Bodylab24 Alți aminoacizi

Alți aminoacizi de la producător Bodylab24 Este o categorie de produse care conține aminoacizi precum citrulina, ornitina, taurina sau lizina. Fiecare are un rol diferit în organism. Unii sunt implicați în dezvoltarea masei musculare și funcționarea optimă a mușchiloralții ajută performanța sportivă, somnul, gestionarea stresului, starea de spirit sau memoria.   

Care sunt funcțiile altor aminoacizi?

Lizina se află printre aminoacizii esențiali pe care organismul nostru nu îi poate sintetiza. Prin urmare este necesar să-i asigurați aportul prin dietă sau suplimente. Acest aminoacid este unul din blocurile de bază ale proteinele, din care se formează mușchii și alte țesuturi ale corpului. Astfel, are legătură directă cu dezvoltarea și protejarea masei musculare, importantă pentru orice activitate fizică sau performanță sportivă. De cele mai multe ori, este folosită în combinație cu alți aminoacizi esențiali sub formă de băutură post-antrenament.    

Aminoacidul numit citrulină se poate transforma în organism în arginină, precursorul oxidului nitric. Acesta joacă un rol esențial în dilatarea vaselor sanguine și astfel favorizează alimentare cu sânge a mușchilor. Grație acestui lucru, favorizează fluxul de oxigen și nutrienți la mușchii activi și eliminarea eficientă a produselor reziduale metabolice. Acest lucru duce la o regenerare mai bună și face citrulina un ingredient popular în băuturile preantrenament care susțin performanța.

Citrulina împreună cu arginina și ornitina sunt părți esențiale ale ciclului ureei, implicată în detoxifierea naturală a organismului. Acești aminoacizi participă la descompunerea amoniacului în exces, ale cărui niveluri cresc, de exemplu, în timpul activităților sportive de intensitate ridicată. După cum probabil știți, nivelurile ridicate de amoniu au legătură cu o oboseală crescută. Astfel, acești aminoacizi pot ajuta la întârzierea declinului performanței.

Taurina este un ingrediente frecvent în băuturile energizante, întrucât poate avea efect asupra performanței fizice și psihice. Se găsește în mod natural în creier și mușchi, unde joacă un rol important în procesele care au legătură cu funcția lor. Când se vorbește despre performanța psihică, ar trebui menționată tirozina, care este un precursor al hormonilor tiroidieni, precum și dopamina și adrenalina. Acești doi compuși sunt importanți în special pentru gestionarea situațiilor stresante, concentrare, dar și pentru inducerea unui sentiment de satisfacție și a unei bune dispoziții. Acesta este și motivul pentru care tirozina se află printre nootropicele populare folosite pentru susținerea funcțiilor creierului precum memoria și gândirea.

Urmează aminoacidul esențial triptofan, care are efect asupra dispoziției, sentimentului de satisfacție și somnului. Asta deoarece este un precursor al neurotransmițătorului serotonină, care are o legătură strânsă cu acestea. Teanina, la rândul său, este cunoscută pentru efectele de relaxare asupra întregului organism. Acționează sinergic cu cafeina și poate reduce debutul rapid al acționării sale. Cu siguranță acest lucru este apreciat de persoanele care sunt mai sensibile la cafeină.   

Cisteina și glicina sunt necesare pentru producerea unuia dintre cei mai importanți antioxidanți, numit glutationă. Acesta ajută la protejarea celulelor organismului împotriva stresului oxidativ. În acest sens, ar trebui menționat aminoacidul carnozină, care de asemenea are efecte antioxidante.

Datorită gamei largi de efecte, acești compuși sunt un ingredient popular în suplimentele pentru sportivi, dar și pentru persoanele care doresc să-și susțină performanța fizică și psihică.

Afișați mai multe

2 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Șterge
Producător
 1. GymBeam (18)
 2. NOW Foods (12)
 3. OstroVit (4)
 4. Nutrend (2)
 5. Bodylab24 (2)
 6. Amix (1)
 7. ActivLab (1)
 8. Mammut Nutrition (1)
Gramaj (g)
 1. 300 g (1)
 2. 500 g (1)
Formă
 1. Pudră (2)
Amestec
 1. Pur (2)
Etichetele produselor
 1. Vegan (2)
Preț
Filtrează după
Vegetarian (2)
Vegan (2)
Fără gluten (2)
Fără lactoză (2)
BIO (2)
Fără OMG (2)
Fără îndulcitori artificiali (2)
Fără ambalaj din plastic (2)
Fără aspartam (2)
 1. L-Citrulline Malate - Bodylab24
  L-Citrulină Malat - Bodylab24
  100%
  100 % (3)
  118,90Lei
 2. L-Leucine - Bodylab24
  L-Leucină - Bodylab24
  0%
  0% (0)
  56,90Lei

2 Produse