lei
     24. Vitamina D3+K1+K2 Forte - GymBeam
      Evaluarea:
      0% (0)
      Preţ special   64,90 Lei
     25. Vitamina B6 - GymBeam
      Evaluarea:
      0% (0)
      Preţ special   14,90 Lei
     26. Vitamina B-50 - NOW Foods
      Evaluarea:
      0% (0)
      Preţ special   55,90 Lei
     27. Vitamina D-3 400IU - Swanson
      Evaluarea:
      0% (0)
      Preţ special   23,90 Lei
     28. Vitamina D3+K1+K2 - GymBeam
      Evaluarea:
      94% (31)
      Stoc epuizat
     29. Vitamina E 60 caps - GymBeam
      Evaluarea:
      100% (1)
      Stoc epuizat
     Arată mai multe produse
     Arată mai multe produse

     Produse 1-30
     din 46

     Pagina