VanaVita Vitamina C

Vitamina C de la producător VanaVita - este o categorie ce conține o serie de produse cu cantități diferite de vitamina C (acid ascorbic). Aparține vitaminelor solubile în apă care își îndeplinesc funcția în corpul uman. În cazul în care o persoană consumă o cantitate mai mult din această vitamină decât este necesar, organismul său va face față și va elimina cantitatea în exces. Dezavantajul acestei vitamine este că organismul uman nu o poate stoca în cantități mari, așa că trebuie suplimentată în mod regulat.

Pe lângă suplimentele concentrate, boiaua sau citricele sunt o sursă excelentă a vitaminei C. Lipsa acesteia era destul de obișnuită, spre exemplu, în secolul al XV-lea în cazul marinarilor care aveau o alimentație monotonă, în mare parte bazată pe carne. Astăzi, deficiența acestei vitamine nu mai reprezintă un pericol, deoarece o puteți completa în mod eficient prin alimente sau suplimente sub formă de tablete, capsule, tablete efervescente, dropsuri, picături, spray-uri sau uleiuri. Până acum, vitaminele lipozomale sunt cea mai bună formă absorbabilă.

Reprezentanții tipici ai suplimentelor din această categorie sunt:

Care este funcția vitaminei C în organism?

Vitamina C are un efect benefic asupra imunității, sistemului nervos și psihicului. În plus, participă și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la reducerea senzației de oboseală. Mai mult, este necesară și pentru absorbția corectă a fierului și formarea colagenului (proteina principală care formează țesuturile conjunctive). Acest lucru este important, spre exemplu, pentru piele sau pentru sănătatea dinților, oaselor, cartilajelor și vaselor de sânge.

Care este aportul zilnic recomandat de vitamina C?

Doza zilnică de referință în conformitate cu metodologiile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (denumită în continuare EFSA) și cu valorile de referință ale Societății pentru Nutriție a țărilor de limbă germană (denumită în continuare DACH) pentru un adult obișnuit.

 • Doza zilnică de referință conform EFSA și DACH: 95 mg pentru femei, 110 mg pentru bărbați

Puteți găsi mai multe lucruri interesante despre vitamina C în articolul nostru intitulat Vitamina C: tot ce trebuie să știți despre aceasta înainte de a fi prea târziu.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre alte vitamine, clasificarea acestora, funcțiile, valorile recomandate și manifestările de deficit și exces, nu ratați articolul nostru Ghidul complet al vitaminelor: ce rol au, cum să știți când aveți un deficit și cât de mult să consumați?

Afișați mai multe

1 Produs

per pagină
Set Ascending Direction
Șterge
Producător
 1. GymBeam (9)
 2. OstroVit (4)
 3. NOW Foods (4)
 4. VanaVita (1)
 5. PRO!BRANDS (1)
Capsule
 1. 90 caps. (1)
Formă
 1. Capsule (1)
Amestec
 1. Pur (1)
Etichetele produselor
 1. BIO (1)
 2. Vegan (1)
Filtrează după
Vegetarian (1)
Vegan (1)
Fără gluten (1)
Fără lactoză (1)
BIO (1)
Fără OMG (1)
Fără îndulcitori artificiali (1)
Fără ambalaj din plastic (1)
Fără aspartam (1)
 1. BIO Vitamina C - VanaVita
  Stoc epuizat
  BIO Vitamina C - VanaVita
  100%
  100 % (3)

1 Produs