OstroVit Alte minerale

Alte minerale de la producător OstroVit Este o categorie de produse care conține unul sau mai multe minerale esențiale, care includ seleniul, potasiul, cromul și iodul. Acestea sunt esențiale pentru o varietate de funcții și procese din organism. De exemplu, au efect asupra imunității, aspectului părului, unghiilor și pielii, precum și asupra funcționării mușchilor. De asemenea, joacă un rol important în menținerea sănătății sportivilor și a altor persoane active. Prin urmare, toți cei cărora le pasă de corpul lor ar trebui să acorde atenție deosebită aportului acestor minerale. Asta deoarece sunt nutrienți esențiali pe care organismul nu îi poate sintetiza. De aceea, este necesară asigurarea aportului din surse externe precum dieta sau suplimentele nutriționale.

 Afișați mai multe

Care sunt efectele seleniului, potasiului și ale altor minerale?

Seleniul se numără printre cele mai importante minerale din organism. Susține funcționarea normală a sistemului imunitar și a glandei tiroide. În plus, are efecte benefice asupra sănătății pielii, părului și unghiilor. În plus, se numără printre antioxidanți, care îi permite să protejeze celulele împotriva stresului oxidativ. Nu în cele din urmă, seleniul are efect pozitiv și asupra sănătății reproductive, întrucât contribuie la spermatogeneza normală. Doza zilnică recomandată este de 55 µg.  

Potasiul este un alt mineral, fără de care organismul nostru nu poate funcționa. Favorizează funcționarea optimă a sistemului nervos, care răspunde de controlul funcționării organelor din organism. În plus, ajută la menținerea presiunii sanguine normale. Sportivii ar trebui să acorde o atenție deosebită aportului său, întrucât asigură și funcționarea normală a mușchilor. De asemenea, se numără printre electroliți, care sunt esențiali pentru o hidratare optimăDe obicei, se pierd prin transpirație în timpul activității fizice solicitante sau când este cald, lucru care crește nevoia de suplimentare a acestui mineral. Doza zilnică recomandată este de 2 g.   

Cromul este și el implicat într-o serie de procese importante din organism. Contribuie la un metabolism optim al macronutrienților, adică, carbohidrați, grăsimi și proteine, care constituie baza dietei noastre. Din punct de vedere nutrițional, efectul său asupra menținerii nivelului normal de glucoză (zahăr) din sânge nu are o importanță mai mică. Acesta este și motivul pentru care este un ingrediente frecvent în produsele care ajută la reducerea poftei de dulce. Doza zilnică recomandată este de 40 µg.

Cuprul este un mineral esențial care susține starea generală de sănătate, întrucât favorizează funcționarea optimă a sistemelor imunitar și nervos. Acestea fiind spuse, este esențial și pentru un aspect sănătos, întrucât favorizează pigmentarea normală a părului și pielii. În cele din urmă, se numără printre antioxidanți și, la fel ca seleniul, ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Doza zilnică recomandată este de 1 mg.

Iodul este cunoscut în special pentru efectele sale asupra cantității de energie pe care o consumă organismul. Contribuie la un metabolism  echilibrat al energiei și favorizează producția de hormoni tiroidieni, care sunt implicați în mod fundamental în aceste procese. În plus, este important și pentru menținerea funcționării normale a sistemului nervos, dar și a funcțiilor cognitive precum memoria, atenția sau concentrarea. Aportul zilnic recomandat este de 150 µg.

Borul se numără printre oligominerale pe care trebuie să le primiți numai în cantități mici. În ciuda acestui lucru, este un mineral foarte important pentru sănătatea omului. De cele mai multe ori este legat de efectele benefice asupra nivelului de testosteron din sânge și asupra funcțiilor cognitive precum gândirea și memoria, precum și asupra sănătății oaselor.  Aportul zilnic recomandat nu a fost stabilit de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).

Dacă doriți să aflați mai multe despre efectele mineralelor, consultați articolul nostru Ghid complet al mineralelor: funcții, aport zilnic recomandat, deficit.

 Afișați mai puțin

2 Produse

per pagină
Set Ascending Direction
Producător
 1. GymBeam (6)
 2. NOW Foods (5)
 3. OstroVit (2)
 4. Nutrend (1)
Tablete
 1. 90 tab. (1)
 2. 200 tab. (1)
Formă
 1. Tablete (2)
Amestec
 1. Pur (2)
Categoria legală a produsului
Preț
Filtrează după
Vegetarian (2)
Vegan (2)
Fără gluten (2)
Fără lactoză (2)
BIO (2)
Fără OMG (2)
Fără îndulcitori artificiali (2)
Fără ambalaj din plastic (2)
Fără aspartam (2)
 1. Potasiu - OstroVit
  Potasiu - OstroVit
  76%
  76 % (5)
  24,90Lei
 2. Chromium - OstroVit
  Chromium - OstroVit
  100%
  100 % (3)
  19,90Lei

2 Produse